Γιορτινές συναυλίες και παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Αυτές είναι οι καλύτερες γιορτινές παραστάσεις και συναυλίες για να ψυχαγωγηθεί όλη η οικογένεια αυτά τα Χριστούγεννα στην Αθήνα.
Γιορτινές συναυλίες και παραστάσεις για όλη την οικογένεια
Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι
Ο Ηλίας Καρελλάς και ο θίασος του θεάτρου σκιών του επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσει μια… χριστουγεννιάτικη διαστημική περιπέτεια γεμάτη χιούμορ και μουσική. Ο Μεγάλος Βεζίρης επιθυμεί να περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο φεγγάρι, μαζί με την κόρη του και ολόκληρο το παλάτι. Μια ομάδα αστροναυτών με αρχηγό τον Καραγκιόζη, προσπαθώντας να προετοιμάσει το έδαφος και να βεβαιωθεί πως όλα είναι ασφαλή, έρχονται αντιμέτωποι με αλλόκοτα εξωγήινα πλάσματα…
Info: Μέγαρο Μουσικής (Β.Σοφίας και Κόκκαλη), 23,25,26,28,29,30 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:00 17,26 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:00, γενική είσοδος: € 12.



Χριστουγεννιάτικα παραμύθια στο Half Note
«Νιφάδες από όνειρα, κλωστές παραμυθένιες» ονομάζεται η μουσική παραμυθοπαράσταση της ομάδας αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια». Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών εκεί που η κυρά Χουχουλιά τινάζει τα παπλώματά της, εκεί που η Μπάμπουσκα ψάχνει να βρει ένα δώρο για το θείο βρέφος, εκεί που δύο αγόρια παίζουν μουσική για να ξορκίσουν το κακό. Ιστορίες γεμάτες μουσικές χριστουγεννιάτικες, τραγούδια μαγικά, ήχους αλλοτινούς από το μαγικό χέρι του αρχιμουσικού του παλατιού, Γιάννη Ανθόπουλου.
Info: Half Note (Τριβωνιανού 17, Μετς) στις 23/12 ώρα 18.30, για παιδιά 4 ετών και πάνω και ενήλικες, είσοδος 10€

Τα κάλαντα στο Μέγαρο με τον Γιάννη Μαρκόπουλο
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος μεταγράφει κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και άλλα μέρη της Ελλάδας που παρουσιάζονται στο Μέγαρο για πρώτη φορά. Δύο εορταστικές συναυλίες του μεγάλου έλληνα συνθέτη στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ως δώρο για τις επόμενες γενιές – προσκεκλημένη του στη σκηνή, η Ξένια Καλογεροπουλου.
Info: Μέγαρο Μουσικής (Β. Σοφίας και Κόκκαλη), την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, τιμή 9-50€.

«Να τα πούμε;» στη Στέγη
Μικρά και μεγάλα παιδιά, ερμηνευτές, πέντε συνθέτες, ένας συγγραφέας, ένας σκηνοθέτης και ένας αφηγητής θα μας πούνε τα κάλαντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Κάλαντα παλιά και καινούργια σε μια ιδιαίτερη συναυλία με στοιχεία θεατρικής παράστασης. Οι συνθέτες θα γράψουν νέα κάλαντα, θα «πειράξουν» τα παλιά, θα τραγουδήσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όπως στο παρελθόν, αλλά και όπως αυτοί βλέπουν το ιδιαίτερο αυτό είδος τραγουδιού στο παρόν.
Info: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού 107, τηλ: 210 900 5 800), στις 22-23/12 ώρα 18.00, εισιτήρια 5-10€, παιδικά 3-8€



Polyphonica, Musica & Camerata Junior Concert στο ΚΠΙΣΝ
Στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 23/12, εκατόν είκοσι φωνές και τριάντα νεαροί εκτελεστές εγχόρδων θα συμπράξουν σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους. Τρία μεγάλα σύνολα, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία της Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Cameratα Junior θα παρουσιάσουν έργα χαρούμενα και πρωτότυπα από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.
Info: ΚΠΙΣΝ στις 23/12 ώρα 12.00, είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής εδώ

Σαν όνειρο χριστουγεννιάτικης νύχτας στο Θέατρο 104
Η Ομάδα των Πέντε εποχών προσαρμόζει το γνωστό έργο του Σαίξπηρ σε μία παράσταση που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα όνειρο με γιορτινή ατμόσφαιρα. Με αυτοσχεδιασμό και θεατρικό παιχνίδι, οι 4 ηθοποιοί υποδύονται όλους τους ρόλους.
Info: Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι), 7/1 στις 15.00, είσοδος 10€



Η Βασίλισσα του Χιονιού στον πάγο στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο
ΑΤο φημισμένο Russian Circus on Ice έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σαράντα καταξιωμένους χορευτές-ακροβάτες, που θα ζωντανέψουν στην το αγαπημένο παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το καλλιτεχνικό πατινάζ συναντά την τέχνη του τσίρκου και τη μαγεία του χορού σε ένα πλούσιο υπερθέαμα με ακροβατικά, ταχυδακτυλουργικά, χορογραφίες, χρώματα, βίντεο, ειδικά εφέ, 3D προβολές, εντυπωσιακά σκηνικά, θεαματικά κοστούμια και κλασική μουσική.
Info: Κλειστό γήπεδο Τάε Κβο Ντο Φαλήρου, από 15 ως 23/12, εισιτήρια από 8 ως 26€

Δον Κιχώτης στο Παλλάς
Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο «Δον Κιχώτης» του Μιγκουέλ Θερβάντες, παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς, σε μια παράσταση που μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα για όλες τις εποχές. Η φαντασία, το όνειρο, η φυγή, αλλά και η ανθρωπιά, η αγνότητα, η ευγένεια είναι οι αξίες που λάμπουν μέσα από το κείμενο και τις ερμηνείες.
Info: Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Σύνταγμα) στις 23, 25, 26, 29, 30/12, 1/1 και στη συνέχεια Σαββατοκύριακα, εισιτήρια 9-20€



Στο Δάσος των Γκριμμ
Τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ παρουσιάζονται μέσα από μια υπέροχη παιδική παράσταση σε σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Με τη φωνή του αφηγητή να εναλλάσσεται ανάμεσα στους ηθοποιούς, μεταφερόμαστε στην καρδιά του μυθικού δάσους των παραμυθιών. Τρία γενναία παιδιά με μυστικές ιδιότητες, αψηφώντας τους θρύλους για το Τέρας, αποφασίζουν να αναζητήσουν τον Εξαφανισμένο και η περιπέτεια αρχίζει.
Info: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Παιδική Σκηνή (Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη), κάθε Κυριακή 11.30 και 15.00, εισιτήρια 10€

Ο Καρυοθραύστης στο Μέγαρο
Μια χορευτική υπερπαραγωγή του θρύλου των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκορόβιτς με το Grigorovich Ballet Theatre of Russia, με εντυπωσιακά εφέ και με την συμμετοχή πρώτων σολίστ των Μπολσόι, έρχεται να μας θυμίσει τη μαγεία του μπαλέτου.
Info: Μέγαρο Μουσικής (Β. Σοφίας και Κόκκαλη), 20-30/12 στις 16.00 και στις 20.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v