Σούπερ κοκτέιλ με ρούμι

Δροσερά, ιδιαίτερα, πρωτότυπα, καλοκαιρινά. Ρούμι στο shaker, πάθος στο χτύπημα και ιδού έξι κοκτέιλ που θα σας απογειώσουν.
Σούπερ κοκτέιλ με ρούμι

Καλοκαίρι σημαίνει κοκτέιλ με ρούμι. Γιατί; Γιατί κανένα άλλο spirit δεν μοσχοβολά παραλία και ραστώνη όπως αυτό. Και δεν δεχόμαστε αμφισβήτηση.

Αν παρ’ όλα αυτά έχετε ενστάσεις, προτείνουμε να στήσετε μια βραδιά με τις παρακάτω δημιουργίες, και αφού τις απολαύσετε να μας στείλετε τα σχόλιά σας.

Scorpion

Υλικά: 40 ml ρούμι, 20 ml μπράντι, 10 ml σουμάδα, 30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού, 40 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 1 φέτα ανανά ή πορτοκαλιού, ή 2 φύλλα δυόσμου, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάμε με θρυμματισμένο πάγο για 5 δευτερόλεπτα. Τελειώνουμε με τη γαρνιτούρα  της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Πηγή.

Classic Daiquiri

Υλικά: 60 ml HC Anejo Blanco, 20 ml χυμό από στυμμένο lime, 20 ml σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση: Χτυπάμε τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και στραγγίζουμε σε ένα ποτήρι για martini.

Daiquiri Papa Doble

Υλικά: 60ml ρούμι Bacardi ή Havana Club λευκό, χυμός από 2 λάιμ, χυμός από 1/2 γκρέιπφρουτ, 6 σταγόνες λικέρ maraschino (cherry brandy)

Παρασκευή: Γεμίζουμε το σέικερ με σπασμένο ή τριμμένο πάγο κατά το ¼. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι το μίγμα να θολώσει, αποκτώντας ένα ανοιχτό χρώμα. Σερβίρεται αμέσως σε ποτήρι martini.

Πηγή.  

Hurricane

Υλικά: 90 ml light Rum, 30 ml Amaretto, 60 ml χυμό πορτοκάλι, 60 ml χυμός ανανά, 4 κ.γ. πουρές μάνγκο, 15 ml γρεναδίνη, 1 κεράσι μαρασκίνο για το γαρνίρισμα, 1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φετούλες

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ. Ανακινούμε καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και σερβίρουμε σε ένα ψηλό ποτήρι που έχουμε γεμίσει με πάγο.Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκαλιού, το κερασάκι και περιχύνουμε με τη γρεναδίνη.

Πηγή. 

Painkiller

Υλικά: 60ml μαύρο ρούμι, 30ml κρέμα καρύδας, 120ml χυμό ανανά, 30ml χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker χτυπάμε καλά, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο και γαρνιτούρα κερασάκι.

Mojito καρπούζι

Υλικά: 60 ml ρούμι, 10 γρ. ζάχαρη, 1 λεμόνι το χυμό του, 100 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια, 1/4 ματσάκι δυόσμο, 6 παγάκια, 30 ml σόδα

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο και ψηλό ποτήρι αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου και το καρπούζι. Γεμίζουμε το ποτήρι με παγάκια και προσθέτουμε το ρούμι. Τέλος προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.

Πηγή.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v