Υπέροχες ιδέες για Σαββατοκύριακα με τα παιδιά

Αναθερμάνετε τις σχέσεις σας με τα πιτσιρίκια μέσα από πέντε υπέροχες ιδέες για δημιουργικά Σαββατοκύριακα.
Υπέροχες ιδέες για Σαββατοκύριακα με τα παιδιά

Πάμε για καφεδάκι στην Αρχαία Αγορά;

Μια σούπερ έξοδο που θα εντυπωσιάσει τόσο τα πιτσιρίκια όσο και εσάς μπορείτε να προγραμματίσετε στο γνωστό και αγαπημένο Ίδρυμα Ευγενίδου. Τα σαββατοκύριακα η φάση είναι ψηφιακές παραστάσεις, όπως το «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας» για παιδιά από 5 ετών, ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά, από 10 ετών, μπορείτε να επιλέξετε τον «Θάνατο των δεινοσαύρων».  Το εισιτήριο κοστίζει 6€. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των ψηφιακών προβολών. 



Αντίστοιχο  ψηφιακό κλίμα θα βρείτε και στον Ελληνικό Κόσμο, όπου μαζί με τα πιτσιρίκια θα κάνετε ταξιδάκι μέχρι την αρχαιότητα και θα περιηγηθείτε μέσω εικονικής πραγματικότητας στην αρχαία αγορά και στην αρχαία Μίλητο. Το εισιτήριο για την Θόλο (το οποίο περιλαμβάνει μία προβολή και δύο εκθέσεις) ανέρχεται στα 9 ευρώ. 

Μάθε παιδί μου καλλιέργεια



Τι θα λέγατε για μια βόλτα στο περιβόλι για να μάθουν τα μικρά τι εστί καλλιέργεια- κυριολεκτικά; Τέσσερα ολόκληρα στρέμματα γης θα βρείτε στο Περιβόλι στη Βάρη, στην οποία τα πιτσιρίκια θα μάθουν μαζί σας για τις ολιστικές μορφές καλλιέργειας μέσα από σεμινάρια, συμμετέχοντας στα προγράμματα που πραγματοποιούνται εκεί τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Η είσοδος στο Περιβόλι είναι δωρεάν, όμως υπάρχει κόστος συμμετοχής για το εκάστοτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Περισσότερα εδώ

Μια… νύχτα στο Ίδρυμα



Θεοχαράκη, για να μην παρεξηγηθούμε. Η δράση του Ιδρύματος πραγματοποιείται κάθε Σάββατο για παιδιά 8-12 ετών και τους γονείς τους και στοχεύει στο να τα μυήσει και να τα εξοικειώσει με τους μουσειακούς χώρους και τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης. Τα παιδιά ξεναγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς και βιώνουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 80€ - περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διανυκτέρευση, δείπνο, πρωινό, καθώς και εκπλήξεις. Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις για παιδιά στο Ίδρυμα. 

Παίζοντας με τα Μαθηματικά



Μαθηματικά και παιχνίδι γίνονται ένα στο Μουσείο Ηρακλειδών κάθε Σάββατο, μέσα από ένα πρόγραμμα για παιδιά έως 8 ετών, το οποίο περιλαμβάνει δεκατρείς αυτοτελείς ιστορίες. Φως και χρώμα, όμορφες γεωμετρικές κατασκευές, κινέζικες δημιουργίες, ταξίδι στον κόσμο των συμμετριών, οφθαλμαπάτες και περίεργες εικόνες, οι περιπέτειες της μελισσούλας ρομπότ, η κατασκευή της πυξίδας και τα σημεία του ορίζοντα, είναι κάποιες από τις ενότητες που συνθέτουν το παζλ των δεκατριών αυτοτελών ιστοριών. Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί είναι 10€.  Δείτε εδώ αναλυτικές λεπτομέρειες για τα εργαστήρια.

Ομμμμμμμμμ!



Αν το πιτσιρίκι σας είναι 2 έως 5 ετών και θέλετε να του προσφέρετε μια αναμφίβολα ξεχωριστή εμπειρία, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να πάτε μαζί σε μαθήματα γιόγκα. Η συγκεκριμένη μορφή άσκησης αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο καλλιέργειας σώματος και νου, εξασφαλίζοντας ευεξία και χαρά. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, κάθε μάθημα ενισχύει όλο και περισσότερο το δεσμό γονιού και παιδιού. Μαθήματα για γιόγκα για μαμάδες και παιδιά γίνονται μεταξύ άλλων στο Καφέ Σχολείο, στο Χαλάνδρι, δύο φορές κάθε μήνα. Το κόστος ανέρχεται στα 10€ η συνάντηση για κάθε οικογένεια.

Ταξίδι στην ιστορία της τέχνης



Και στο πανέμορφο πάρκο του ΚΠΙΣΝ, όπου κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται εικαστικές συναντήσεις για μικρούς και μεγάλους, στις οποίες "τα λάθη επιτρέπονται η γόμα απουσιάζει, οι γραμμές δεν περιορίζουν και η φαντασία έχει τον πρώτο λόγο". Αυτόν τον μήνα οι συναντήσεις είναι αφιερωμένες στον νέο-ιμπρεσιονισμό και τον πουαντιγισμό, ενώ πραγματοποιούνται στις 17.00-18.00, 18.00-19.00 και 19.00-20.00, για παιδιά όλων των ηλικιών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με τις λίστες να ανοίγουν στις 16.30. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v