Σαλάτες σε βαζάκι: Νόστιμες και καλοκαιρινές

Πανεύκολες και γρήγορες ιδέες για να φτιάξετε νόστιμες και υγιεινές σαλάτες, τις οποίες μπορείτε να πάρετε παντού μαζί σας.
Σαλάτες σε βαζάκι: Νόστιμες και καλοκαιρινές
Σαλάτες σε βαζάκι; Τι είναι πάλι αυτό; Η απάντηση στην ερώτηση είναι απλή: Αυτό που λέει το όνομά τους. Είναι σαλάτες τις οποίες φτιάχνετε πανεύκολα και γρήγορα, σε ένα βαζάκι (από μαρμελάδα π.χ.) για να τις πάρετε μαζί στο γραφείο ή στο πικνίκ, και να έχετε ένα νοστιμότατο, ελαφρύ και υγιεινό γεύμα μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι, σε αντίθεση με το κλασικό ταπεράκι που παίρνετε μαζί στη δουλειά, οι σαλάτες στο βαζάκι δεν «πανιάζουν» και τα λαχανικά σας δεν μαυρίζουν. Μπορείτε, δηλαδή, να τις ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ, ή και μια-δυο μέρες πριν για να έχετε αρκετές έτοιμες στο ψυγείο. Όταν τις χρειαστείτε, απλώς τις αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο και είναι έτοιμες και χορταστικές.

Πώς φτιάχνω σαλάτα σε βαζάκι;

Το dressing (βινεγκρέτ, ελαιόλαδο, μαγιονέζα, ή ό,τι άλλο προτιμάτε) μπαίνει πάντα πρώτο. Αυτός είναι ο πρώτος και βασικότερος κανόνας για να μην μουλιάσει η σαλάτα σας. Αμέσως μετά το dressing θα βάλετε κάτι στερεό: για παράδειγμα, βρασμένες φακές ή ρύζι, σπόρους κινόα, ή λαχανικά που δεν απορροφούν πολύ dressing, όπως οι πιπεριές, τα καρότα ή τα αγγούρια. Ωραία ιδέα είναι επίσης και τα μήλα, κομμένα σε κυβάκια, αν σας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες.

Στο τρίτο βήμα, βάζετε στο βαζάκι τα τυριά και τις πρωτεΐνες της σαλάτας σας: κομματάκια κοτόπουλου ή τόνου, για παράδειγμα, ή βρασμένα αυγά. Συνεχίζετε με οποιοδήποτε μαλακό λαχανικό (π.χ. ντομάτες ή αβοκάντο) ή/και με τους ξηρούς καρπούς της σαλάτας σας –καρύδια, αμύγδαλα, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα κλπ. Τελευταίες μπαίνουν οι πρασινάδες σας, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα μείνουν στεγνές μέχρι τη στιγμή που θα πεινάσετε.

Όταν συμβεί αυτό, απλώς ανακατεύετε τη σαλάτα χρησιμοποιώντας το βαζάκι σαν σέικερ, και την αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο. Έτοιμη!

Και μερικές φωτο-ιδέες για να ξεκινήσετε

Αχλάδια, ρόδι, φέτα και πρασινάδες (χωρίς dressing)


Γιαούρτι, ντομάτες, κρεμμύδι, φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο


Βινεγκρέτ, κοτόπουλο, σπανάκι, καρύδια, σταφύλια και τυρί της αρεσκείας σας


Βινεγκρέτ, καρότα, αγγούρια, καλαμπόκι, αυγό, αβοκάντο και πρασινάδες





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v