Ιδέες για αξέχαστο παιδικό πάρτι στην ύπαιθρο

Ο καιρός είναι καλός, η ύπαιθρος ό,τι πρέπει και τα παιδικά τα πάρτι καλό είναι να γίνονται έξω και οικονομικά.
Ιδέες για αξέχαστο παιδικό πάρτι στην ύπαιθρο

Το καλοκαίρι πλησιάζει, η Άνοιξη παραμένει και τα πιτσιρίκια αφορμή ψάχνουν για... γιορτή και σχόλη.

Τι καλύτερο από το να τους τα προσφέρετε, σε ένα πάρτι με πάσα αφορμή (γενέθλια, γιορτή) χωρίς τη λυπητερή του – πανάκριβου – παιδότοπου σε ένα ηλιόλουστο και πέρα για πέρα πράσινο και ολάνθιστο περιβάλλον;

Ιδού λοιπόν πώς θα το στήσετε έτσι ώστε να είναι για όλα και όλους αξέχαστο.

Πού θα το κάνετε



Απ' την Πάρνηθα ως την Καισαριανή κι απ' το Πάρκο Τατοΐου ως τον Λόφο Φιλοπάππου, η Αθήνα προσφέρει αρκετές ανθισμένες, πράσινες γωνιές ιδανικές για τις γιορτές/ γενέθλια των παιδιών.

Άφθονο ήλιο και χώρο για υπαίθριο πάρτι προσφέρουν πάρκα και άλση όπως:

* To Άλσος Στρατού Γουδί. Αν μένετε στο κέντρο αλλά θέλετε να βρεθείτε για λίγο μακριά χωρίς να κάνετε αποστάσεις, το Άλσος Στρατού στο Γουδί είναι η ιδανική επιλογή. Στα θετικά του είναι η παιδική χαρά που διαθέτει όλα τα «κλασικά» παιχνίδια αλλά και χώρο για παιχνίδια στην άμμο.

* To Άλσος Βεΐκου.  Στο δημοφιλές άλσος του Γαλατσίου θα χορτάσετε πράσινο, ενώ εκείνα τα πιτσιρίκια θα χορτάσουν παιχνίδι στην αχανή του έκταση η οποία είναι γεμάτη με γήπεδα, παιδικές χαρές και πλανόδιους που πωλούν μαλλί της γριάς και τα θρυλικά γλειφιτζούρια – κοκοράκι. Μέσα στο άλσος υπάρχει και καφέ. 

* Το Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Μικρό, αλλά με μπόλικο πράσινο το Πάρκο στην Καισαριανή διαθέτει έξι στρέμματα γρασιδιού και άφθονες διαδρομές για πλακόστρωτους περίπατους με πιτσιρίκια και… καροτσάκια. Διαθέτει επίσης μίνι αναψυκτήριο και παιδική χαρά. 

* Το Άλσος Τατοΐου. Η πρώην βασιλική εξοχική κατοικία, είναι μια πανέμορφη και πνιγμένη στο πράσινο τοποθεσία η οποία ενδείκνυται για υπαίθριο πάρτι και πικ νικ. 

* Ο Διομήδειος Κήπος. Είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος στην Ανατολική Ευρώπη, έχει υπέροχες καταπράσινες διαδρομές, σπάνια λουλούδια και φυτά και άφθονο χώρο για παιχνίδι και πικ νικ με τα πιτσιρίκια. Στο χώρο λειτουργεί αναψυκτήριο για τσιμπολόγημα και καφεδάκι στα τραπέζια του, όπως επίσης και παιδική χαρά. 

* Το Πάρκο Πικιώνη: Η παιδική χαρά του Πικιώνη στην Φιλοθέη είναι ένας πανέμορφος χώρος παιχνιδιού, με πανύψηλα δέντρα, μια πελώρια συκιά για ίσκιο, λιμνούλα με βατραχάκια, σκάμα, παιχνίδια για να σκαρφαλώσουν τα πιτσιρίκια και πολλά ακόμα. Διαθέτει τουαλέτα και καφέ.

* Το Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου: Μεγάλο και άνετο πάρκο, με μια μεγάλη κατασκευή αναρρίχησης για τα πιτσιρίκια, μπόλικα παγκάκια και δέντρα, κούνιες, κατασκευή γέφυρας για σκαρφάλωμα, ένα τεχνητό κανάλι με νερό και ένα καφέ για να κάτσετε και να δροσιστείτε.

