@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Τα πιο νόστιμα μαγειρέματα για τα λαχανικά σας!

Θέλετε να δώσετε γεύση στα λαχανικά σας και να τα καταναλώνετε σε μεγαλύτερες ποσότητες χωρίς να… ζορίζεστε; Δείτε πώς θα τα καταφέρετε.

Τα πιο νόστιμα μαγειρέματα για τα λαχανικά σας!

Αρώματα και γεύσεις



Οποιοδήποτε λαχανικό κι αν μαγειρεύετε μπορείτε και πρέπει να του προσθέσετε έξτρα γεύση. Ξεκινήστε σωτάροντας κρεμμυδάκια και σκόρδο σε λίγο λάδι. Προσθέστε λίγο καυτερό τσίλι αν σας αρέσουν τα πικάντικα ή λίγο φρέσκο τζίντζερ για πιο… ανατολίτικη γεύση. Μετά προσθέστε τα λαχανικά της αρεσκείας σας και ανακατέψτε τα ώστε να πάει παντού το αρωματικό μείγμα.

Κι άλλα αρώματα και γεύσεις

Αντί για το κλασσικό αλατοπίπερο, πειραματιστείτε με θυμάρι, ρίγανη και βασιλικό ή κύμινο, κόλιανδρο και πάπρικα.

Τα πιο νόστιμα «ζεύγη»



Οι γλυκοπατάτες και οι κολοκύθες ταιριάζουν άψογα με κανέλα και μοσχοκάρυδο, ο αρακάς με θυμάρι, μέντα ή λεμόνι, τα καρότα και τα παντζάρια με λίγο κύμινο και το μοσχοκάρυδο με τα φυλλώδη λαχανικά.

Οι σωστές ισορροπίες

Αν τα λαχανικά σας είναι πικρά, μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστη ζάχαρη στο μαγείρεμα για εξισορρόπηση ή να προσθέσετε λίγο ξύδι ή ελάχιστο λεμόνι. Το βαλσάμικο με τη φρουτώδη γεύση του μπορεί να εξισορροπήσει τις γεύσεις της «πρασινάδας» και των μανιταριών, όπως και το μηλόξιδο.

Πολύχρωμο πιάτο

Η ρήση «τρώμε με τα μάτια» δεν απέχει και τόσο από την πραγματικότητα. Προσθέστε ποικιλία και χρώμα στα λαχανικά σας επιλέγοντας διάφορα mix and match που θα δώσουν στο πιάτο σας αποχρώσεις ουράνιου τόξου.

Το σωστό μαγείρεμα



Έχει μεγάλη σημασία. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να πρέπει να φάτε ένα πράγμα από γκρίζα, γλοιώδη, άγευστα και παραβρασμένα λαχανικά. Το μπρόκολο, για παράδειγμα, δεν πρέπει να βράζεται για πολύ ώρα, τα καρότα χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα φασολάκια. Σε γενικές γραμμές, μαγειρεύετε τα λαχανικά τόσο ώστε το χρώμα τους να γίνεται φωτεινό και να είναι τραγανά.

Και η ποικιλία του

Κάθε λαχανικό, μπορεί να μαγειρευτεί διαφορετικά: βραστό, στον ατμό, ψητό, σωτέ, stir fried. Όποια μέθοδο και αν διαλέξετε, θα έχετε και διαφορετικό αποτέλεσμα όσον αφορά τη γεύση και την υφή. Μπορεί, για παράδειγμα, το μαγείρεμα στον ατμό να μην σας τρελαίνει, αλλά το σωτάρισμα ή το ψήσιμο στον φούρνο να κάνει τα λαχανικά σας πεντανόστιμα. Κάποια λαχναικά, όπως το μπρόκολο είναι νόστιμα στον ατμό ενώ άλλα όπως τα κολοκυθάκια έχουν καλύτερη γεύση όταν τα ψήνετε ή τα σωτάρετε.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Διαστροφή: η ηδονή που δεν έχεις δοκιμάσει."

Louis Aragon, 1897-1982, Γάλλος συγγραφέας & ποιητής

  • 1866 - Ο Γεώργιος Σκούφος αναλαμβάνει δήμαρχος Αθηναίων.

    1915 - Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα (μάχη του Υπρ, Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

    1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.

    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY