Φασολάκια στρογγυλά με κινόα και μυρωδικά

Μια θρεπτική και πεντανόστιμη συνταγή με φασολάκια στρογγυλά από τον Μπάρμπα Στάθη.
Φασολάκια στρογγυλά με κινόα και μυρωδικά

Υλικά για 2-3 άτομα

1 συσκευασία φασολάκια στρογγυλά Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
1 φλ. τσαγιού κινόα (200 γρ.)
4 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης  
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
2 κ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
1 κ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
1 κ. σούπας μαυροκούκι

Για τη σάλτσα

70 ml ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού ξίδι βαλσάμικο
1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν ή μουστάρδα με κόκκους

Eκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό βράζετε τα φασολάκια για 15 λεπτά και τα στραγγίζετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και τα κόβετε στα δύο ή στα τρία. Σε άλλη κατσαρόλα γεμάτη νερό βράζετε το κινόα μέχρι να μαλακώσουν και να ανοίξουν οι κόκκοι του. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαϊντανό με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο, τα ανακατεύετε και προσθέτετε τα φασολάκια και το κινόα. Χτυπάτε στο μούλτι τα υλικά της σάλτσας, περιχύνετε με αυτήν το κινόα με τα φασολάκια και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με το σουσάμι και το μαυροκούκι.

www.barbastathis.com

     / barbastathis

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v