Πώς μια απλή μους σοκολάτας γίνεται… γκουρμέ!

Δεν μπορείτε να φάτε γλυκά λόγω ζάχαρης; Κανένα απολύτως πρόβλημα! Δείτε μια υπέροχη συνταγή με φουλ...γλύκα και ελάχιστες θερμίδες.
Πώς μια απλή μους σοκολάτας γίνεται… γκουρμέ!

Τι θα κάνατε εάν μια ωραία ημέρα αναγκαζόσασταν να απαρνηθείτε για πάντα ή έστω και για λίγο τα γλυκά;  Αν ο γιατρός σας ή ο καθρέφτης σας, σας κουνούσε το δάχτυλό του αυστηρά και σας έλεγε τέρμα τα αστεία, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, η ζάχαρη κομμένη!  Δεν ξέρω τι θα κάνατε εσείς, εγώ όμως με βλέπω κεραυνοβολημένη και απίστευτα δυστυχή.
 
Μπορούμε να συνδυάσουμε στην κουζίνα την γεύση του γλυκού και τις λίγες θερμίδες; Ιδού η απορία, που θα έλεγε και ο Άμλετ, αν δεν είχε από καιρό πάψει να ασχολείται με τα εγκόσμια. Παίρνω φόρα και απαντώ στο νέο-σαιξπηρικό δίλημμα με ένα απερίφραστο «ναι!». Οι λίγες θερμίδες δεν σημαίνουν απώλεια γεύσης, αν κανείς προχωρήσει προσεκτικά και έξυπνα. Και τι εννοώ έξυπνα; Στο σούπερ μάρκετ υπάρχουν διάφορα προπαρασκευασμένα γλυκά που… σέβονται τη θερμιδοφοβία μας. Σκέφτηκα: Αν χρησιμοποιήσω αυτά ως βάση και τα «πειράξω» με σκανδαλιάρικη διάθεση;
 
Προτίμησα προϊόν μιας γνωστής μάρκας. Η νέα μους σοκολάτας Sweet & Balance του Γιώτη αποδείχθηκε ιδανική για τα σχέδιά μου. Παραλίγο να συναντήσω αξεπέραστα εμπόδια μάλιστα, καθώς η βασική συνταγή της μους είναι τόσο νόστιμη και εύκολη, ώστε κόντεψα να… ξεμείνω από πρώτη ύλη, πριν ολοκληρώσω την γκουρμέ φαντασίωσή μου!   

Μους σοκολάτας Sweet & Balance Γιώτης με άρωμα Πορτοκάλι 


 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 400 ml γάλα (ελαφρύ ή πλήρες) και 2 μικρές χούφτες χύμα τσάϊ Earl Grey ή 4 φακελάκια συσκευασμένο.  Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και πριν πάρει βράση, το αποσύρετε από την εστία.  Αφήνετε το γάλα να κρυώσει και να αρωματιστεί για περίπου μία ώρα και κατόπιν το σουρώνετε (ή εάν χρησιμοποιήσατε φακελάκια, τα αφαιρείτε).  Στον κάδο του μίξερ βάζετε το περιεχόμενο του φακέλου MOUSSE με γεύση σοκολάτα, το αρωματισμένο γάλα και ξύσμα από 1 πορτοκάλι.  Προαιρετικά, προσθέτετε 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι.  Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄.  Προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου ΣΙΡΟΠΙ με γεύση σοκολάτα και χτυπάτε για 1΄ ακόμα.  Μοιράζετε σε 6 μπολ, φλιτζάνια ή ποτήρια και παγώνετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.  Πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v