5 ωραίες ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν έχει μόνο εκλογές. Έχει ταινίες, παιδικές προβολές, δημιουργικά εργαστήρια και όμορφες βόλτες για όλη την οικογένεια στην Αθήνα.
5 ωραίες ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά
Θέαμα στο πλανητάριο, παιχνίδι στο εμπορικό κέντρο, υπέροχες ταινίες για όλη την οικογένεια και βόλτες στην Πλάκα και του Φιλοπάππου. Απ’ όλα έχει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για γονείς και παιδιά που δεν θέλουν να κλειστούν στο σπίτι και να παρακολουθούν εκλογικές εκπομπές στην τηλεόραση. Δείτε πέντε ωραίες προτάσεις για ένα δημιουργικό διήμερο με τα πιτσιρίκια.

Βόλτα στην Πλάκα με το ΕΚΕΔΙΣΥ
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης αυτό το Σάββατο μας καλεί στις 11.00 το πρωί να γνωρίσουμε τον φιλόξενο χώρο του και να ακολουθήσουμε τους ανθρώπους του σε μια βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας, που θα καταλήξει στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί, τα παιδιά θα περιηγηθούν στα εκθέματα και θα έχουν την ευκαιρία να… υποδυθούν αρχαίους θεούς και ήρωες μέσα από θεατρικό παιχνίδι. Η διασκέδαση συνεχίζεται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται στις 17.00. Η συμμετοχή είναι 15€.



Τα Μυαλά που Κουβαλάς και παιχνίδι στο The Mall
Η νέα ταινία της Pixar είναι ένα αριστουργηματικό animation που δεν πρέπει να χάσει κανένα μέλος της οικογένειας: Γι’ αυτό και σας προτείνουμε αυτό το σαββατοκύριακο να επισκεφτείτε το εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι, όπου μπορεί να προηγηθεί μια βόλτα από τις δράσεις… Επιστροfun που εκτυλίσσονται για οικογένειες σε κάθε επίπεδο: Από τις 11.00 ως τις 19.00 κάθε Σάββατο, στο Επίπεδο 0 μπορείτε να… ψαρέψετε οικογενειακώς, στο Επίπεδο 1 θα παίξετε Φιδάκι και θα περιηγηθείτε στα «Νησάκια Γνώσης», στο Επίπεδο 2 θα παίξετε τα επιτραπέζια Pisa και Αμφίπολη, ενώ στο Επίπεδο 3, τα παιδιά θα γίνουν μαθητευόμενοι μάγοι και θα μαζέψουν γνώσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής. Όσο για την ταινία, το “Inside Out” αφηγείται όσα διαδραματίζονται στο μυαλό μιας έφηβης, με πρωταγωνιστές τα πλασματάκια-συναισθήματά της, τη Χαρά, την Θλίψη, τον Θυμό, την Αηδία και τον Φόβο. Τα εισιτήρια στα Village Cinemas The Mall Athens στοιχίζουν 7,50€ και οι προβολές είναι συχνότατες, από τις 12.45 το μεσημέρι ως το βράδυ.  

Bike Festival στην Τεχνόπολη 
Το 6ο Athens Bike Festival ανοίγει τις πόρτες του στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι, Σάββατο 10.00-21.00 και Κυριακή 10.00-19.00) με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πάνω από 15 δράσεις, εκδηλώσεις και παρουσιάσεις θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να βάλετε το ποδήλατο στη ζωή σας και να μεταδώσουν την ποδηλατική συνείδηση στους πιτσιρικάδες της οικογένειας. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το Bike Festival με μια οικογενειακή επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στον χώρο του παλιού εργοστασίου γκαζιού, ενός μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια. 

Μια βόλτα στο Πλανητάριο
Το Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο, είσοδος από Πεντέλης 11, τηλ: 210 9469600) στον υπέροχο, μοντέρνο χώρο του φουτουριστικού Πλανηταρίου του, προβάλλει ταινίες επιστημονικού ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους κάθε Σαββατοκύριακο. Μπορείτε να δείτε μια ψηφιακή παράσταση για το τέλος των Δεινοσαύρων (ηλικίες 10 ετών και άνω), την παιδική ταινία Ο Μαγεμένος Ύφαλος (από 5 ετών), τα Μονοπάτια των Άστρων και τον Αγγελιοφόρο του Σύμπαντος, μια ψηφιακή παράσταση για το ταξίδι του φωτός (από 10 ετών), και τις ταινίες Ο Ζωντανός Πλανήτης, Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα και Κρυμμένο Σύμπαν (από 10 ετών) για να ανακαλύψετε περισσότερα μυστικά της Γης και το σύμπαντος. Δείτε εδώ τις προβολές – το εισιτήριο για ενήλικες στοιχίζει 6€ για τις ψηφιακές παραστάσεις, 8€ για τις ταινίες "θόλου" και 4-5€ αντίστοιχα για το παιδικό εισιτήριο. 



Παραμυθοϊστορίες στο Μουσείο Συναισθημάτων
Το φιλόξενο Μουσείο Συναισθημάτων (Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ: 2109218329) ετοίμασε εκπαιδευτικά εργαστήρια για τον Σεπτέμβριο για να συστήσει τους μικρούς του φίλους στον κόσμο των φόβων και των επιθυμιών τους. «Αυτό που φοβόμαστε με αυτό που επιθυμούμε τι σχέση έχει; Ο φόβος μπορεί να κάνει την επιθυμία να κρυφτεί; Η επιθυμία μπορεί να τρομάξει τον φόβο;», είναι τα ερωτήματα-οδηγοί που θα απαντηθούν στο εργαστήριο του σαββατοκύριακου 19 και 20/9 (13.00-14.00, είσοδος στο Μουσείο και το εργαστήριο 8€) που απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 5-12 ετών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v