Απίθανες συνταγές με λιγότερα από 5 υλικά

Γλυκές ή αλμυρές, πανεύκολες και ανέξοδες, οι συνταγές που συγκεντρώσαμε εγγυώνται θαύματα… από το πουθενά στην κουζίνα.
Απίθανες συνταγές με λιγότερα από 5 υλικά
Μπορεί το ταμείο να είναι μείον, μπορεί να είναι Κυριακή και να είναι το σούπερ μάρκετ κλειστό, ή μπορεί να βαριέστε απλώς να βγείτε από το σπίτι, άνθρωποι είστε. Πρέπει να στερηθείτε ένα νόστιμο γεύμα, ή ένα λαχταριστό επιδόρπιο; Τουναντίον! Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε τέλειες συνταγές με λιγότερα από 5 υλικά, για να κάνετε θαύματα… με το τίποτα.

Γλυκό ψυγείου με 5 υλικά

Υλικά:
14-16 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα, 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας, 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, 160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου, 75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Στρώνουμε μια μεμβράνη σε ένα ταψάκι διαστάσεων 20 Χ 20 εκ. και 5 εκ. βάθους. Στρώνουμε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζουμε με το μισό λικέρ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέουμε και τη μερέντα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Απλώνουμε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια. Από πάνω στρώνουμε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λικέρ. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από εδώ

Ελβετικό Rösti
Ή αλλιώς, οι τηγανιτές πατάτες… σε άλλη διάσταση

Υλικά:
800 γρ. πατάτες βρασμένες από την προηγούμενη μέρα (Προσοχή οι πατάτες ωμές να είναι σκληρές), 1 κ. γλ. αλάτι, 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε από βραδύς. Την επόμενη μέρα τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τις αλατίζουμε ανά στρώσεις ενώ τις τρίβουμε.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το 1/3 του βουτύρου, το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πατάμε με την σπάτουλα και τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μαζεύουμε τις πατάτες από τα τοιχώματα του τηγανιού με την σπάτουλα γύρω-γύρω έτσι ώστε να κάνουμε χώρο και προσθέτουμε άλλο 1/3 του βουτύρου.

Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί χρυσή κρούστα στη πλευρά που τηγανίζεται. Με τη βοήθεια του πιάτου αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω και τηγανίζουμε ξεσκέπαστα για άλλα 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι από εδώ

Αλμυροί λουκουμάδες

Υλικά:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 1/2 φλ. κρύα μπίρα τύπου Ale, 1 κ.γλ. μπέικιν, 300 γρ. φέτα τριμμένη

Εκτέλεση:
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπίρα, το μπέικιν και αφήνουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε τη φέτα στο χυλό.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από εδώ

Αμυγδαλωτά με ροδάκινο

Υλικά:
150 γρ. αμύγδαλα λευκά, 40 γρ. άχνη ζάχαρη, 40 γρ. ροδάκινο, ώριμο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, επιπλέον άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική, για την επικάλυψη

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα σαν πάστα που πλάθεται. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε άχνη ή κρυσταλλική ζάχαρη.
Η συνταγή είναι από εδώ

Παγωτό φυστικοβούτυρο - μπανάνα

Υλικά:
4 ώριμες μπανάνες, 4 κουταλιές φυστικοβούτυρο, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου, μέχρι να παγώσουν καλά. Τοποθετούμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως, ή να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v