Σούπερ λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Γλυκές και αλμυρές, πάντως σίγουρα πεντανόστιμες, πέντε απίθανες συνταγές με φράουλες για να καλωσορίσετε την άνοιξη όπως της αρμόζει.
Σούπερ λαχταριστές συνταγές με φράουλες
Cheesecake φράουλα με semifreddo

Υλικά:
Για τη βάση: 250 γρ. μπισκότα Digestive, 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σεμιφρέντο: 4 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κ.κ βάμμα βανίλιας, 1/3 φλ. μέλι, 1/3 φλ. ζάχαρη, 1 1/2 φλ. κρέμα γαλακτος, 250 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και στεγνές

Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Απλώνουμε αυτό το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς το με την παλάμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

Σε μπεν μαρί χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα. Λιώνουμε με ένα κουτάλι τις μισές φράουλες και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και την κρέμα αυγών. Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση. Βάζουμε το μείγμα πάνω στο ψημένο μπισκότο και σφηνώνουμε ανάμεσα τις κομμένες στα δύο φράουλες με την κομμένη μεριά προς τα πάνω. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες. Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες.
Η συνταγή είναι από εδώ

Εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες

Υλικά:
375 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο, 150 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, 200 γρ. φράουλες ώριμες, παγωμένες, 450 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη, 280 γρ. σαβαγιάρ (32 τμχ.), 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα: φράουλες, φύλλα δυόσμου, ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις φράουλες και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Δεν χτυπάμε περισσότερο το μείγμα γιατί θα κόψει. Μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βουτάμε ένα ένα από τα 16 σαβαγιάρ στον χυμό πορτοκάλι, από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 22x32 μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού. Καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 16 σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα. Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο γλυκό με μπισκότα και φράουλες

Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα γεμιστά, 100 γρ. βούτυρο, 250 γρ. τυρί κρέμα light, 1 μικρο ζαχαρούχο γάλα, 4 κ.σ. άλειμμα σοκολάτας (ή πραλίνα φουντουκιού), 1 κρέμα στιγμής με γεύση φράουλα, 250 γρ. σαντιγί, 400 γρ. ώριμες και σφιχτές μικρές φράουλες

Εκτέλεση:
Σπάμε πρώτα τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια. Φυλάμε μερικά για το γαρνίρισμα. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε τα μισά σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι. Χτυπάμε το φρέσκο τυρί με το ζαχαρούχο στο μίξερ να αφρατέψουν. Το κάνουμε στρώση στα μπισκότα. Προσθέτουμε τη Μερέντα σε κουταλιές και με ένα κουτάλι απαλά ανακατεύουμε ώστε η λευκή κρέμα να μπει στη Μερέντα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπισκότα.

Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως αναγράφεται στην συσκευασία. Προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε. Κάνουμε στρώση. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φράουλες. Πασπαλίζουμε με λίγα σπασμένα μπισκότα.
Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Σαλάτα ρόκα με φράουλες, καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ φράουλα

Υλικά:
Για τα καραμελωμένα καρύδια: 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα, 20 γρ. γλυκόζη, αλάτι
Για τη βινεγκρέτ φράουλα: 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό, 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν, 200 γρ. ηλιέλαιο, αλάτι, νερό, ζάχαρη
Για τη σαλάτα: 200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη, 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε τέταρτα, 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους, 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα, 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα, 30 γρ. προσούτο, τραγανό, εστραγκόν, φύλλα, αλάτι

Εκτέλεση:
Για τα καραμελωμένα καρύδια: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Για τη βινεγκρέτ φράουλα: Στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του Γιάννη Λουκάκου

Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

Υλικά:
Σπαράγγια, 1 κ.γλ. αλάτι, ρόκα, φράουλες, φέτα, αλάτι
Για το dressing: 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο, ½ κ.γλ. μέλι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Σε βραστό νερό με 1 κ.γλ. αλάτι ρίχνουμε τα σπαράγγια για 6 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε. Στο μπολ βάζουμε τη ρόκα, τις φράουλες και τα σπαράγγια. Θρυμματίζουμε τη φέτα. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το μπαλσάμικο, το μέλι και το ελαιόλαδο. Τα προσθέτουμε πάνω στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v