@HOMEΠΑΙΔΙ

Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών στο Παλλάς

Ο Erico Montes Nunes του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να χορογραφήσει για το Athens Children’s Ballet.

Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών στο Παλλάς

Εξήντα ταλαντούχοι χορευτές και χορεύτριες από 9 έως 22 χρονών προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μπαλέτο η«Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών»,τη νέα παράσταση που θα χορέψειη εξαιρετική ομάδα του AthensChildren’sBallet, στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο θέατρο Παλλάς. Με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων, οι χορευτές που επιλέχθηκαν κατόπιν ακρόασης συναντιούνται κάθε Κυριακή για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό θέαμα.

Για πρώτη φορά το Athens Children’s Ballet συνεργάζεται με τον Α’ Χορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Erico Montes Nunes για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης χορογραφίας σε μουσική, Léo Delibes. Στο ρόλο του Άδη πρωταγωνιστεί ο δεκαεξάχρονος Kyle Alexander από το Royal Ballet School. Ο ταλαντούχος χορευτής έχει ήδη χορέψει στο μιούζικαλ Billy Elliot στο West End καθώς και τον ρόλο του Fritz στον Καρυοθραύστη του Royal Ballet.

Ο ομώνυμος αρχαιοελληνικός μύθος αφηγείται το θαυμαστό κύκλο της φύσης και τις τέσσερις εποχές. Η αρπαγή της Περσεφόνηςείναι μια αλληγορία των διαφορετικών εποχών και της εναλλαγής ανάμεσα στην καρποφορία της γης και το φθινόπωρο / χειμώνα. Ο μύθος της Περσεφόνης παρουσιάζει τον αέναο κύκλος της ζωής θίγοντας θέματα σχέσεων όπως ο χωρισμός της μητέρας από την κόρη και τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτά: τη λύπη, τον θυμό, την αγάπη, τη συμφιλίωση. Μέσα από την παράσταση οι μικροί θεατές μαθαίνουν για  τον αρχαιοελληνικό μύθο αλλά και για την ανθρωπολογική του διάσταση.

Η παράσταση «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών» αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Athens Children’s Ballet με τον A’ Xορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Erico Montes Nunes και εντάσσεται στο πλαίσιο της μακρόχρονης και πετυχημένης προσπάθειας του Athens Children’s Ballet να εκπαιδεύει και να μυεί ολοένα και περισσότερα παιδιά στη τέχνη του μπαλέτου.

Πρόκειται για μία παράσταση υψηλής αισθητικής που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Με αφετηρία τον ομώνυμο αρχαιοελληνικό μύθο της Περσεφόνης, ο Erico Montes Nunes, εμπνέεται και δημιουργεί μια πρωτότυπη χορογραφία ειδικά για την ομάδα του Athens Children’s Βallet σε μουσική του Leo Delibes. Όπως ο ίδιος μας εξηγεί “δεν χρειάστηκε να προσαρμόσω τη χορογραφία επειδή είναι παιδιά, τα παιδιά είναι πολύ ταλαντούχα και μπορούν να ανταποκριθούν άψογα σε μια παράσταση επαγγελματικού επιπέδου”.

Ο βραζιλιάνος χορευτής και χορογράφος Erico Montes Nunes σπούδασε με υποτροφία στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, όπου εντάχθηκε μετά την αποφοίτηση του το 2004. Το χρυσό μετάλλιο με το οποίο τιμήθηκε στο Διαγωνισμό Χορού του Ριέτι της Ιταλίας έρχεται να προστεθεί στη σταδιοδρομία του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη.

Ο Erico Montes εκπέμπει επί σκηνής τόσο λυρισμό όσο και δυναμισμό, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τη νέα του χορογραφία, που δημιούργησε ειδικά για την ομάδα του Athens Children’s Ballet. Ο καρπός της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δύο μόνο παραστάσεις στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 στο θέατρο Παλλάς.

Η τριετής επιτυχημένη πορεία του Athens Children's Ballet με sold out παραστάσεις συνεχίζεται δυναμικά.

Οι παραστάσεις είναι κατάλληλες από 4 χρονών και πάνω, παδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Συντελεστές:
Δημιουργία και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Erico Montes Nunes (Α’ Χορευτής του Royal Ballet)
Μουσική: Leo Delibes
Σκηνογράφος: Ξένια Βήτου

Νικητές διαγωνισμού

Για το Σάββατο 26/11
ΚΙΚΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΜΩΡΟΥ

Για την Κυριακή 27/11
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΔΑΝΗ
ΙΣΜΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

SPONSORED LINKS

"Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν."

Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 1864 - Το Ιωνικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY