Συζητήσεις και εργαστήρια το Σάββατο στο Ακαδήμεια

Το Σάββατο στο Ακαδήμεια είναι μία ημέρα γεμάτη εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δημήτρη Καραγιάννη και τα παιδικά εργαστήρια που εκτυλισσόνται παράλληλα, στα οποία δίνουμε προσκλήσεις.
Συζητήσεις και εργαστήρια το Σάββατο στο Ακαδήμεια
Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία πρόσκληση για το παιδί τους για το Σάββατο 12/11 έχουν ως εξής:
Βασίλειος Τσάνος εργαστήρι 12-2
Παναγιώτης Πετρίδης εργαστήρι 5-6
Μαρία Μπαντούνα εργαστήρι 6-7

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, το Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια ανοίγει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους, με μία ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά και εργαστήρια που θα κρατήσουν απασχολημένους τους μικρούς φίλους. Αναλυτικά:

Α. 12.00 - 14.00: «Η αδικία στη ζωή μας», συζήτηση με τον παιδοψυχίατρο - ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη
Ο παιδοψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο του, μιλάει για την αδικία στη ζωή του ανθρώπου, από την παιδική ακόμα ηλικία, την αδικία μέσα στην οικογένεια, στις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνία. Αναλύει το πώς στην αδικία αυτή «οφείλονται» οι σημερινές κρίσεις στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, και αναδεικνύει τη δυνατότητα του ανθρώπου να ξεπεράσει τα τραύματά του και να γίνει κατακτητής της ελευθερίας του.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Β. Παράλληλο εργαστήριο κατασκευών για παιδιά 5-12 ετών
Παράλληλα με τη συζήτηση, θα υπάρχει εργαστήρι κατασκευών για παιδιά 5-12 ετών, ώστε οι γονείς να μπορούν να παρακολουθήσουν την ομιλία – απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο εργαστήριο. Με αφορμή φωτογραφίες φθινοπωρινές και βιντεάκια τα παιδιά εμπνέονται και κατασκευάζουν ένα φθινοπωρινό τοπίο: «Σύννεφα, φύλλα και γκρίζος ουρανός, όλα στο καδράκι μας το φθινοπωρινό!»
Εμψυχώτρια: Σωτηρία Ορφανίδου, Εμψυχώτρια, Υπεύθυνη του site: www.mamakid.gr,
Κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο: 12 ευρώ

Γ. Ώρες: 5:00μ.μ. - 6:00μ.μ., 6:00μ.μ. - 7:00μ.μ.: Εργαστήριο κατασκευών για παιδιά 2-5 ετών
Εμψυχώτρια:
Έλλη Τσομπανίδου, Νηπιαγωγός
Εργαστήριο Φθινοπωρινών κατασκευών με αφορμή το παραμύθι «Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει» του Γ. Πλαχούρη
«Το φύλλο αγαπούσε τη ζωή, δεν ήθελε να πέσει ακόμα και όταν ήρθε το φθινόπωρο. Θα έδινε τη ζωή του μόνο για κάτι πιο σημαντικό, για κάτι που αγαπούσε πολύ... Την ίδια τη ζωή….» Συζητάμε τις εικόνες του φθινοπώρου και κατασκευάζουμε ένα φθινοπωρινό καδράκι με χρώματα και αρώματα της εποχής.

Ξεκινώντας με την ανάγνωση ενός παραμυθιού, τα παιδιά δημιουργούν! Στόχος, η ενεργητική ακρόαση, που οδηγεί σε μετάδοση καινούργιων γνώσεων και συζήτηση των ιδεών των παιδιών και στη συνέχεια δημιουργία κατασκευής από τα ίδια τα παιδιά, σχετικής με το θέμα. Τα παιδιά δουλεύουν με τη σκέψη και το σώμα τους αποκτώντας πρόσβαση στον εσωτερικό τους κόσμο και σε ό,τι τα περιβάλλει.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια: Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v