Ιδέες για Κυριακή με όλη την οικογένεια

Βόλτες και βιωματικά εργαστήρια στην Πλάκα, παιχνίδι με τα δελφίνια στον ζωολογικό κήπο, κουκλοθέατρο στο Κορωπί… Απ’ όλα έχουν οι οικογενειακές μας Κυριακές.
Ιδέες για Κυριακή με όλη την οικογένεια
Τα πιτσιρίκια θέλουν παιχνίδι, εσείς σκέφτεστε βόλτα, από την άλλη θέλετε και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί τους, αλλά το ταμείο είναι μείον και η εποχή δεν σηκώνει πολλά έξοδα. Συνδυάζονται, άραγε, όλα αυτά μεταξύ τους. Η απάντηση είναι βεβαίως θετική, και για του λόγου το αληθές συγκεντρώσαμε πέντε σούπερ διασκεδαστικές ιδέες για Κυριακή με όλη την οικογένεια, που συνδυάζουν παιχνίδι για εκείνα και ωραίες βόλτες για εσάς.

Η Πλάκα και τα δύο μουσεία της

Η ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας δεν ενδείκνυται μόνο για ρομαντικές βόλτες για δύο, αλλά και για κυριακάτικες οικογενειακές εξόδους. Δεν είναι μόνο τα ατμοσφαιρικά δρομάκια της –απαλλαγμένα εν πολλοίς από αυτοκίνητα και κίνηση για να βολτάρετε ελεύθερα– αλλά και τα δύο μουσεία της, που υπόσχονται να απασχολήσουν δημιουργικά εσάς και τα πιτσιρίκια σας.
- Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14, τηλ.: 210 3312995) λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 ως τις 15.00, με ελεύθερη είσοδο. Πέρα από τα μόνιμα εκθέματα, στις πολύχρωμες αίθουσες του μουσείου οργανώνονται ειδικές διαδραστικές δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών, διαφορετικές για κάθε περίοδο, ενώ λειτουργεί και παιχνιδοπωλείο και υλικοπωλείο, που διδάσκει στα παιδιά τις αρετές της ανακύκλωσης.
- Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9, τηλ.: 210 3312621) λειτουργεί τις Κυριακές από τις 11.00 ως τις 14.00, με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά και 2€ για τους γονείς τους. Οι μόνιμες συλλογές του περιλαμβάνουν περί τα 7.000 έργα και εμπλουτίζονται συνεχώς. Τα βραβευμένα σε Διαγωνισμούς Παιδικής Ζωγραφικής έργα παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες, ενώ διοργανώνονται και εικαστικά εργαστήρια.

Ένα… συναισθηματικό μουσείο στου Φιλοπάππου

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας είναι ένα μοναδικό στον κόσμο διαδραστικό ίδρυμα που χρησιμοποιεί τα εκθέματα, το παιχνίδι και το παραμύθια για να ενθαρρύνει την αυτογνωσία και την κατανόηση του κόσμου από τα παιδιά, ενώ παράλληλα φροντίζει για την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων σε ζητήματα συναισθηματικής ανάπτυξης. Τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 14.00 (10.00-13.00 λειτουργεί η διαδραστική έκθεση και 13.00-14.00 πραγματοποιούνται εργαστήρια για παιδιά και γονείς). Η είσοδος στην έκθεση μόνη της κοστίζει 4€, ενώ για να συμμετάσχετε και στα εργαστήρια θα πληρώσετε συνολικά 8€. Εννοείται ότι (καιρού επιτρέποντος) εν συνεχεία θα βολτάρετε οικογενειακώς στον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου.

Λεμούριοι και δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Βάζουμε στοίχημα ότι δεν υπάρχουν πιτσιρίκια (ανεξαρτήτου ηλικίας) που δεν θα εκτιμήσουν μια μέρα στον ζωολογικό κήπο της Αθήνας. Ανάμεσα σε… χορευταράδες λεμούριους, πανύψηλες στρουθοκαμήλους, χαριτωμένες ζέβρες και δελφίνια που κάνουν ακροβατικά στο νερό. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι ανοιχτό 365 μέρες τον χρόνο, από τις 9.00 έως τη δύση του ήλιου. Τα δελφίνια και τους θαλάσσιους ελέφαντες μπορείτε να τα δείτε τις Κυριακές στις 11.00, στις 12.30, στις 14.00 και στις 15.30. Τα εισιτήρια για τους ενήλικες κοστίζουν 15€ και για τα παιδιά από 3 έως 12 ετών 11€ (τα παιδιά κάτω των 3 ετών μπαίνουν δωρεάν). Για να δείτε και τα δελφίνια, θα πληρώσετε 3€ επιπλέον κατ’ άτομο. Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στο πάρκο.
Διαβάστε περισσότερα - Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Μαθήματα... σχετικότητας 

Η φύση στην Κηφισιά

Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την μηδενική σχεδόν απόσταση που τους χωρίζει από τη φύση και τις χάρες της στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ: 210 8015870) και το Κέντρο ΓΑΙΑ. Τα πιτσιρίκια σας –κι εσείς μαζί τους– εδώ θα έρθουν σε επαφή με το βασίλειο των φυτών και των ζώων, μέσα από εύληπτες πληροφορίες σχετικά με τα οικοσυστήματα του πλανήτη. Στον εκθεσιακό χώρο, θα κάνετε μια οικογενειακή βόλτα ανάμεσα σε δείγματα βοτάνων, εντόμων, θηλαστικών, υδρόβιων, πτηνών, ερπετών και μια γνωριμία με την γεωλογία και την παλαιοντολογία, ενώ στον κήπο θα περιηγηθείτε στα δέντρα, τους θάμνους και τα αρωματικά ή φαρμακευτικά φυτά.

Μπορείτε παράλληλα να επισκεφθείτε και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ (Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ: 210 8080674) στο οποίο πραγματοποιούνται εικονικές παρουσιάσεις σχετικές με τον πλανήτη και την ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτόν, πάνω στην Γεώσφαιρα, έναν ημισφαιρικό θόλο 40 τ.μ. υψηλής ανάλυσης. Τόσο το Μουσείο όσο και το Κέντρο Γαία λειτουργούν την Κυριακή από τις 10.00 ως τις 16.00. Η είσοδος για τους ενήλικες κοστίζει 6€ και για τα παιδιά 4€.

Η Φρουτοπία στο Κορωπί

Σας τα είπαμε και πρόσφατα, για τον υπέροχο πολυχώρο Mabrida της Οικογένειας Σοφιανού που άνοιξε τις πόρτες του στο Κορωπί (Αγίου Γεωργίου & Ελαίας, τηλ.: 210 6620805). Εδώ τα πιτσιρίκια σας θα δουν μια παράσταση κουκλοθέατρου (διάρκειας μίας περίπου ώρας) κάθε Κυριακή στις 12.00 και εσείς θα νιώσετε νοσταλγία για τα παιδικά σας χρόνια, ανάμεσα στον Ρούχλα από του Κουτιού τα Παραμύθια και τον Πίκο Απίκο της θρυλικής Φρουτοπίας. Όλοι μαζί θα περιπλανηθείτε στο αγρόκτημα για να γνωρίσετε τους κατοίκους του –τα άλογα και τον συμπαθέστατο γαϊδαράκο– αν πετύχετε καλό καιρό. Η είσοδος κοστίζει 5€ (και περιλαμβάνει την έκθεση και την παράσταση κουκλοθέατρου).
Διαβάστε περισσότερα - Mabrida Studios: Η Φρουτοπία είναι στο Κορωπί





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v