Σ/Κ με τα παιδιά: Ιδέες για… γιορτή και σχόλη

Τα παιδικά θέατρα περιοδεύουν, οι κινηματογράφοι προβάλλουν Toy Story, τα μουσεία οργανώνουν παιδικά προγράμματα και τα πάρκα ψυχαγωγίας της πόλης είναι πάντα διαθέσιμα να εκτινάξουν την αδρεναλίνη. Πού θα τα πάτε τα σαββατοκύριακα του Ιουλίου;
Σ/Κ με τα παιδιά: Ιδέες για… γιορτή και σχόλη
της Έλενας Μπούλια

Μπορεί όλες οι μέρες της εβδομάδας να μοιάζουν ίδιες τώρα το καλοκαίρι για τα παιδιά, όμως στην πραγματικότητα, είναι τα σαββατοκύριακα για τα οποία ανυπομονούν, καθώς στις περισσότερες οικογένειες είναι τότε που έχουν τους γονείς όλους δικούς τους, για να παίξουν, να κάνουν βόλτες και να διασκεδάσουν περισσότερο από κάθε άλλη ημέρα της εβδομάδας. Σίγουρα, αυτές τις μέρες θα προτιμούσατε να κάνατε όλοι μαζί διακοπές σε κάποιο γραφικό θέρετρο. Μην απογοητεύεστε, όμως. Τα σαββατοκύριακα του Ιουλίου μπορούν να αποκτήσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εντός και εκτός πόλης, με θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα, εικαστικές και οικολογικές δραστηριότητες, αλλά και ατελείωτο, ξέφρενο παιχνίδι. Μην τους τα στερήσετε.

Θέατρο
Το παιδικό θέατρο περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα με τρεις από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς. Συγκεκριμένα, για όσους βρίσκεστε εκτός πρωτεύουσας, ο θίασος που ανεβάζει την «Ομήρου Οδύσσεια» της Κάρμεν Ρουγγέρη θα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το Σάββατο 24/7 στον Αγ. Νικόλαο και την Κυριακή 25/7 στην Κάνδανο της Κρήτης, ενώ το Σάββατο 31/7 θα βρίσκεται στην Ιεράπετρα. Το επιτυχημένο παιδικό μιούζικαλ των Mazoo and the Zoo θα «ανέβει», μεταξύ άλλων, το Σάββατο 17/7 στην Κέρκυρα και στις 24/7 στην Πρέβεζα. Περισσότερες πληροφορίες για τις δύο παραπάνω παραστάσεις, καθώς και για το πού θα περιοδεύουν τις υπόλοιπες ημέρες, θα βρείτε στα Σχετικά Άρθρα.

Τέλος, η παράσταση «ο Αυγερινός και η Πούλια», το παραδοσιακό παραμύθι με θέμα την αλήθεια και την αδερφική αγάπη, ξεκινά για όλο το καλοκαίρι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 3 Ιουλίου, με την πρώτη παράσταση να λαμβάνει χώρα στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, από την ομάδα Μαγικές Σβούρες. Δείτε το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ.

Κινηματογράφος
Με την επιστροφή της τρίτης ταινίας Toy Story, η οποία έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές, και μάλιστα σε τρισδιάστατη προβολή, έχετε ήδη εξασφαλίσει στα παιδιά 103 λεπτά ανεξάντλητης διασκέδασης για το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Η ταινία απευθύνεται σε ηλικίες 8 ετών και πάνω, καθώς ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έχει πλέον μεγαλώσει και ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο. Δείτε το trailer:


Για παιδιά μικρότερης ηλικίας προτείνονται οι ταινίες «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» (για αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους: Village @ The Mall και Δημοτικός Κινηματογράφος Μελίνα Βερόπουλος, Σωκράτους 65 – Δραπετσώνα) και «Up in the air» (για αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους: Μελίνα Μερκούρη, Λεωφ. Ειρήνης 50 – Α. Ηλιούπολη και Σινέ Πέραμα, Λεωφ. Δημοκρατίας 164 – Πέραμα). Πρόκειται για δύο τρυφερές ιστορίες φιλίας και αγάπης, τις οποίες θα απολαύσετε εξίσου με τα παιδιά.

