20 ιδέες οικογενειακής διασκέδασης στην παραλία

Παιχνίδια, φουσκωτά αξεσουάρ, επιτραπέζια, δραστηριότητες στην άμμο και άφθονη διασκέδαση με 20 διαφορετικούς τρόπους για να μην βαρεθούν στιγμή τα παιδιά στην παραλία.
20 ιδέες οικογενειακής διασκέδασης στην παραλία
Καλοκαίρι, οικογενειακές διακοπές και εξορμήσεις στη θάλασσα με τα παιδιά. Ξέρουμε πολύ καλά πως τα τελευταία, όσο κι αν ενθουσιάζονται με την ιδέα του μπάνιου, χρειάζονται στη συνέχεια κι άλλες επιλογές «διασκέδασης» - όχι, ένα καλό βιβλίο, ένας παγωμένος καφές και ησυχία δεν τα συγκινεί όσο εσάς. Θέλουν παιχνίδι και αδρεναλίνη. Κι εμείς σας έχουμε 20 διαφορετικές ιδέες για να τους τη χαρίσετε, από προφορικά ή επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι gadgets, αυτοσχέδιες δραστηριότητες και εξελιγμένα… κουβαδάκια για εντυπωσιακά κάστρα στην άμμο.

*Κάστρα στην άμμο
Μάθετε εδώ και στο παρακάτω video πώς να χτίζετε τέλεια κάστρα στην άμμο και διδάξτε τα μυστικά της τέχνης στα παιδιά.


*Παντομίμα
Συμφωνήστε να βάζετε τίτλους παιδικών ταινιών και τραγουδιών αγαπημένων καλλιτεχνών των παιδιών, και παίξτε παρτίδες παντομίμας εντός και εκτός νερού.

*Ώρα για νεροπόλεμο
Αφού πρώτα τους εξηγήσετε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενοχλήσουν άλλους λουόμενους, αφήστε τα παιδιά να ξεδώσουν με την ψυχή τους εκτοξεύοντας νερό με σούπερ νεροπίστολα θαλάσσης, όπως αυτό εδώ (5,99€, για παιδιά άνω των 5 ετών). 

*Φρίσμπι
Ελαφρύ, ασφαλές, από 100% ανακυκλώσιμο υλικό, το φρίσμπι θα χαρίσει σε όλη την οικογένεια λίγη επιπλέον αδρεναλίνη μέσα στο νερό (9,99€, από 5 ετών). 

*Κουβαδάκι-κάστρο
Με αυτό εδώ το… πολυgadget, η υπόθεση «ανέγερση επικών κτισμάτων» στην αμμουδιά θα γίνει απόλαυση για τα παιδιά, καθώς θα έχουν έτοιμα τα καλούπια για ένα κάστρο (4,99€, για όλες της ηλικίες). 

*Φουσκωτή φάλαινα
Με αυτό το φουσκωτό… κήτος, όχι μόνο θα ξεκουράζονται μέσα στο νερό, αλλά θα μάθουν ευκολότερα και κολύμπι, ακουμπώντας στις ειδικές λαβές-πτερύγια και μαθαίνοντας να κινούνται κολυμπώντας με τα πόδια (από 4 ετών, 7€) 

*Μάντεψε Ποιος
Τo κλασικό παιχνίδι μαντέματος με τα κρυμμένα πρόσωπα σε πρακτική συσκευασία για εύκολη αποθήκευση και διασκέδαση παντού. «Κάνε μια ερώτηση κάθε φορά στον αντίπαλο σου για να μαντέψεις σωστά την ταυτότητα του μυστηριώδους προσώπου του αντιπάλου σου και κέρδισε», είναι οι οδηγίες αυτού του απλού επιτραπεζίου παραλίας, για δύο παίκτες και για παιδιά άνω των 6 ετών (4,99€). 

*Περισσότερος πειραματισμός με την άμμο
Στο PlayCity εντοπίσαμε οικονομικά αξεσουάρ για τα παιδιά, όπως αυτά εδώ τα φορμάκια άμμου σε διάφορα σχήματα και αυτές τις μεγαλύτερες φόρμες γλυπτικής για άμμο σε σχέδια ζώων, ανθρώπων και αντικειμένων, ώστε να εκφραστούν καλλιτεχνικά με πρώτη ύλη την αμμουδιά (από 1,40€, για παιδιά από 2 ετών). 

*Μπάλα Peppa 
Μια φουσκωτή μπάλα πάντα είναι καλό να υπάρχει ανάμεσα στα «υπάρχοντα» των παιδιών στην παραλία, καθώς στην ξεφούσκωτη εκδοχή της δεν πιάνει καθόλου χώρο, ενώ στη συνέχεια μπορεί να απασχολήσει τα παιδιά για ώρα. Αυτή εδώ θα αρέσει ιδιαίτερα στα κορίτσια της οικογένειας, που αγαπούν την γνωστή Peppa (2,99€, από 3 ετών). 

