Εορταστικά ορεκτικά που θα εντυπωσιάσουν

Λαχταριστές συνταγές για εορταστικά ορεκτικά που θα αφήσουν τους καλεσμένους σας με ανοιχτό το στόμα. Πριν το κλείσουν για να καταβροχθίσουν μερικά ακόμα.
Εορταστικά ορεκτικά που θα εντυπωσιάσουν

Μίνι σουβλάκια Caprese

Υλικά: 1 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι, τοματίνια, 1 συσκευασία μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους, Φύλλα βασιλικού, Μικρά κομμάτια μοτσαρέλας, Οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση: Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Σε μία οδοντογλυφίδα βάζουμε ένα κομματάκι μοτσαρέλας, ένα φύλλο βασιλικού και μισό τοματίνι. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε με το βαλσάμικο.

Συνταγή από εδώ

Πατατοσαλάτα με Μπέικον



Υλικά: 1 κιλό Γαλλικές πατάτες baby, λίγο φρέσκο μπρόκολο , 1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης , 200 γρ. μπέικον, 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά), 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, 25 ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο, 150 ml ελαιόλαδο, 20 ml λάδι τρούφας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.Τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το λάδι, τα σκόρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε και το φρέσκο δεντρολίβανο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 220 °C σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα. Κόβουμε το μπέικον και την πιπεριά σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τοποθετούμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να σωταριστεί σιγά σιγά και να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λίπος του και να στεγνώσει.

Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και τις ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για λιγότερο από ένα λεπτό. Μετά τις τοποθετούμε σε νερό με παγάκια για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις ανακατεύουμε ζεστές με το μπρόκολο και το μπαλσάμικο, χωρίς τα σκόρδα και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε προαιρετικά το λάδι τρούφας.  Από πάνω με προσοχή βάζουμε την πιπεριά και στο τέλος το μπέικον.

Συνταγή από εδώ

Ροκφοροψωμάκια

Υλικά: 5 φέτες ψωμί, 150 γραμ. βούτυρο μαλακό, 150 γραμ. ροκφόρ μαλακό



Εκτέλεση: Για να φτιάξουμε τα ροκφοροψωμάκια, κόβουμε πρώτα το ψωμί  στα 4 ή στα 6. Σε μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με το μαλακό ροκφόρ. Αλείφουμε κάθε κομμάτι ψωμί με την πάστα τυριού. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα καταψύξουμε για μήνες. Σε αυτή την περίπτωση παγωμένα τα βάζουμε στον καυτό φούρνο. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C να ροδίσουν καλά για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε μπόλικο κόκκινο πιπέρι.

Συνταγή από εδώ

Mπρουσκέτα με καπνιστή πέστροφα και μήλο

Υλικά: 16 φέτες από μπαγκέτα, φρυγανισμένες, 1/2 κούπα γιαούρτι, 200γρ περίπου καπνιστή πέστροφα, σε κομματάκια,1/4 της κούπας μήλο, κομμένο σε φέτε, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Απλώνουμε από λίγο γιαούρτι πάνω στις φέτες της μπαγκέτας.Μοιράζουμε από πάνω τα κομματάκια τις καπνιστής πέστροφας, το μήλο, τον άνηθο και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v