5 λαχταριστές συνταγές με στήθος κοτόπουλο

Εύκολες, γρήγορες και υγιεινές συνταγές για να μαγειρέψετε πεντανόστιμο κοτόπουλο χωρίς πολλές θερμίδες.
5 λαχταριστές συνταγές με στήθος κοτόπουλο
Είναι νοστιμότατο, είναι υγιεινό, και είναι… πασπαρτού για να μαγειρέψετε νοστιμιές που θα αρέσουν σχεδόν σε όλους. Βρήκαμε πέντε εύκολες και γρήγορες συνταγές με στήθος κοτόπουλο, να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Μεθυσμένο κοτόπουλο light
Από το MyTaste.gr 

Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml μπύρα
25 ml brandy
175 γραμμάρια μικρά μανιτάρια
50 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια, την μπύρα και το brandy. Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και αφήνετε τα υπόλοιπα να συνεχίσουν να βράζουν χωρίς καπάκι μέχρι τα υγρά να μειωθούν το μισό. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε την σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

Κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκου
Από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
4 μερίδες κοτόπουλο στήθος
ινδικό κάρυ, κατά βούληση
αλάτι
πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι ή 1 ζουμερό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
4 κ.γλ μαρμελάδα βερίκοκο (ή πορτοκάλι) χωρίς ζάχαρη
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλ.τσαγιού ρύζι μπασμάτι
1 κ.γλ βούτυρο λάιτ

Εκτέλεση:
Για το ρύζι ατμού:
Αφήνετε το ρύζι για 20 λεπτά σε ένα μπωλ με κρύο, αλατισμένο νερό. Το βγάζετε και το στραγγίζετε. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ρύζι, το αφήνετε για 2-3 λεπτά και στραγγίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά (στο 2 από 9) ρίχνετε το βούτυρο και αμέσως από πάνω του το ρύζι, σχηματίζονται ένα βουνό ρυζιού πάνω από το βούτυρο. Σε 2 λεπτά κλείνετε το μάτι τελείως, βάζετε μία καθαρή πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα και κλείνετε το καπάκι. Αφήνετε το ρύζι τα τραβήξει όλα τα ζουμιά του μέχρι να ετοιμάστε το κοτόπουλο.

Για το κοτόπουλο:
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Στεγνώνετε τα φιλέτα σας με χαρτί κουζίνας και τα αλείφετε με το αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές. Κάνετε το ίδιο και με το κάρυ. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, βάζετε το λάδι και τοποθετείστε τα φιλέτα. Ψήνετε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζετε από το τηγάνι.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι (τον χυμό, το ξύσμα και τη μαρμελάδα), τα αφήνετε να πάρουν μία βράση και ξαναβάζετε μέσα τα φιλέτα. Χαμηλώνετε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε τα φιλέτα να βράσουν με τη σάλτσα, μέχρι να σωθεί το πολύ ζουμί και να μείνει μία πηκτή σαλτσούλα, γυρνώντας τα φιλέτα 1-2 φορές. Θα είναι έτοιμα σε περίπου 5-8 λεπτά.

Στήθος κοτόπουλο με τραγανή κρούστα
Από τις Μαγειρικές Διαδρομές 

Υλικά:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 κ.γλ. κοφτά φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη παρμεζάνα
Ξύσμα ενός λεμονιού
Πιπέρι
4-6 φέτες προσούτο
Λίγο λάδι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα 2 φιλέτα κοτόπουλου μέσα σε διαφάνεια και τα χτυπάμε να ανοίξουν ελαφρά ώστε το φιλέτο μας να έχει το ίδιο πάχος παντού. Ρίχνουμε επάνω τους το πιπέρι, το θυμάρι, το ξύσμα και την παρμεζάνα. Τα καλύπτουμε με 2-3 φέτες προσούτο. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ένα κουταλάκι λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί και με προσοχή βάζουμε τα φιλέτα από την πλευρά που είναι το προσούτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4-5 (μέγιστο 9). Μόλις ξεροψηθούν καλά για 4-5 λεπτά από αυτήν την πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη, για άλλα 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ, σαλάτα πράσινη ή ψητά λαχανικά.

Κοτόπουλο με φέτα στο φούρνο
Από το GreekCook.gr 

Υλικά:
6 στήθη κοτόπουλου
1 φέτα
πιπεριές πολύχρωμες (2 κόκκινες, 2 πράσινες, 2 κίτρινες)
12 μανιταράκια κομμένα σε κυβάκια
1 φρέσκια κρέμα μακράς διαρκείας
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα μαζί με μια κουταλιά βούτυρο
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια, όπως και τις πιπεριές και τα μανιταράκια. Βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο να τσιγαριστεί λίγο και στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιταράκια, αλάτι, πιπέρι και λίγο χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Ακολούθως ρίχνουμε την φέτα και τα ανακατεύουμε λίγο. Μετά παίρνουμε ένα ταψάκι φούρνου ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα και από πάνω την κρέμα και τα βάζουμε για λίγο στο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα.

Φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια
Από το iCookGreek.gr

Υλικά:
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα και κόκαλο)
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί
6-7 ελιές Καλαμών χοντροκομμένες
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά κάππαρη
μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε ελαφρά με το κορν φλάουρ. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Σβήνετε με το κρασί. Βράζετε πάλι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ. Ξαναρίχνετε το πολτοποιημένο μείγμα στο τηγάνι. Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτετε στο τέλος τις ελιές και αλατοπίπερο. Ζεματίζετε την κάππαρη για 1-2΄και τη στραγγίζετε. Προς το τέλος βάζετε μέσα στη σάλτσα την κάππαρη και τα φιλέτα κοτόπουλου για να πάρουν γεύση. Σερβίρετε αμέσως, αφού γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v