Τα πιο νόστιμα φαγητά… έτοιμα σε λιγότερο από 15 λεπτά

Πρωτότυπα πιάτα ζυμαρικών, δροσερές σαλάτες για κυρίως πιάτο και αυγά με σάλτσα ντομάτας ό,τι πρέπει για… βουτιές με ψωμάκι, όλα έτοιμα σε λιγότερο από 15’.
Τα πιο νόστιμα φαγητά… έτοιμα σε λιγότερο από 15 λεπτά
Γρήγορο Mac’n’Cheese

Υλικά:
70 γρ. μακαρονάκι κοφτό, 120 γρ. γάλα, αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο, 1 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια πυρίμαχη κούπα χωρητικότητας 500 ml το μακαρονάκι με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε την κούπα πάνω από ένα βαθύ πιάτο σε περίπτωση που ξεχειλίσει το γάλα. Ψήνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 1.000 Watt. Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια στον πάτο της κούπας. Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε 3 φορές, δηλαδή συνολικά 3 λεπτά, ανακατεύοντας στο τέλος κάθε λεπτού. Το μακαρονάκι θα είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Το γάλα που έχει χυθεί το αδειάζουμε πάλι στην κούπα και ξαναψήνουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλύψει την επιφάνεια της κούπας. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή είναι από εδώ

Αυγά με ντομάτα… για βουτιές

Υλικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, 1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες σε καρέ, 5 ώριμες μεγάλες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1-1/2 συσκευασία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας, 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 4- 6 αυγά, 2 πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (τα φύλλα τους μόνο ψιλοκομμένα), λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα: ψωμί, φέτα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη. Προαιρετικά προσθέτουμε πιπέρι καγιέν ή λίγο μπούκοβο. Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας. Σπάμε τα αυγά ένα-ένα μέσα στη σάλτσα με τη ντομάτα. Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν μέσα στην υπέροχη σάλτσα για λίγα λεπτά. Ανάλογα βέβαια αν προτιμάτε τον κρόκο μελάτο ή σφιχτό, παρατείνετε ή μειώνετε τον χρόνο μαγειρέματος. Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα (πράσινα) των φρέσκων κρεμμυδιών. Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα.
Η συνταγή είναι από εδώ

Σαλάτα κους κους με φακές

Υλικά:
1 φλυτζάνι φακές, 1 φλυτζάνι κους-κους, 1 ματσάκι ρόκα, 1 ματσάκι μαϊντανός, λίγος δυόσμος, καρύδια, αλάτι, πιπέρι, ξύδι λευκό (ή αν προτιμάτε μπαλσάμικο), λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 φλυτζάνια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά τις φακές μας σε κλειστή κατσαρόλα ή χύτρα να βράσουν με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κους-κους για περίπου αντίστοιχη ώρα. Όταν τελειώσει το βράσιμο, σουρώνουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους. Ξεπλένουμε καλά τα λαχανικά μας, τη ρόκα, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κόβουμε είτε σε ψιλά είτε σε μεγαλύτερα κομμάτια. Παίρνουμε ένα πολύ βαθύ μππλ και ρίχνουμε μέσα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε από πάνω με καρύδια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι της αρεσκείας μας και αλατοπίπερο.
Η συνταγή είναι από εδώ

Ταλιατέλες με σπανάκι και μπέικον

Υλικά:
500 γρ. ταλιατέλες, 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, 150 γρ. τυρί κρέμα, 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 200 γρ. χοντροκομμένο μπέικον, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το μπέικον. Στύβουμε καλά το σπανάκι να αποβάλει τα υγρά του και το σοτάρουμε μαζί με το μπέικον. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε λίγο κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v