Μουσείο 
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
(Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, Tηλ.: 210 3312 621 και 210 33 12 750 – Δείτε στον χάρτη).
Για τον Ιούλιο το μουσείο παραμένει ανοιχτό και τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να το επισκεφθούν τα παιδιά και να κάνουν βόλτα στον εκθεσιακό χώρο, στον οποίον θα θαυμάσουν τις μόνιμες συλλογές με έργα ζωγραφικής και κατασκευές, από παιδιά έως 14 ετών, οι οποίες προέρχονται από συμμετοχές σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Παιδικής Ζωγραφικής που οργανώνει το μουσείο, από κύκλους σεμιναρίων και από προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
(Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7228321-3 – Δείτε στον χάρτη)
Πέρα από τα Καλοκαιρινά Εικαστικά Εργαστήρια, τα οποία έχει ετοιμάσει το μουσείο για τις καθημερινές του Ιουλίου (περισσότερες πληροφορίες εδώ), τα σαββατοκύριακα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε τον χώρο παρέα με τα παιδιά, προκειμένου είτε να απολαύσετε μαζί τους τις μόνιμες εκθέσεις, είτε να περιηγηθείτε στα περίεργα γλυπτά από την περιοδική έκθεση «Sarah Lucas Nuds Cycladic» -για παιδιά άνω των 12 ετών. 

Ίδρυμα Ευγενίδου
(Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9469600 – Δείτε στον χάρτη)
Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας προσκαλεί τους «μικρούς επιστήμονες» κάθε Σάββατο και Κυριακού του Ιουλίου σε μία επιστημονική περιήγηση σε μικρές και μεγάλες επιστημονικές αλήθειες. Ανάλογα με την ημέρα που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε το Ίδρυμα Ευγενίδου, τα παιδιά και εσείς θα παρακολουθήσετε στις 13.30 πειράματα σχετικά με την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας του ήλιου, την σύσταση της άμμου, το φαινόμενο της άνωσης, αλλά και παρουσιάσεις σχετικά με το πώς πετούν τα αεροπλάνα, τον ρόλο του νερού στη ζωή μας και πληροφορίες για τα θαλάσσια ρεύματα. Αργότερα, από 16.30 έως 17.30, για παιδιά από 8 ετών και άνω, προτείνονται διάφορες δραστηριότητες με χρηστικές χειροτεχνίες. Το κόστος συμμετοχής είναι 4 ευρώ.

Δρώμενα
Kid & Family Art Festival: «Μαζί – Περιβάλλον & Οικογένεια»
Η εταιρία Kid & Family συνεργάζεται με διάφορους φορείς και οργανώνει μία εκδήλωση με στόχο την διασκέδαση και την γνωριμία με την γειτονιά. Το πρώτο event πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, 11.00 με 14.00, στον πεζόδρομο της οδού Δράκου, όπου μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν ιδέες για παιχνίδια που μπορούν τα παιδιά να παίξουν σε πεζοδρόμους, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούν να γίνουν οι γειτονιές πιο πράσινες, να φροντιστούν τα αδέσποτα σκυλάκια κ.λ.π. Η παρουσίαση γίνεται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Unesco.

Η ομάδα Kid & Family θα βρίσκεται στον Πεζόδρομο Δράκου (Μετρό Συγγρού-Φιξ) με το δρώμενο «Μαζί – Περιβάλλον & Οικογένεια» για δύο ακόμα σαββατοκύριακα: 3-4 Ιουλίου, ώρα 11.00 με 14.00, και 25-26 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00 με 14.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.kidsfestival.gr.

