5 συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό

Εύκολες ομελέτες, γρήγορες τηγανίτες, υγιεινά wraps: Πέντε απλές αλλά νόστιμες συνταγές πρωινού για να ξεκινήσετε τη μέρα στο πι και φι.
5 συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό
Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δεν θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα. Παρακάτω, σας έχουμε πέντε νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές για το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα.

Αυγά με μπέικον και μανιτάρια
Υλικά
(για 4 μερίδες):
6 φέτες μπέικον, 150 γραμμ. ασπρομανίταρα μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση, 150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 6 φρέσκα αυγά, 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά), λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα, 6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
Τη συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr 

Τηγανίτες στο λεπτό
Υλικά
(για 24 τηγανίτες διαμέτρου 7 εκ. περίπου):
6 γεμάτες κ.σ. αλεύρι (130-140 γραμ.), 1 ποτήρι χλιαρό νερό (περί τα 250 ml), 1/2 κ.γ. αλάτι, 4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου. Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με μαρμελάδα ή μέλι, με κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή και ό,τι άλλο θέλετε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Pandespani 

Γρήγορη ομελέτα με σπανάκι
Υλικά
:
250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, 1 κουταλιά βούτυρο, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, 4 αυγά, μισό ποτήρι γάλα, 50 γρ παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε την ομελέτα και πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο GreekCook 

Wrap σολομού
Υλικά:
2 φέτες σολομό καπνιστό, 2 γεμάτες κουταλιές τυρί Philadelphia, 2 φύλλα μαρουλιού, κομμένα, 2 tortillas
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μια tortilla να ζεσταθεί σε τηγάνι χωρίς λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε πάνω μια γεμάτη κουταλιά philadelphia και την αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μια φέτα σολομό, λίγο μαρούλι και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Sintagesgiaantres.gr 

Υγιεινό πρωινό με κουάκερ και κινόα
Υλικά
:
1/2 μήλο ή 1 μικρό νεκταρίνι κομμένο σε κυβάκια, 1 κ.γ. (γεμάτη) μέλι + 1 κ.γ. για το σερβίρισμα, 2 ½ κ.σ. (γεμάτες) γρήγορη βρώμη (κουάκερ), 3 κ.σ. κινόα μαγειρεμένη (δείτε εδώ πως http://www.thefoodiecorner.gr/syntages/quinoa-ti-einai-pos-mageirevetai/ - είναι έτοιμη σε 15’), 8 κ.σ. (1/2 κούπα) φρέσκο γάλα + 1 κ.σ. για το σερβίρισμα, μια πρέζα κανέλλα για το σερβίρισμα, ξηροί καρποί ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το μήλο ή το νεκταρίνι σε ένα μπολάκι με τη μια κουταλιά μέλι. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, ανακατεύουμε, και συνεχίζουμε για άλλο μισό λεπτό (2 λεπτά σύνολο στη δυνατή ρύθμιση του φούρνου). Θέλουμε να μαλακώσει.
Προσθέτουμε στο μπολ μας τη βρώμη, την μαγειρεμένη κινόα και τη 1/2 κούπα γάλα. Ανακατεύουμε και επιστρέφουμε στα μικροκύματα για άλλο 1 λεπτό. Θα αρχίσει να πήζει καθώς η βρώμη απορροφά το γάλα. Αν το θέλουμε λίγο πιο πηχτό ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Σημ.: Οι χρόνοι εξαρτώνται και από τα watt του φούρνου σας, παρακολουθείστε για να δείτε πόση ώρα θέλει ο δικός σας. Για να σερβίρουμε προσθέτουμε στο ζεστό χυλό το έξτρα γάλα και το μέλι, μια πρέζα κανέλλα και αν θέλουμε κάποια ακόμη γαρνιτούρα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Foodie Corner 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v