Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν

Με κοτόπουλο ή μοσχάρι, με ζυμαρικά ή ψάρι, συγκεντρώνουμε συνταγές για χορταστικές και υγιεινές σαλάτες για κυρίως, ώστε να συνδυάσετε δίαιτα με γεύση.
Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν
Κόντρα στην αυθόρμητη αντίδραση όλων μας στην ιδέα πως το κυρίως γεύμα μας θα είναι σκέτη πρασινάδα, αντιπαραθέτουμε συνταγές που θα σας αλλάξουν γνώμη για τις σαλάτες… μόλις τις δοκιμάσετε. Κι αυτό γιατί οι σαλάτες είναι ένας από τους μεγάλους συμμάχους μας στη δίαιτα, καθώς μπορούν, με τους κατάλληλους συνδυασμούς πρωτεΐνης, να μας κρατήσουν χορτάτους, να κάνουν ευτυχισμένο το… έντερό μας και να μην τινάξουν την δίαιτά μας στον αέρα. Ναι, μπορείς να χορτάσεις με «πρασινάδα». Όταν για παράδειγμα την ετοιμάζεις σε εκδοχές όπως οι παρακάτω:

*Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο

Υλικά (για δύο ή παραπάνω άτομα):
Ένα μεγάλο μαρούλι, δύο φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια, κρουτόν, αλάτι. Για την σάλτσα: μία σκελίδα σκόρδο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, λίγη παρμεζάνα (μην το παρακάνετε για να διατηρήσετε την σαλάτα σε χαμηλά θερμιδικά επίπεδα) και 3 κ.σ. μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια, πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι, φτιάχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά την σος και την προσθέτουμε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας 

*Πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο μοσχάρι

Υλικά (για 2 μερίδες):
Διάφορα λαχανικά για σαλάτα (1 μαρούλι, 1 iceberg, λόλα, κόκκινο λάχανο), 1 ματσάκι ρόκα, 2 παντζάρια βρασμένα, 150γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. μπαλσάμικο. αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά, και στην συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια σε σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια, τα κόβουμε σε καρέ και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες, και αφού ζεστάνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, το ροδίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αφήνουμε για ακόμη 60’’ στο τηγάνι για να καραμελώσει η σάλτσα. Αφού αφήσουμε το κρέας να κρυώσει για λίγα λεπτά, το προσθέτουμε στη σαλάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr 

*Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό
Υλικά (για 4-6 άτομα):
500γρ. σπαγγέτι (ή όποια ζυμαρικά θέλουμε), 1 φιλέτο σολομού, 7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ¼ ματσάκι άνηθο, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κ.γ. μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τον σολομό, αφού τον έχουμε καθαρίσει από τα κόκαλά του. Σε ταψάκι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τον σολομό, περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, προσθέτουμε χοντρό αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια, τον τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά για όσα λεπτά αναγράφεται στην συσκευασία τους. Πλένουμε το κρεμμυδάκι και το ψιλοκόβουμε – κάνουμε το ίδιο με τον άνηθο. Σε ένα μπολάκι φτιάχνουμε τη σος, αναμιγνύοντας τη μουστάρδα, το λάδι και προαιρετικά λίγο λεμόνι. Αναμιγνύουμε τη σος με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε τα ζυμαρικά, «σπάμε» μέσα τον σολομό και προσθέτουμε τη σος.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο The Food Project 

*Μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά

Υλικά:
500γρ. πένες, 2 μελιτζάνες, 2 κολοκυθάκια, 3 πιπεριές (μία κίτρινη, μία κόκκινη, μία πράσινη), 2 κρεμμύδια, 1 κλωναράκι θυμάρι, μερικά φύλλα βασιλικού, 2 κ.σ. ξίδι, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ½ κ.γ. ταμπάσκο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε κύβους ή ροδέλες και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε δυνατό φούρνο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Χτυπάμε το λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά και την ψιλοκόβουμε. Την προσθέτουμε στο λάδι και το ξίδι μαζί με σκόρδο και ταμπάσκο. Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσα λεπτά αναγράφεται στην συσκευασία τους, τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με τα ψητά λαχανικά και τα σερβίρουμε περιχύνοντας με το λαδόξιδο.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο iCookGreek 

*Ζεστή πατατοσαλάτα με λουκάνικα

Υλικά:
600 γρ. πατάτες στρογγυλές, πλυμένες καλά, 200 γρ. λουκάνικα βραστά κομμένα σε ροδέλες, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 3 κ.σ. μαγιονέζα light, 1 κ.σ. μουστάρδα, 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τα ριμμένη, 3 κ.σ. ξίδι, 4 κ.σ. τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο, 1 κρεμμύδια κομμένο σε φετάκια, αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση, σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και όταν κοχλάσει, προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας σε μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί και το ξίδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις προσθέτουμε στο μπολ, και στην συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κρεμμύδι και δεντρολίβανο ή τσάιβ.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο iCookGreek 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v