Αρακάς σε πήλινο στον φούρνο με λιαστές ντομάτες και καυτερή πιπεριά

Μια πεντανόστιμη συνταγή με αρακά, θρεπτική και μυρωδάτη, από τον Μπάρμπα Στάθη για την κουζίνα σας.
Αρακάς σε πήλινο στον φούρνο με λιαστές ντομάτες και καυτερή πιπεριά

Υλικά:

2 συσκευασίες αρακάς Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
2 φύλλα δάφνης
120 ml ελαιόλαδο
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)
1 φλιτζάνι τσαγιού λιαστές ντομάτες στο λάδι, καλά στραγγισμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά καυτερή, κομμένη σε ροδέλες ή 1 κ. σούπας κοφτή μπούκοβο καυτερό
4 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
4 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
3 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές Φλωρίνης για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνετε τις δάφνες και ζεματίζετε για 2 λεπτά τον αρακά. Στραγγίζετε και αδειάζετε τον αρακά με τις δάφνες σε πήλινο σκεύος. Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού-πιπεριάς, τις λιαστές ντομάτες, το σέλινο, τον άνηθο και την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 200 ml ζεστό νερό. Ανακατεύετε, πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μελώσει το φαγητό.

www.barbastathis.com

      / barbastathis

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v