Πέντε συνταγές για γρήγορο μαγείρεμα

Έχετε όρεξη αλλά δεν έχετε χρόνο; Κανένα πρόβλημα. Μπείτε στην κουζίνα και δοκιμάστε πέντε νόστιμες και εύκολες συνταγές.
Πέντε συνταγές για γρήγορο μαγείρεμα
Θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο, όμως δεν θέλουμε να μας πάρουν και οι ώρες στην κουζίνα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε; Φυσικά και μπορούμε, με τις κατάλληλες εύκολες και σύντομες συνταγές.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε από τις αγαπημένες μας. Απολαύστε!

Κοτόπουλο με κάρυ και κάσιους
Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 κουταλιές κορν φλάουερ
1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
2-3 λάιμ (το χυμό τους)
1/2 φλιτζάνι σόγια σως
50γρ.κάσιους
1,5 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ μέλι

Εκτέλεση: Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το κάρυ, το λαιμ, τη μισή σόγια σως και το κορν φλαουρ να μαριναριστεί για λίγο. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι.

Συνταγή από εδώ

Μεθυσμένη τηγανιά
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 κοφτή κ. γ. γλυκιά πάπρικα
Ρίγανη
Χυμό από 1½ λεμόνι
1½ κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα το κρέας, για να σοταριστεί καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε στην τηγανιά λευκό κρασί που να τη μισοσκεπάζει, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε στη μεθυσμένη χοιρινή τηγανιά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη γλυκιά πάπρικα, ανακατεούμε καλά και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.

Συνταγή από εδώ.

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο
Υλικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες με 0,5 εκ. πάχος
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες 0,5 εκ. πάχος
1 μέτριο κρεμμύδι
8 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση: Θα χρησιμοποιήσουμε τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 5΄ μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με τα αυγά. Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μείγμα των αυγών. Βάζουμε το τηγάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για περίπου 15΄, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να σταθεροποιηθεί. Την αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 6 τρίγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Συνταγή από εδώ.

Ψαρονέφρι με μουστάρδα και γιαούρτι
Υλικά:
800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.γ. μουστάρδα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες (μενταγιόν). Πατάμε ελαφρά με την παλάμη να φαρδύνουν τα μενταγιόν. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελάχιστο λάδι. Τοποθετούμε μέσα τα μενταγιόν. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα καλύπτουμε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις. Αφαιρούμε το κάλυμμα. Αλείφουμε κάθε μενταγιόν με μουστάρδα και 1 κ.σ. γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε τα μενταγιόν ξεσκέπαστα για 10 λεπτά - μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή από εδώ.

Γαρίδες με σάλτσα σκόρδου
Υλικά:
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
παρμεζάνα

Εκτέλεση: Βράζουμε τις γαρίδες και όταν μαλακώσουν τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά 2 με 3 λεπτά με προσοχή μην καεί. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε τις γαρίδες και την παρμεζάνα. 

 Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v