*Περισσότερη φουσκωτή απόλαυση
Όρεξη για φούσκωμα (ή απλώς μια μίνι τρόμπα στο αυτοκίνητο) να έχετε και μπορείτε να τους προσφέρετε όλες τις ανέσεις: Στα καταστήματα Μουστάκας εντοπίσαμε από φουσκωτό μαξιλάρι, ώστε να μην έχουν πρόβλημα ξαπλώνοντας στην ψάθα τους (από 1,99€) ή φουσκωτή καρέκλα θαλάσσης για άραγμα πολυτελείας (από 4,99€) μέχρι πλωτό… φιλέ για βόλεϊ στο νερό (9,99€ για παιδιά 5-7 ετών) ή φουσκωτό τέρμα για γκολ μέσα στο νερό και μίνι αγώνες water polo (12,99€, για παιδιά 5-7 ετών). 

*Βατραχάκια στο νερό
Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε μήπως τα παιδιά χτυπήσουν (τον εαυτό τους ή κάποιον άλλον) πετώντας βότσαλα στη θάλασσα για να κάνουν «βατραχάκια» ή «ψαράκια» όπως αποκαλούνται. Με το παιχνίδι Kikiro της TerraNation, το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε δύο παίκτες μέσα στο νερό, με ειδικά πλακίδια φελλού για ασφαλείς ρίψεις (5,99€). 

*Ρίξτε ζάρια στην άμμο
Με το επιτραπέζιο παιχνίδι Kata, το οποίο αποτελείται από δύο μεγάλα ζάρια με διάφορα σχέδια σε κάθε όψη τους, καλείστε εσείς και τα παιδιά να βρείτε γρήγορα τις σωστές λέξεις που δημιουργούνται από τα διαφορετικά σύμβολα στα ζάρια και να τις εκφράσετε με λέξεις ή κινήσεις αυθόρμητα. Παίζεται με δύο ή περισσότερους παίκτες από 8 ετών και άνω (9,99€). 

*Μουσικές… πετσέτες
Θυμάστε το παιχνίδι «μουσικές καρέκλες»; Ήρθε η ώρα για τα παιδιά να δοκιμάσουν και την καλοκαιρινή του εκδοχή: Απλώστε πετσέτες στην αμμουδιά, τόσες ώστε να υπάρχει μία λιγότερη από τους παίκτες, και εσείς αναλάβετε να βάζετε καλοκαιρινά τραγουδάκια και να τους βοηθήσετε να παίξουν «μουσικές πετσέτες» στην παραλία. Τα παιδιά χορεύουν κυκλικά, και όταν η μουσική σταματά, όποιος προλάβει, κάθεται σε μια πετσέτα. Σε κάθε γύρο, αφαιρείται μια πετσέτα μέχρι να μείνει μόνο ένας, ο «βασιλιάς» της παραλίας.

*Το παν είναι να έχουν… στόχους
Σχεδιάστε κύκλους στην αμμουδιά, και σημειώστε αριθμούς μέσα στον καθένα. Στην συνέχεια, τα παιδιά καλούνται να στοχεύσουν με βότσαλα ώστε να τα πετάξουν εντός κάποιου κύκλου και να πάρουν τους αντίστοιχους πόντους. Άλλη μια ιδέα παιχνιδιού στην αμμουδιά, είναι να σκάψετε μικρές τρύπες και να τους καλέσετε να παίξουν μίνι-γκολφ, προσπαθώντας να βάλουν μπαλάκια του τένις μέσα στις τρύπες.

*Κυνήγι κοχυλιών
Αφήστε τα παιδιά – ελέγχοντας ότι δεν θα απομακρυνθούν επικίνδυνα – να μαζέψουν κοχύλια από την ακροθαλασσιά. Με τα ωραιότερα, μπορείτε να γεμίσετε μικρά βαζάκια ή να φτιάξετε μαζί καλοκαιρινά βραχιολάκια, χαρίζοντάς τους ενθύμια από τις διακοπές, τα οποία θα έχουν την ικανοποίηση ότι φτιάχτηκαν με «πρώτες ύλες» συγκεντρωμένες με τα χεράκια τους. Μπορούν επίσης με τα κοχύλια που θα μαζέψουν να διακοσμήσουν τα κάστρα τους.

*Αγώνας δρόμου με γεμάτα κουβαδάκια
Πόσο μπορούν να προχωρήσουν με κουβαδάκια ή κύπελλα γεμάτα θαλασσινό νερό στο κεφάλι τους χωρίς να τα ρίξουν και να γίνουν (ξανά) μούσκεμα; Θέστε ένα σημείο εκκίνησης και ένα σημείο τερματισμού, και αφήστε τα παιδιά (ή, γιατί όχι; και τον εαυτό σας) να επιδοθούν σε… κουβαδοδρομίες.

*Τρίλιζα παραλίας
Μία πετσέτα, ή απλά ένα επίπεδο κομμάτι αμμουδιάς, μπορεί να μετατραπεί σε «ταμπλό» για τρίλιζα: Τα «Χ» μπορείτε να τα κατασκευάσετε μαζί με τα παιδιά με κλαράκια, καλάμια ή οτιδήποτε άλλο βρείτε στην ακτή, και τα «Ο» με στρογγυλά βότσαλα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v