5 σούπερ καλοκαιρινές συνταγές για φρουτοσαλάτες

Φράουλες και ροδάκινα, κρέμα από λάιμ και δροσιστικό γιαουρτάκι. Οι πιο δροσερές συνταγές για τις καλύτερες καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες μας.
5 σούπερ καλοκαιρινές συνταγές για φρουτοσαλάτες
Είναι πεντανόστιμες και δροσερές, λειτουργούν τέλεια για επιδόρπιο και είναι πολύ πιο υγιεινές από το αγαπημένο μας γλυκό –αν και όχι απαραίτητα πιο διαιτητικές, εκτός αν δείξετε φειδώ στα σιρόπια και τη σαντιγί. Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε δροσερές συνταγές για ασυναγώνιστες καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες.

Φρουτοσαλάτα με ροδάκινα και κεράσια
από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
15 κεράσια
2 ροδάκινα
4 βανίλιες (φρούτο)
1 σφηνάκι γλυκό σαμιώτικο κρασί
ζάχαρη κατά βούληση

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φρούτα. Κόβουμε το κάθε κερασάκι στα δύο και πετάμε τα κουκούτσια. Κόβουμε τα ροδάκινα σε κυβάκια. Κόβουμε στα 4 τις βανίλιες. Τοποθετούμε όλα τα φρούτα σε μεγάλο μπολ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, προσθέτοντας το κρασί. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρουμε σε μπολάκια είτε σκέτη τη φρουτοσαλάτα μας είτε συνοδεία γιαουρτιού.

Φρουτοσαλάτα με κρέμα λάιμ
από το Syntagies.gr

Υλικά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό κρασί
50 γρ. ζάχαρη
1 ακτινίδιο καθαρισμένο και κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια
125 γρ. κουμ κουάτ σε φετούλες
1 νεκταρίνι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1/2 μικρό πεπόνι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
125 γρ. ρώγες από κόκκινα σταφύλια κομμένες στα δύο χωρίς κουκούτσια
1 παπάγια καθαρισμένη χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη.

Υλικά για την κρέμα:
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Χυμός και ξύσμα ενός μοσχολέμονου λάιμ

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί με τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4 λεπτά. Τοποθετούμε τα φρούτα όμορφα σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και αναμειγνύουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του μοσχολέμονου. Σερβίρουμε τα φρούτα μαζί με την κρέμα.

Φρουτοσαλάτα με μέλι και λεμόνι
από το CookBox.gr

Υλικά:
1000 γρ. πεπόνι
500 γρ. φράουλες
2 μπανάνες
1/2 λεμόνι το χυμό του
3 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε όλα τα φρούτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Βάζουμε το χυμό του λεμονιού και το μέλι σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι. Προσθέτουμε το μίγμα του μελιού και το τριμμένο μοσχοκάρυδο στα φρούτα και ανακατεύουμε καλά.

Μεθυσμένες φράουλες και μπανάνες με σαντιγί

Υλικά:
500 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φετούλες
2 μπανάνες κομμένες σε φετούλες
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ψιλοκομμένα
Χυμός από μισό λεμόνι
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
100 ml λικέρ βύσσινο ή άλλο της αρεσκείας σας
Φυτική σαντιγί

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φετούλες από τις μπανάνες και τις ραντίζουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε τις φράουλες, την αρμπαρόριζα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με ροζέτες φυτικής σαντιγί.

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι
από τις Μαγειρικές Διαδρομές 

Υλικά:
διάφορα φρούτα εποχής κομμένα σε κυβάκια
1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 σφηνάκι χυμό ροδάκινο ή μήλο (ή ό,τι άλλο έχουμε)

Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα φρούτα κομμένα. Προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις 1 ώρα στο ψυγείο. Παίρνουμε μπολάκια και βάζουμε εναλλάξ φρούτα-γιαούρτι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τέλος ρίχνουμε πάνω το σιροπάκι από τον χυμό και το μέλι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v