Λαχταριστές συνταγές για ελαφριά γλυκά με γιαούρτι

Πεντανόστιμα και ελαφριά, με λιγότερες θερμίδες και λιγότερες τύψεις. Τέσσερα γιαουρτο-γλυκά που φτιάχνονται πανεύκολα.
Λαχταριστές συνταγές για ελαφριά γλυκά με γιαούρτι
Ελαφρύ, υγιεινό και εντελώς καλοκαιρινό, το γιαούρτι έχει ένα και μοναδικό μειονέκτημα: Σε λίγους ανθρώπους αρέσει σκέτο. Γίνεται, όμως, εξαιρετική βάση για σούπερ καλοκαιρινά γλυκά με όσο το δυνατόν λιγότερες τύψεις, και περισσότερη νοστιμιά. Ιδού τέσσερις απίθανες συνταγές για γιαουρτο-γλυκά που εντοπίσαμε.

Παγωμένο γιαούρτι με σοκολάτα
Από το Gourmed.gr

Υλικά:
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 100 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι, τόσο όσο να μην κόψει το γιαούρτι. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσει πριν σερβίρουμε.

Επιδόρπιο γιαουρτιού
Από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:
800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, ξύσμα από μισό λάιμ, χυμό από λάιμ, μπισκότα τύπου digestive, 10 μεγάλα φύλλα δυόσμου, 3 κ.σ. ζάχαρη, λίγο ξύσμα λάιμ επιπλέον

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λάιμ. Προσθέτουμε επίσης όσο χυμό λάιμ θέλουμε για να φτάσει το μείγμα στην προσωπική επιθυμητή μας γεύση δοκιμάζοντας το. Αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να σφίξει το μείγμα μας.

Σε ένα multi βάζουμε το δυόσμο, τη ζάχαρη και λίγο ξύσμα λάιμ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά. Σερβίρουμε το γλυκό μας σε ποτήρι ψηλό: Βάζουμε μπισκότο σπασμένο στόν πάτο του, μετά το μείγμα με το γιαούρτι και στο τέλος την αρωματισμένη ζάχαρη.

Μους γιαουρτιού με καραμελωμένες φράουλες
Από τις Γλυκές Αλχημείες

Υλικά:
Για τη μους: 1 κιλό γιαούρτι, 170 γρ. ιταλική μαρέγκα, 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
Για την Ιταλική Μαρέγκα: 50 γρ. νερό, 200 γρ. ζάχαρη, 3 ασπράδια αυγού
Για τις φράουλες: 100 γρ. ζάχαρη, 500 γρ. φράουλες, 1 κλωναράκι βανίλιας
(Θα χρειαστούμε και μαγειρικό θερμόμετρο)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 115ºC. Σε αυτό το στάδιο χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 123-125ºC και αμέσως την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στην μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και από αυτήν χρησιμοποιούμε τα 170 γρ. που χρειαζόμαστε για τη συνταγή.

Εκτέλεση για τις φράουλες:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε τις φράουλες μαζί με τη βανίλια και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.

Γλυκό με γιαούρτι και ανανά
Από το Sidagi.gr

Υλικά:
2 γιαούρτια στραγγιστά, 2 μικρές κρέμες φυτική σαντιγί ή μισή μεγάλη, 2 ζελέ ανανά, 1 μικρή κονσέρβα ανανά, 1 μικρό ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά τη σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το γιαούρτι στη βάση μας και το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, χρησιμοποιώντας το σιρόπι της κονσέρβας και συμπληρώνοντας με νερό.

Το αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να σφίξει. Συνεχίζοντας και αφού έχει πήξει το μείγμα με το γιαούρτι μας ρίχνουμε από πάνω το ζελέ μαζί με τα κομματάκια ανανά και το ξανά βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v