Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας

Άγιος Βασίλης έρχεται… στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Τρίκαλα και στη Δράμα, και φέρνει μαζί του παιχνίδια, παγοδρόμια, εργαστήρια και μουσικές.
Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας
της Ηρώς Κουνάδη

Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει, σε πέντε χωριά του Αϊ-Βασίλη, ή/και των ξωτικών του, από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Παιχνίδια, εργαστήρια, παγοδρόμια, αλλά και συναυλίες και θέατρο και πολλές ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, βάζοντας στοίχημα να μας τηλεμεταφέρουν… στο Ροβανιέμι –και συχνά κερδίζοντάς το.

Το Santa Claus Kingdom στην Αθήνα
3 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Στο Μ.E.C. Παιανίας, τηλ.: 210 6199 777



Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Santa Claus Kingdom απλώνεται σε έναν τεράστιο στεγασμένο χώρο, 13.000 τετραγωνικών μέτρων, λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, και συνδυάζει την παραμυθένια ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με πολλά - πολλά παιχνίδια (περισσότερα από 40, για να είμαστε ακριβείς) αλλά και δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, τεράστιο παγοδρόμιο 400 τετραγωνικών μέτρων, με εκπαιδευτές για τα πιτσιρίκια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μάγους και απίθανα μαγικά κόλπα, face painting και πάει λέγοντας.

Το εισιτήριο είναι ένα για όλα τα παιχνίδια του πάρκου, δεν πληρώνετε πουθενά τίποτα έξτρα. Η τιμή του είναι 8€ για γονείς και 14€ για παιδιά. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ.

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα
26 Νοεμβρίου – 7 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Στο πάρκο Ματσόπουλου, τηλ.: 24310 22899 & 38890
Είσοδος ελεύθερη



Είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά χριστουγεννιάτικα χωριά της χώρας, εν μέρει χάρη στον χώρο όπου στεγάζεται: τον επιβλητικό πύργο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα. Εδώ ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά, ο Σκρουτζ και η νεράιδα των Χριστουγέννων έχουν ήδη πάρει θέση στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, όπου το 2013 δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου –που κατέκτησε την δική του θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Δωρεάν είσοδος και δράσεις, αγαπημένα παιχνίδια όπως καρουζέλ, παγοδρομίες, χριστουγεννιάτικες αγορές και γεύσεις στη Ζαχαρένια Γειτονιά συναποτελούν το πλούσιο πρόγραμμά του, μαζί με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις –δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Η Ονειρούπολη στη Δράμα
3 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Στην Αγία Βαρβάρα, τηλ.: 25210 48304
Είσοδος ελεύθερη



Η υπέροχη Ονειρούπολη της Δράμας κλείνει φέτος τα δεκατρία της χρόνια και το γιορτάζει με γέλιο, παιχνίδι, περιπέτεια και πολλές δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Φέτος ο Αη Βασίλης για να μη νοιώθει νοσταλγία για το σπίτι του στο Βόρειο Πόλο, έφερε μαζί του μία ολόκληρη παγωμένη περιοχή μαζί με τις μεγάλες άσπρες πολικές αρκούδες, τους πιγκουίνους και τις φώκιες για να διασκεδάσουν όλοι μαζί στη Δράμα κάνοντας πατινάζ στον πάγο. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά: Εργαστήριο παραμυθιών και κατασκευών, πλανητάριο με τηλεσκόπια για να παρατηρήσουμε τα αστέρια, ένα ολόκληρο παραδοσιακό χωριό της Βόρειας Ευρώπης όπου θα μάθουμε παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων είναι μερικές από τις εκπλήξεις που μας περιμένουν στην Ονειρούπολη. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν κεφάτα live και συναυλίες –αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Το Μαγικό Χωριό στην Πάτρα 
9 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Στην οδό Ανθείας 38 (δίπλα από την ΑΒΕΞ)
Είσοδος ελεύθερη



Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό έχει να υπερηφανεύεται η Πάτρα: Με την δική του Παραμυθούπολη, στην οποία ζωντανεύουν 12 κλασικά παραμύθια με τρισδιάστατα σκηνικά, και παραμυθάδες αφηγούνται ιστορίες μαγικές σε μικρούς και μεγάλους. Με λούνα παρκ που περιλαμβάνει καρουζέλ, τρενάκι, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, βάρκα, τραμπολίνο, φλιτζάνια, πίστα καρτ για παιδιά. Με παγοδρόμιο, πλανητάριο κουκλοθέατρο, παραστάσεις καραγκιόζης, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.  

Ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη
10 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα 12/12 έως Παρασκευή 16/12/16: 17:00-22:00
Σαβ και Κυρ 17-18/12: 11:00-23:00
Δευτέρα 19/12 έως Παρασκευή 23/12: 17:00 – 22:00
Από 24/12 έως 8/1/17: 11:00-23:00
Είσοδος: 7€ (δείτε εδώ τι περιλαμβάνει)
Στη ΔΕΘ (Εγνατίας 154, τηλ.: 2310 476770-1)



Δύο παγοδρόμια, 16 παιχνίδια λούνα παρκ, ένα ολόκληρο χωριό των ξωτικών, με τέσσερα διαδραστικά ξωτικόσπιτα (το ραφτάδικο των ξωτικών, η κουζίνα του Αϊ-Βασίλη, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη με το ταχυδρομείο του, και το σπιτάκι που αλλάζει και φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά εργαστήρια για τα πιτσιρίκια) και ένα σωρό παράλληλες δράσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη, συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης που άνοιξε τις πύλες του στη ΔΕΘ πριν από λίγες μέρες, και περιμένει να μας τηλεμεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v