Σούπερ δραστηριότητες έξω για όλη την οικογένεια

Ο Μάρτιος έφερε μαζί του την άνοιξη φέτος νωρίς-νωρίς, κι εμείς συγκεντρώνουμε τις καλύτερες ιδέες μας για να την προϋπαντήσετε… οικογενειακώς στην εξοχή.
Σούπερ δραστηριότητες έξω για όλη την οικογένεια
Στον Υμηττό με τη Φιλοδασική



Σχεδόν κάθε Σάββατο, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διοργανώνει οικογενειακές εξορμήσεις στον Υμηττό, για πεζοπορία, κυνήγι θησαυρού, ξεναγήσεις στην Ιστορία της Μονής Καισαριανής, παιχνίδια στο αισθητικό δάσος, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών. Οι δραστηριότητες ξεκινούν στις 11.00 το πρωί και απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά 4 έως 12 ετών, αν και μικρότερα αδέρφια είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στα τηλέφωνα 210 7220866 και 6945380044.

Στο υπέροχο πάρκο του ΚΠΙΣΝ



Από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ (κι αυτό ως τις 31 Μαρτίου, από εκεί και μετά το καλοκαιρινό ωράριο το κρατά ανοιχτό ως τα Μεσάνυχτα) βολτάρουμε στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στρωνόμαστε για πικνίκ κάτω από τις ελιές στον μεσογειακό κήπο, χαζεύουμε την θέα της πόλης από τον Φάρο, κάνουμε ποδήλατο ανάμεσα στα παρτέρια του και συμμετέχουμε σε μαθήματα, παιχνίδια και εργαστήρια για όλη την οικογένεια: Δημιουργική ενόργανη, γιόγκα για παιδιά και για μεγάλους, μαθήματα κηπουρικής, εργαστήρια Φυσικής και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα (και πάντα δωρεάν) που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ

Στο Βιωματικό Πάρκο Paradise Park



Όσα πάντα θέλατε –εσείς και τα πιτσιρίκια– να μάθετε για τη μελισσοκομία, την κτηνοτροφία, τις γεωργικές εργασίες και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα, μέσα από βιωματικά προγράμματα προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον, το Βιωματικό Πάρκο έχει στον καταπράσινο χώρο του, εκτός από φάρμες και χώρους μαθημάτων, άριστα οργανωμένα γήπεδα ποδοσφαίρου για τα πιτσιρίκια, και ένα ωραιότατο cafe για τους γονείς, με θέα στο τεραίν για να παρακολουθείτε αμέριμνοι τον αγώνα. Θα το βρείτε στο 12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Mεταμόρφωσης.

Στο Περιβόλι στη Βάρη
Κυργίων 15, Βάρη, τηλ.: 210 8963000



Ένα κανονικότατο περιβόλι λίγο έξω από την Αθήνα, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς μεγαλώνουν τα φυτά και τα λαχανικά που καταλήγουν στο τραπέζι μας αλλά και να γίνουν οι ίδιοι μικροί κηπουροί. Οι γονείς μπορούν αρχικά να συμμετέχουν κι εκείνοι στον περίπατο στο περιβόλι και μετά να ξαποστάσουν στο καφέ με τα βιολογικά προϊόντα ενώ τα παιδιά συμμετέχουν σε κάποιο από τα προγράμματα. Όλα τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτα δραστηριότητες και προγράμματα για όλη την οικογένεια, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά μαζί με το κόστος του καθενός, εδώ.

Στην Πάρνηθα για πεζοπορία



Στα πανέμορφα αυτή την εποχή μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας διοργανώνει πεζοπορίες για οικογένειες με παιδιά από 8 ετών η Trekking Hellas. Οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με τη συνοδεία έμπειρων ξεναγών, που θα σας ενημερώσουν για τα είδη χλωρίδας και πανίδας που θα συναντήσετε στα μονοπάτια τα οποία αγκαλιάζουν το βουνό της Πάρνηθας στο βορειοανατολικό, καταπράσινο κομμάτι της. Το κόστος συμμετοχής είναι 17€ για τους ενήλικες, και 12€ για τα παιδιά. Η πεζοπορία διαρκεί περί τις τρεις-τρεισήμισι ώρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v