Παιχνίδι
Copa Copana: Το εντυπωσιακότερο water park της Αττικής, το Copa Copana στο Χαϊδάρι, αριθμεί συνολικά δεκαεπτά νεροτσουλήθρες, μία τεράστια παιδική πισίνα και έναν παιδότοπο δύο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Φαντάζεστε, λοιπόν, τον ενθουσιασμό των παιδιών μπροστά σε αυτό το υδάτινο λούνα παρκ, στο οποίο, άλλωστε, προσφέρονται pool bars, Flocafe και εστιατόριο. Το Copa Copana είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 τα ξημερώματα. Το εισιτήριο για την είσοδο και την χρήση όλων των παροχών έχει ως εξής: Ενήλικες: 10 ευρώ τις καθημερινές – 15 ευρώ τα σαββατοκύριακα, παιδιά έως 3 ετών: δωρεάν, παιδιά έως 6 ετών: 5 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα σαββατοκύριακα, μαθητές και φοιτητές (με την επίδειξη ταυτότητας): 8 ευρώ τις καθημερινές και 10 ευρώ τα σαββατοκύριακα. 

Allou! Fun Park

Στο καλύτερο λούνα παρκ της πόλης αμέτρητα παιχνίδια αδρεναλίνης, διασκέδασης και δεξιοτήτων υπόσχονται να κρατήσουν ατελείωτες ώρες συντροφιά στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους που θα τα συνοδεύσουν. Για τους καλοκαιρινούς μήνες, μάλιστα, το La Isla περιμένει τους μικρούς… τυχοδιώκτες να διασχίσουν λίμνες και βράχια και να απολαύσουν ένα περιπετειώδες rafting δεκαπέντε μέτρων, ενώ για μεγαλύτερα πιτσιρίκια το Tree Fall, με ελεύθερη πτώση από ύψος 12 μέτρων σε δίχτυ ασφαλείας, και το 5G, το οποίο περιστρέφεται με απίστευτη ταχύτητα γύρω από τον εαυτό του, θα προσφέρουν ασύγκριτες συγκινήσεις. Το Allou Fun Park είναι ανοιχτό καθημερινά, το Σάββατο από τις 10.00 έως τη 1.00 και την Κυριακή από τις 10.00 έως τις 24.00. Το ημερήσιο πάσο, με το οποίο μπορεί κανείς να παίξει απεριόριστα σε όλα τα παιχνίδια είναι 25 ευρώ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της κάρτας Allou! Fun Card, την οποία «φορτίζει» κανείς με μονάδες, οι οποίες αφαιρούνται σε κάθε παιχνίδι, με όσα χρήματα θέλει.

Adventure Park: Εδώ η περιπέτεια συναντά το πραγματικό της νόημα, καθώς δεν πρόκειται για παιχνίδια αλλά για πραγματικές δραστηριότητες που απαιτούν την ενεργή συμμετοχή των παιδιών: Flying fox, αναρρίχηση, bungee τραμπολίνο, τοξοβολία, διαδρομές σε ύψος 10- 15 μέτρων πάνω από τη γη, σκαρφάλωμα που κόβει την ανάσα με ορειβατικό εξοπλισμό, ισορροπία σε στενές δοκούς που συνδέουν τα κλαδιά δύο ή περισσότερων δέντρων. Κάθε δραστηριότητα και μία ξεχωριστή εμπειρία, η οποίες μπορεί να αναδείξει ικανότητες που ούτε γνωρίζατε ότι διαθέτει το παιδί. Το Adventure Park, στη Μαλακάσα, είναι ανοιχτό Τετάρτη με Κυριακή, από τις 10.00 έως τις 19.00 (σε περίπτωση βροχής το πάρκο παραμένει κλειστό). Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ και σε αυτήν περιλαμβάνεται ένα δωρεάν αναψυκτικό, ενώ η κάθε δραστηριότητα χρεώνεται με διαφορετικό κόστος, το οποίο όμως κυμαίνεται στα 20 ευρώ (περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές θα δείτε εδώ). Το Adventure Park είναι ιδανικό για ηλικίες 6 ετών και πάνω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v