Δείτε εδώ και εδώ αναλυτικές πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα ομορφότερα πάρκα και άλση της πόλης. 

Εναλλακτικά, αν δεν ψήνεστε για πάρκο, η λύση είναι μία, πάτε παραλία. Ο καιρός το επιτρέπει, ο κόσμος προς το παρόν δεν είναι πολύς και η αμμουδιά με τη θάλασσα στήνουν σκηνικό… όασης για τα πιτσιρίκια που θα ευχαριστηθούν παιχνίδι και πλατσούρισμα.

Και από φαγητό;



Εκτός από τα γνωστά τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια κ.ο.κ., τι μπορείτε να προσφέρετε στους μικρούς καλεσμένους;

Σνακ αλμυρά και γλυκά θα «κάνουν παιχνίδι», χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία, δίνοντας… τροφή (χα!) για ένα ωραιότατο πικ νικ. Για παράδειγμα, κόψτε κυβάκια κιτρίνου τυριού και τυλίξτε τα με ένα κομμάτι ζαμπόν, γαλοπούλα ή σαλάμι- η επιλογή είναι δική σας. Στο τέλος, «σφραγίστε» τα με μια οδοντογλυφίδα. Μια άλλη ωραία συνταγή που θα τα ξετρελάνει είναι οι τυρομπουκιές: Κόβετε τις άκρες από τις φέτες του τοστ, βάζετε τυρί, τις διπλώνετε και τις τηγανίζετε. Τόσο απλά.

Για μια σπιτική πίτσα τώρα, κόψτε φέτες από ψωμί, ρίξτε πάνω τους λίγη πασάτα (χυμό τομάτας), τριμμένο τυρί και σαλάμι. Μετά, βάλτε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα να ψηθούν μόλις για 5 λεπτά.

Για γλυκό, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μηλοπιτάκια. Σε τριγωνικά κομματάκια ζύμης, βάλτε μαύρη ζάχαρη, κομματάκια από καρύδια (πολύ καλά κομμένα) και μικρές φέτες μήλου. Τυλίξτε τα και αφήστε τα να ψηθούν για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και προαιρετικά, πασπαλίστε τα με κανέλα. Δείτε τη συνταγή εδώ

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες νόστιμες ιδέες για το πάρτι.

Τα παιδία παίζει



Αν ο χώρος περιλαμβάνει παιδική χαρά, τότε είστε καλυμμένοι. Αν όχι; Και πάλι είστε καλυμμένοι. Ιδού μερικές ιδέες.

Σταθμοί τρίλιζας: Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τρίλιζα στην άμμο ή το χώμα με πετρούλες, όπου θα παίζουν σε δυάδες.

Μουσικές πετσέτες: Η ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή βερσιόν του αγαπημένου παιχνιδιού, που απαιτεί, όμως, μουσικούλα, άρα ασύρματο ηχείο.

Μπουγέλο και παιχνίδι ισορροπίας μαζί: Θα χρειαστείτε μερικές ξύλινες κουτάλες, νερόμπομπες και δύο σημεία που να ορίζουν την αφετηρία και τη λήξη του αγώνα. Βάλτε τα παιδιά να παραταχθούν, δώστε τους από μία κουτάλα, την οποία θα πρέπει να κρατήσουν με το στόμα τους. Πάνω σε κάθε κουτάλα θα ισορροπήσει μία νερόμπομπα και στόχος είναι να φτάσουν γρήγορα στο τέρμα χωρίς να σπάσει.

Mπαλονομαχίες: Σταθερή αξία. Δέστε με ένα σπάγγο ένα μπαλόνι στο πόδι κάθε παιδιού. Σφυρίξτε την έναρξη κι αφήστε τα παιδιά να κυνηγηθούν προσπαθώντας να σπάσει το ένα το μπαλόνι του άλλου. Νικητής είναι όποιος καταφέρει να διατηρήσει το μπαλόνι του ζωντανό.

Αμπάριζα: Και αντίστοιχα ομαδικά παιχνίδια "από τα παλιά", θα τα τρελάνουν. Ιδιαίτερα αν παίξετε κι εσείς μαζί τους.

Αν πάλι θέλετε να αφήσετε τον ρόλο του "παιχνιδά" σε κάποιον που ξέρει καλύτερα, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε έναν ανιματέρ για να οργανώσει το παιχνίδι τους. Δείτε μερικές επιλογές εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v