Τα καλύτερα κουκλοθέατρα που παίζουν τώρα

Αγαπημένα παραμύθια, σκοτεινές ιστορίες μόνο για μεγάλους, και άλλα πολλά και ωραία έχουν οι κουκλοθεατρικές σκηνές της Αθήνας.
Τα καλύτερα κουκλοθέατρα που παίζουν τώρα
Κλασικά παραμύθια που γίνονται μουσικές περιπέτειες. Διαδραστικές παραστάσεις που βάζουν τα πιτσιρίκια πίσω από την σκηνή. Σκοτεινό κουκλοθέατρο αυστηρά για ενήλικες. Και –βεβαίως– Ευγένιο Τριβιζά. Για μια ακόμα χρονιά, τίποτα δε λείπει από τις κουκλοθεατρικές σκηνές της Αθήνας. Ιδού οι καλύτερες παραστάσεις των επόμενων ημερών.

Τρεις Μικροί Ναυαγοί
Στον Πολυχώρο Mabrida
Αγίου Γεωργίου και Ελαίας, Κορωπί, τηλ.: 210 6620805-806 και 6944510042
Τις Κυριακές 21 και 28 Φεβρουαρίου στις 12.00
Εισιτήρια: 5€

Ο κάστορας Μπίβο, η Σίλια η φώκια και ο Άπι το μικρό πιθηκάκι θα βρεθούν ναυαγοί σε ένα ερημικό νησί. Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν, θα βρουν λύσεις, θα γίνουν φίλοι, θα γελάσουν και θα παίξουν, αλλά… Πώς θα τα καταφέρουν να γυρίσουν σπίτι, αφού ο μικρός Άπι δεν ξέρει κολύμπι; Μια τρυφερή ιστορία από τους δημιουργούς της Φρουτοπίας, που, ανάμεσα σε τραγούδια και περιπέτειες, μιλά για τη σημασία της φιλίας.

Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας
Στην Παραμυθοχώρα
Αναπαύσεως 14, Μετς, έναντι Στύλων Ολυμπίου Διός, τηλ.: 210 9216346
Κάθε Κυριακή στις 11.00 και τις 13.30
Εισιτήρια: 10€



Η αδίσταχτη Δόνα Τερηδόνα, η τετραπέρατη Λουκία, ο ατρόμητος οδοντογιατρός Θανάσης Πολφός και οι σπαρταριστοί γορίλλες με τα σομπρέρο ζωντανεύουν στη σκηνή της Παραμυθοχώρας για να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στην Ισπεπονία, έναν από τους πιο μαγευτικούς κόσμους του μεγάλου παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά. Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ.

Ο Πέτρος και ο Λύκος
Στο Φιγούρες & Κούκλες
Τριπόδων 30, Πλάκα, τηλ.: 210 3227507
Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 11.30
Εισιτήρια: 7€



Το γνωστό μουσικό παραμύθι του Serghei Prokofiev «Ο Πέτρος και ο Λύκος» σε μια πρωτότυπη παράσταση για όλη την οικογένεια. Η ιστορία εξελίσσεται πάνω σε ένα πεντάγραμμο και δυο αναλόγια, τα οποία στήνουν οι κουκλοπαίχτριες-αφηγήτριες. Κάθε νότα που γράφεται πάνω στο «πεντάγραμμο», μεταμορφώνεται σε ήρωα-κούκλα της παράστασης και ζωντανεύει με το δικό της μουσικό θέμα. Έτσι, το φλάουτο ζωντανεύει το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο κάνει την γάτα, ενώ τα έγχορδα ηχούν για τον σπουδαίο και γενναίο Πέτρο. Στο τέλος, τα πιτσιρίκια μοιράζονται σε ορχήστρα και αφηγητές-κουκλοπαίχτες και ολοκληρώνουν το έργο, κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του.

Οι Τρεις Χιονάνθρωποι
Στο Εργαστήρι Μαιρηβή
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, τηλ.: 210 5222181
Κάθε Κυριακή στις 12.00
Εισιτήρια: 10€



Είναι κουκλοθέατρο, είναι και μαύρο θέατρο, έχει και μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Τρεις χιονάνθρωποι, ο καθένας με τον χαρακτήρα του, ο καθένας με τις μανίες του. Παγωμένοι αλλά όχι ακίνητοι, λευκοί αλλά όχι ασυγκίνητοι. Διεκδικούν ένα δρόμο. Άλλοι βάζουν στους δρόμους σύνορα, άλλοι βάζουν διόδια και άλλοι στρατιώτες. Οι Χιονάνθρωποι βάζουν την παγωμένη τους καρδιά και επιτίθενται με χιονόμπαλες.

Ο Μορμόλης
Από την Ομάδα Κουκλοθεάτρου Ουτοπία
Αμπατιέλου 2Α & Ηλία Ζερβού, Πατήσια, τηλ.: 2102011719
Κάθε Κυριακή στις 12.00
Εισιτήρια: 6€



Μια διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου με πολύ κέφι, έξυπνες ατάκες, ζωντανή μουσική και πολλά τραγούδια του Γιάννη Σπανού. Πριν και μετά την παράσταση, τα παιδιά φτιάχνουν μια μικρή κατασκευή (τον δικό τους Μορμόλη) την οποία παίρνουν μαζί τους. Η παράσταση έχει διάρκεια 45 λεπτά.

Η Λίμνη το ‘Σκασε
Από την Ομάδα Κουκλοθεάτρου Καραμπόλα
Στο Θέατρο της κούκλας
Ψαρουδάκη 34, Πατήσια, τηλ.: 2108323714
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα (από την Κυριακή 7/02) στις 12.00
Εισιτήρια: 7€

Μια διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με χειροποίητες κούκλες που ζωντανεύουν παραμύθια και τα συνοδεύουν ήχοι παραδοσιακών κρουστών και τραγουδιών. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση βοηθώντας τους ήρωες να σώσουν τη λίμνη που στερεύει. Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ.

Και για ενήλικο κοινό…

Οι Αδέσποτοι
Στο Θέατρο της κούκλας
Ψαρουδάκη 34, Πατήσια, τηλ.: 2108323714
Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου στις 21.15
Εισιτήρια: 10€

Ένας ρακοσυλλέκτης κάθεται να κολατσίσει. Μέσα από το σακούλι του ανασύρει διάφορα αντικείμενα και με αυτά δημιουργεί ένα κόσμο δικό του, έναν κόσμο τρυφερό και ονειρικό. Στην παρέα του έρχεται να προστεθεί ένας αδέσποτος σκύλος. Θα γίνουν αχώριστοι φίλοι και όταν η εξουσία έρχεται να επιληφθεί της καταστάσεως όλος ο θίασος ως δια μαγείας μας αποχαιρετά με έναν απρόσμενο τρόπο.

Νόρμα S/N 210113
από το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού
Κρέοντος 110, Σεπόλια, τηλ : 2102112763, 6932274208
Κάθε Σάββατο στις 21.00
Εισιτήρια: 10€ (μειωμένο 6€)



Τρεις performers αναλαμβάνουν 14 διαφορετικούς ρόλους, συνδυάζοντας τεχνικές θεάτρου μάσκας και μαριονέτας, με παράλληλη προβολή animation. Κουκλοθέατρο για ενήλικες, το Νόρμα S/N 210113 μιλά για την εξουσία, τους κανόνες και τις σύγχρονες κοινωνίες, μέσα από εικόνες άλλοτε σκοτεινές και άλλοτε κωμικές.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v