«Ελληνικός Κόσμος»: Σάββατα εκπαιδευτικού παιχνιδιού

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδίασε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τα πρωινά του Σαββάτου στον «Ελληνικό Κόσμο», ο οποίος θα συγκεντρώσει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με τις ενδιαφέρουσες δράσεις του.
«Ελληνικός Κόσμος»: Σάββατα εκπαιδευτικού παιχνιδιού
«Πριν πάω στο σχολείο» ονομάζεται το νέο πρόγραμμα του «Ελληνικού Κόσμου», που απευθύνεται στα παιδιά τριών ως πέντε ετών. Εδώ και δώδεκα χρόνια, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αγκάλιασε τους μαθητές με τα πλούσια σχολικά προγράμματα. Πλέον, ήρθε η σειρά των πιο μικρών φίλων του παιχνιδιού, που δεν απολαμβάνουν ακόμη τις χαρές αλλά και τις υποχρεώσεις της μαθητικής ζωής, να καταλάβουν το κτίριο της οδού Πειραιώς με τις ζωηρές τους φωνές.

Τα παιδιά τριών ως πέντε ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν με τον συνοδό τους στις νέες δράσεις του Ελληνικού Κόσμου, που εστιάζουν στην εκπαίδευση μέσα από την διασκέδαση. Το χρώμα, η ζωγραφική και το παραμύθι θα συνδυαστούν με τα μαθηματικά, την γεωμετρία και την τέχνη κάθε Σάββατο στις 11.30 το πρωί.

Για τα Σάββατα μέχρι τα Χριστούγεννα, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα:

«Στη γειτονιά της κούκλας... χρωματίζουμε με το σώμα»
Ένα δωμάτιο γεμάτο κούκλες γίνεται η αφορμή για τα παιδιά και τους γονείς τους να εκφράσουν αισθήματα και συναισθήματα με το σώμα τους, να παίξουν και να δημιουργήσουν. Οι εικόνες της φαντασίας τους θα αποκτήσουν χρώμα και σχήμα και θα αποδοθούν στο χαρτί.
Ημερομηνίες: 2/10, 23/10, 13/11, 4/12

«Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!»
Ένα ουράνιο τόξο θα παρασύρει τους μικρούς φίλους στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Τα παιδιά συναντούν στην καθημερινότητά τους σχήματα από τη φύση και, τελικά, «προσγειώνονται» στην παλέτα ενός ζωγράφου, αναμειγνύουν σχήματα και χρώματα και μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης εκφράζονται δημιουργικά.
Ημερομηνίες: 9/10, 30/10, 20/11, 11/12

Ο Αίσωπος στον «Ελληνικό Κόσμο»
Δεκαπέντε μύθοι του Αισώπου, όπως «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «ο κόρακας και η αλεπού», «ο ξυλοκόπος κι ο Ερμής», «το λιοντάρι και το κουνούπι», ζωντανεύουν με κούκλες από τoν θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Μια διασκεδαστική βιωματική παράσταση που συνδυάζει τεχνικές κουκλοθέατρου και μαύρου θεάτρου ετοιμάζεται να φέρει το χαμόγελο στα χείλη μικρών και μεγάλων.
Ημερομηνίες: 16/10, 6/11, 27/11, 18/12

Τα προγράμματα της δράσης «Πριν πάω στο σχολείο» διαρκούν μιάμιση ώρα κάθε Σάββατο και η συμμετοχή για το κάθε παιδί με τον συνοδό του κοστίζει 12 ευρώ. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 2540650, ενώ το κτίριο που στεγάζει τον αγαπημένο «κόσμο» των παιδιών βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο. Για την διευκόλυνση των συνοδών, υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης στο υπόγειο του κτιρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον «Ελληνικό Κόσμο», ο οποίος, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Παιδείας, αποτελεί τον πιο δημοφιλή χώρο προσέλευσης μαθητών στην Ελλάδα, θα βρείτε στις ιστοσελίδες edu.ime.gr και hellenic-cosmos.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v