Νόστιμες συνταγές σε λιγότερο από 15’

Έχετε όρεξη αλλά δεν έχετε χρόνο; Ιδού τι μπορείτε να φτιάξετε σε λιγότερο από ένα τεταρτάκι της ώρας.
Νόστιμες συνταγές σε λιγότερο από 15’

Βαριέστε να κάθεστε με τις ώρες στην κουζίνα, αλλά πεινάτε. Θέλετε κάτι γρήγορο, αλλά νόστιμο. Γλυκό ή αλμυρό.

Έχουμε την λύση. Τη νόστιμη λύση. Για την ακρίβεια πέντε νόστιμες λύσεις σε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά.

Σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί

Υλικά: 6 φέτες λευκό προζυμένιο ψωμί, 12 φέτες τυρί τσένταρ, 12 φέτες χοιρινό ζαμπόν καλής ποιότητας,50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση: Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού από τη μία πλευρά με το βούτυρο. Τις τρεις φέτες τις τοποθετούμε στην τοστιέρα από την πλευρά που έχουμε βουτυρώσει. Πάνω από κάθε φέτα απλώνουμε εναλλάξ 2 φέτες τυρί και 2 φέτες ζαμπόν. Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες φέτες μας, όπου η βουτυρωμένη πλευρά να είναι προς τα έξω για να ψηθεί. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το τυρί από μέσα, και απ’έξω να έχει δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα.

Συνταγή από εδώ

Γιαούρτι με μήλα, μπαχαρικά και μέλι

Υλικά: 450 γρ γιαούρτι στραγγιστό, 5 κ.σ. μέλι χωρισμένο(2 κ.σ. + 3 κ.σ.), ½ κ.γ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ½ κ.γ κουρκουμά, 2 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός(1 κ.σ + 1 κ.σ.), 2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος(1 κ.σ + 1 κ.σ.), 1 πρέζα αλάτι, 2 κόκκινα μήλα, 50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη, 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι. Κόβουμε τα μήλα στην μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα. Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ). Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά.

Συνταγή από εδώ

Ραβασάκι φέτας

Υλικά: 3 φύλλα κρούστας, 3 κ.σ.μέλι, 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι, 400γρ. φέτα σκληρή, καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: Διπλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στην μέση. Τοποθετούμε στο κέντρο μία φέτα από το τυρί μας περίπου 3 cm, διπλώνουμε τα πλαϊνά σημεία του φύλλου και τυλίγουμε σαν φάκελο, έτσι ώστε να θωρακίσουμε το τυρί στο εσωτερικό του φύλλου. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα ραβασάκια φέτας μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε από ψηλά με το μέλι (προσπαθούμε να μην πέσει μαζεμένη ποσότητα μελιού σε ένα σημείο, αλλά να απλωθεί ομοιόμορφα). Τέλος πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Γρήγορη σούπα ζυμαρικών

Υλικά: 2 κ.σ ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη, 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες, 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 μικρή πατάτα τριμμένη (και ότι άλλο λαχανικό έχει ξεμείνει όπως μανιτάρι-κολοκύθι κλπ.), 2 φωλιές φιδέ χοντρό (ή 1 φλ. μικρό ζυμαρικό ή σπασμένο σπαγγέτι), 6 ½ φλ. ζωμό ή ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο τριμμένο τυρί (ή κομμένο σε καρεδάκια)

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο, και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ντομάτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα, και σοτάρουμε  το σκόρδο για 1 λεπτό. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, και σοτάρουμε τον σπασμένο φιδέ,  για 2 λεπτά να ροδίσει, και να βγάλει τα αρώματα του.

Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, την πατάτα, το ζεστό ζωμό ή νερό, το αλατοπίπερο, και βράζουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπόλ, και τρίβουμε λίγο τυρί, ή πασπαλίζουμε με καρεδάκια κεφαλοτύρι.

Vegan κρέμα σοκολάτας

Υλικά: 80 γρ. κακάο σε σκόνη, 60 γρ. κορνφλάουρ, 250 γρ. γάλα καρύδας, 125 γρ. νερό, 60 γρ. σιρόπι αγαύης, 30 γρ. σιρόπι σφένδαμου, 1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα: φρούτα της αρεσκείας μας (φράουλες και blueberries), λίγη  φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας

Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε  τα στερεά υλικά (το κακάο και το κορνφλάουρ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε σιγά σιγά  το γάλα καρύδας και το νερό ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφένδαμου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα μας. Τέλος, ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, με το σύρμα, για 7-9 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Μεταφέρουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά με λίγη φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας και blueberries με φράουλες.

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v