5 ελαφριές συνταγές για το βραδινό σας

Πέντε υπέροχες συνταγές για υγιεινά, ελαφριά και κυρίως πεντανόστιμα γεύματα για τα βράδια που αναρωτιέστε… «τι τρώμε απόψε;».
5 ελαφριές συνταγές για το βραδινό σας

Επιστρέφετε το βράδυ στο σπίτι και βαριέστε να μαγειρέψετε, αλλά έτσι καταλήγετε σχεδόν πάντα ή να κοιμάστε με άδειο στομάχι ή να παραγγέλνετε κάτι εξαιρετικά βαρύ και παχυντικό; Παρακάτω, δίνουμε πέντε μικρές λύσεις για το βραδινό σας γεύμα, με ισάριθμες ελαφριές και εύκολες συνταγές που ετοιμάζονται σε λιγότερο από μισή ώρα, και είναι απόλυτα γευστικές, αλλά κι απόλυτα υγιεινές.

Τονοσαλάτα ζυμαρικών

Υλικά:
300 γρ βίδες, 1 φλ μαγιονέζα light, 1 αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια, λίγο άνιθο ψιλοκομμένο, 1 κονσέρβα τόνου σε νερό, 2-3 κουταλιές λάδι, λίγο ξύδι ή λίγο λεμόνι (ό,τι προτιμάτε)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Τις σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε το αγγούρι, την μαγιονέζα τον τόνο, τον άνιθο, το λάδι και το ξύδι ή λεμόνι και ανακατεύουμε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας 

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι

Υλικά:
2 φέτες μπέικον, 8 αυγά, 2 κούπες φρέσκο σπανάκι, ¾ κούπας κότατζ τυρί, 1 κούπα τυρί τριμμένο, αλάτι-πιπέρι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κούπα μανιτάρια, 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση:
Βράστε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το γάλα. Προσθέστε τα τυριά, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Ρίξτε από πάνω τα αυγά. Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήστε μέχρι να ψηθεί το αυγό περίπου για 20 λεπτά.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Nostimada.gr 

Ελαφριά μακαρονάδα με γαλοπούλα

Υλικά:
4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας κομμένο σε κύβους, ½ κούπα κομμένο κρεμμύδι, 1 κ.τ.γ. σκόρδο λιωμένο, 2 κούπες ντομάτα ψιλοκομμένη, 1 κιλό bucatini (είδος ζυμαρικού σαν πιο χοντρό σπαγγέτι), 1 κ.τ.σ. φρέσκο βασιλικό, 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.τ.γ. αλάτι, ¼ κ.τ.γ. ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κ.τ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τη γαλοπούλα στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και την ντομάτα και βράζουμε για 10-12'. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο LoveCooking.gr

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και ντρέσινγκ γιαουρτιού

Υλικά:
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μπαλσάμικο 2 λιαστές ντομάτες 1 κ.γ. μέλι 1 κύβο λαχανικών λίγη ρίγανη λίγο θυμάρι Για τη σαλάτα Ανάμεικτες πράσινες σαλάτες, μαρούλι , άισμπεργκ, ρόκα κλπ. 1 αγγούρι 1 καρότο 1 πιπεριά κόκκινη λίγα φύλλα δυόσμου κολοκυθόσπορο σουσάμι Για το ντρέσινγκ 4 κ.σ. Στραγγιστό Γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ 4 κ.σ. ελαιόλαδο χυμό λεμονιού 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το φιλέτο στον πάγκο, το κόβουμε σε δύο τρία κομμάτια και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνει. Βάζουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το μέλι, τον κύβο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Τα χτυπάμε έως ότου γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος. Το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10' ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25'. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr 

Σολομός με κρούστα μουστάρδας και μυρωδικών

Υλικά:
1 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα (κομμένο σε κομμάτια των 250 γρ.), 60 γρ. μουστάρδα, 40 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, 120 γρ. ψωμί τόστ χωρίς κόρα, τριμμένο, 120 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο, 40 γρ. ελαιόλαδο, 10 γρ. λεμόνι (ξύσμα), 20 γρ. μαιντανό ψιλοκομμένο, 20 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι
Εκτέλεση:
Αλατίστε τα φιλέτα του σολομού από όλες τις πλευρές. Αλείψτε τη πάνω μεριά των φιλέτων με τη μουστάρδα. Σε ένα πολυμηχάνημα, αναμίξτε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρούστας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώστε το μείγμα της κρούστας πάνω από τη μουστάρδα στα φιλέτα του σολομού. Τοποθετήστε τα φιλέτα του σολομού σε λαδωμένο ταψί και ψήστε τα σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και τα φιλέτα του σολομού να είναι ζουμερά. Μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι ή βραστά λαχανικά.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο YiannisLucacos.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v