Έξυπνα παιχνίδια για να κάνετε δώρο στο παιδί σας

Έξι έξυπνες προτάσεις για να κάνετε χριστουγεννιάτικα δώρα στο παιδί σας που θα το βοηθήσουν να αναπτύξει δεξιότητες και να γίνει εξυπνότερο μέσα από το παιχνίδι.
Έξυπνα παιχνίδια για να κάνετε δώρο στο παιδί σας
Υπάρχουν δύο κατηγορίες δώρων που μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας για τις γιορτές. Εκείνα που θα το κάνουν να ενθουσιαστεί πρόσκαιρα – και να τα παρατήσει λίγο αργότερα – και αυτά που μπορεί να μην φαίνονται τόσο δημοφιλή αρχικά στα παιδικά μάτια, αλλά θα το κάνουν εξυπνότερο και να το βοηθήσουν νοητικά και αναπτυξιακά, προάγοντας τις δεξιότητές του.

Τέτοια δώρα, χρήσιμα και γεμάτα ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, συγκεντρώνουμε παρακάτω, με την εξής σημείωση: Μπορεί κάποια από αυτά να κοστίζουν περισσότερο από όσο υπολογίζετε, και μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσετε κι εσείς αρκετό χρόνο για να του τα εξηγήσετε, να παίξετε μαζί του και να έχετε την υπομονή να το ενθαρρύνετε ανά διαστήματα να καταπιαστεί εκ νέου με το παιχνίδι, όταν το εγκαταλείπει λόγω δυσκολίας, αλλά το τελικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Bricks Bill & Betty
Τι είναι: Ένα παιχνίδι για παιδιά από 5 ετών και πάνω, και μοιάζει με τρσδιάστατο παζλ στο οποίο καλούνται να ανέβουν όλο και πιο ψηλά, χτίζοντας με ξύλινα τουβλάκια και επιβλέποντας την κατασκευή στην πορεία, η οποία είναι «διάσπαρτη» με 60 προκλήσεις αυξανόμενης δυσκολίας.
Τι προσφέρει: Βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν καλύτερη αντίληψη του χώρου, καθώς και να γνωρίσουν την σημασία της μηχανικής.
Τιμή: 27€

Κάστρο λογικής  
Τι είναι: Ένα παιχνίδι παρόμοιας λογικής με το Bricks, για παιδιά 3-8 ετών, τα οποία καλούνται να κατασκευάσουν κάστρα τούβλο-τούβλο και πύργο-πύργο, κατασκευάζοντας ξύλινα κτίσματα σύμφωνα με τις συμβουλές του σχετικού βιβλίου οδηγιών. Τα κομμάτια είναι διαφορετικού μεγέθους και με διαφορετικές τρύπες ή προεξοχές συνδέσεων το καθένα, για να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Τι προσφέρει: Ακόνισμα της λογικής του παιδιού, την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσει για να βρει την κατάλληλη συνδεσμολογία και να χτίσει ένα τρισδιάστατο ξύλινο παζλ-κάστρο.
Τιμή: 27€

Διπλό tangram
Τι είναι: Ένα παιχνίδι με ρίζες στην αρχαία Κίνα, για παιδιά από 6 ετών και πάνω. Σε αυτό, το παιδί καλείται να βρει τους κατάλληλους συνδυασμούς ώστε να ενώσει τα επτά διαφορετικού σχήματος ξύλινα κομμάτια και να σχηματίσει το σχέδιο που του ζητείται κάθε φορά.
Τι προσφέρει: Βελτιώνεται η ικανότητα του παιδιού να αναγνωρίζει οπτικά τα χαρακτηριστικά των αντικειμένων, να εφαρμόζει βασικές αρχές μηχανικής με ακρίβεια, να συντονίζει την όραση και την αφή, να προσανατολίζεται καλύτερα στο χώρο και να αναλύει τις δυνατότητες και τους διαφορετικούς συνδυασμούς βασικών υλικών.
Τιμή: 17,99€

Littlebits
Τι είναι: Ένα πανάκριβο μεν, high tech δε παιχνίδι για να προσφέρετε το κάτι παραπάνω σε γνώσεις και διασκέδαση στα παιδιά σας (άνω των 8 ετών). Το deluxe kit περιλαμβάνει 18 ηλεκτρονικά κυκλώματα, μεταμφιεσμένα σε τουβλάκια, που επιτελούν συγκεκριμένες λειτουργίας. Με 150.000 διαφορετικούς συνδυασμούς, μπορεί το παιδί να φτιάξει εφευρέσεις που δημιουργούν φως, ήχο, να λειτουργούν ως αισθητήρες, μοτέρ ή πλήκτρα, να συνδέονται μαγνητικά και να εξάψουν την φαντασία του.
Τι προσφέρει: Την δυνατότητα να τα κάνει να πειραματιστούν, να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία, αλλά και την καλλιτεχνική τους πλευρά, να διαπιστώσουν την αξία των do it yourself κατασκευών. Παράλληλα, το παιχνίδι προάγει τη θετική σκέψη και την αντίληψη της μηχανικής.
Τιμή: 199€

Super Χημεία
Τι είναι: Ένα επιστημονικό παιχνίδι που επιτρέπει στα παιδιά (από 8 ετών και πάνω) να γνωρίσουν τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της Χημείας με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Με εικονογραφημένες οδηγίες για 180 πειράματα, και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και των υλικών του σετ, στο παιδικό δωμάτιο θα στηθεί ένα… πραγματικό εργαστήριο.
Τι προσφέρει: Γνωριμία με βασικές επιστημονικές γνώσεις και αντίληψη της δημιουργίας νέων υλικών από συνδυασμό άλλων, με πρακτικό τρόπο, μακριά από τα βαρετά σχολικά βιβλία.
Τιμή: 39,99€

Scrabble Junior  
Τι είναι: Δύο παιχνίδια σε ένα! Στο Scrabble Junior θα βρείτε το παιχνίδι αναγνώρισης λέξεων για μικρά παιδιά (από 5 ετών) και μία απλουστευμένη έκδοση του κλασικού Scrabble για μεγαλύτερα παιδιά.
Τι προσφέρει: Βελτίωση των γλωσσικών και λεξιλογικών γνώσεων του παιδιού, καθώς και γνωριμία με το αλφάβητο για τα μικρότερα παιδιά, μέσα από τον συσχετισμό γραμμάτων και χρωμάτων.
Τιμή: 19,99€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v