Γεύσεις του κόσμου: 3 λαχταριστές συνταγές για παιδιά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι στις ΗΠΑ και ετοιμάζουμε τρεις λαχταριστές παιδικές συνταγές.
Γεύσεις του κόσμου: 3 λαχταριστές συνταγές για παιδιά
Καινούργια στήλη...
Καινούργιοι άνθρωποι…
Νέοι (και ωραίοι) μάγειρες…
Ή, πιο συγκεκριμένα, ο Fahd Kassem από τους Tip the Chef.

Ποιοι είναι οι Tip the Chef; Μια ομάδα νέων ανερχόμενων (και ωραίων είπαμε) μαγείρων που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης σε μικρά event με μοναδικό αντάλλαγμα ένα φιλοδώρημα που εσείς αποφασίζετε.

Ποιος είναι ο Fahd; O Fahd είναι ο ιδρυτής του Tip The Chef, chef στο καινούργιο gastro-pub «Milk» που ανοίγει στην Κηφισιά , ελληνολιβανέζος με γαστρονομική εμπειρία που εξαπλώνεται σε όλα τα παράλια της μεσογείου και όχι μόνο. Αυτή η καινούργια στήλη ήρθε και θα είναι μαζί σας κάθε εβδομάδα με σκοπό να κάνει κάτι που ο Fahd γνωρίζει όσο κανένας άλλος: Να σας ταξιδέψει με γεύσεις και αρώματα σε όλο τον κόσμο!

Κάθε εβδομάδα εμείς θα βρίσκουμε μια μεγάλη γιορτή που γιορτάζεται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη και σύμφωνα με αυτή θα σας δίνουμε ιδέες για συνταγές που προέρχονται και εμπνέονται από αυτή.

Στις 20 Νοεμβρίου ο κόσμος γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, και επειδή σαν παιδιά οι περισσότεροι από εμάς μεγάλωσαν με επιρροές αμερικάνικης κουλτούρας (κρύο γάλα με το δείπνο, pancakes και Looney Tunes) θα ετοιμάσουμε τρεις αγαπημένες συνταγές των παιδιών στις Η.Π.Α. - με ελληνικές πινελιές - που φυσικά δεν είναι άλλες από Mac & Cheese, Fish Sticks και PBJ muffins (peanut butter and jelly).

Macaroni and Cheese
(4 μερίδες)


Υλικά:
80γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
½ κιλό κοφτό μακαρονάκι (elbow macaroni)
50 γρ. Πεκορίνο τριμμένο
50 γρ. Γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση: Βράζουμε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα αφαιρούμε στο μισό χρόνο (λίγο πριν γίνουν al dente), και τα ξεβγάζουμε καλά με άφθονο κρύο νερό.
Σε μία χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας έντονα και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να γίνει μια ελαφρώς καφέ μάζα. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα – το οποίο έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου- και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτουμε τα μισoβρασμένα μακαρόνια και την πάπρικα. Τα ξαναβάζουμε πάνω στη φωτιά και μόλις κοχλάσει, η συνταγή μας είναι έτοιμη! Μπορούμε να γκρατινάρουμε μεταφέροντας το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζοντας το με φρυγανιά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (2-3 λεπτά).

Fish sticks
(για 4 άτομα)


Υλικά:
700 γρ. Φιλέτο πέρκας
500 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
60 γρ. Καλαμποκάλευρο
100 γρ. Καρύδα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Ασπράδι από ένα αυγό

Εκτέλεση: Κόβουμε το φιλέτο πέρκας σε ομοιόμορφες λωρίδες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά, το καλαμποκάλευρο, την καρύδα , το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε το ασπράδι με μια κουταλιά νερό μέχρι να αφρατέψει. Περνάμε τα φιλέτα από το αυγό και μετά από το μείγμα με τη φρυγανιά και το αλεύρι και το τινάζουμε καλά. Παγώνουμε στην κατάψυξη τα φιλέτα για τουλάχιστον μια ώρα, ώστε να δέσει η κρούστα. Απλώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20-25 λεπτά αφού τα ψεκάσουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο. Συνοδεύουμε με ντιπ της αρεσκείας μας.

PBJ muffins
(για 12 muffins)


Υλικά:
600 γρ. Αλεύρι για ολες τις χρήσεις
75 γρ. Μαύρη ζάχαρη
50 γρ. Μπέικιν πάουντερ
5 γρ. Αλάτι
150 γρ. Φυστικοβούτυρο μαλακό (creamy)
150 γρ. Γάλα
1 αυγό
90 γρ. Λιωμένο βούτυρο
100 γρ. Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Εκτέλεση: Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το φυστικοβούτυρο, και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσει μικρούς σβόλους, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (γάλα, αυγό, βούτυρο) και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και το μείγμα μας να γίνει λείο. Βάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένες φόρμες για muffins γεμίζοντας τες στο 1/3, προσθέτουμε ½ κουταλιά του γλυκού σταφύλι στην κάθε φόρμακια συμπληρώνουμε γεμίζοντας άλλο 1/3 από τις φόρμες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v