Πεντανόστιμες και δροσερές συνταγές με σπανάκι

Αυγά, μακαρόνια, muffins, σαλάτες, και όλα όσα πρωτότυπα και λαχταριστά μπορείτε να φτιάξετε με σπανάκι.
Πεντανόστιμες και δροσερές συνταγές με σπανάκι
Νόστιμο και δυναμωτικό, το σπανάκι δεν γίνεται μόνο σπανακόπιτα ή σπανακόρυζο. Ιδού τέσσερις πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές με το αγαπημένο φαγητό του Ποπάι.

Σαλάτα σπανάκι με προσούτο και πορτοκάλι
Από το Cooklos.gr

Υλικά:
150γρ. σπανάκι (αφού πλυθεί και κοπεί), ½ ρίζα μαρούλι, 2 πορτοκάλια, 2 φέτες προσούτο, ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή λίγη σκόνη σκόρδου, 1 πρέζα κόκκινη πάπρικα γλυκιά, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι και το μαρούλι. Κόβουμε το ένα πορτοκάλι σε ζάρια και το προσθέτουμε στις σαλάτες. Ανακατεύουμε το χυμό του δεύτερου πορτοκαλιού με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Από πάνω, προσθέτουμε το προσούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε αμέσως.

Πέννες με σπανάκι και φέτα
Από το Greek Cook

Υλικά:
500 γρ. πένες, 500 γρ.σπανέκι κατεψυγμένο ή 750 γρ. φρέσκο, 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, λίγο άνιθο ψιλοκομμένο, 300 γρ. φέτα (ή και παραπάνω αν θέλετε), 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 ποτήρι φρέσκο γάλα, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες και τις στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι να πιεί το νερό του. Ρίχνουμε και τον άνιθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το σπανάκι με τα μακαρόνια. Τρίβουμε τη φέτα μέσα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος αραιωμένη με το γάλα. Προαιρετικά προσθέτουμε και λίγο τυρί που λιώνει (γραβιέρα, γκούντα, ρεγκάτο) επάνω για ωραία κρούστα.

Muffins με σπανάκι και τυρί
Από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
240 γρ. γάλα πλήρες, 70 γρ. λάδι, 115 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο, 85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 140 γρ. σπανάκι κομμένο όχι πολύ ψιλό ούτε χοντρό, 1 πιπερίτσα (τσίλι) ψιλοκομμένη, 3 μεγάλα αυγά, 455 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο, 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 225 γρ. κατσικίσιο τυρί, μια πρέζα αλάτι, 1 χούφτα σουσάμι και ηλιόσπορους καθαρισμένους

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, εκτός από το κατσικίσιο, το γάλα, το λάδι, τα αυγά και την πιπεριά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τις θήκες για muffins με το μισό μείγμα, μοιράζουμε το κατσικίσιο τυρί από πάνω με το χέρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τους σπόρους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Scrambled eggs με σπανάκι
Από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
2 αυγά, 2-3 κύβους κατεψυγμένο σπανάκι (αν υπάρχει φρέσκο ακόμα καλύτερα, αλλά το κατεψυγμένο είναι κατάλληλο για αυτούς που δεν έχουν χρόνο), λάδι ή βούτυρο, 3-4 κ.σ. γάλα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τους κύβους σε αντικολλητικό τηγάνι και περιμένουμε 5 λεπτά περίπου να ξεπαγώσουν σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο και το τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα δύο αυγά και το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε να πήξει λίγο το αυγό όπως φτιάχνουμε scrambled eggs (ή αυγά καγιανά) και αφήνουμε να ψηθεί. Αν σε 5 λεπτά δεν είναι έτοιμο σκεπάζουμε με καπάκι και περιμένουμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v