Πασχαλινές λαμπάδες και δώρα για παιδικά χαμόγελα

Παρά την περίοδο λιτότητας, οι μέρες του Πάσχα συμβολίζουν την ελπίδα, την αισιοδοξία και την χαρά. Αφήνουμε, λοιπόν, την γκρίνια στην άκρη και εντοπίζουμε δέκα πρωτότυπα και οικονομικά δώρα και λαμπάδες για την χαρά της ζωής μας: Τα παιδιά!
Πασχαλινές λαμπάδες και δώρα για παιδικά χαμόγελα
της Έλενας Μπούλια

Πώς και πώς περιμένουν τα παιδιά το Πάσχα, λιγότερο για τις ημέρες διακοπών από το σχολείο και τα μαθήματα και περισσότερο για τα δώρα που, σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, είναι παραπάνω από ένα: Η λαμπάδα, ένα δώρο και συχνά ένα σοκολατένιο αυγό (που ακόμα πιο συχνά περιέχει και αυτό το δικό του δώρο). Και παρά την λιτότητα που επιβάλλουν έτσι κι αλλιώς οι μέρες που διανύουμε, κανένας νονός ή γονιός δεν μπορεί να αντισταθεί στην λαχτάρα του παιδιού για το δώρο του! Αυτό που έχει ήδη επιλέξει πολλές μέρες πριν και που ονειρεύεται κάθε βράδυ πριν και κατά την διάρκεια του ύπνου του.

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας, επιλέξαμε και φέτος για εσάς κάποια πιθανά δώρα και λαμπάδες που θα χαροποιήσουν τα μικρά σας, τα οποία μάλιστα μπορείτε να αγοράσετε εύκολα και γρήγορα, χωρίς καν να σηκωθείτε από το γραφείο σας. Οι δε τιμές τους είναι αρκετά λογικές, έτσι ώστε να μην δυσκολευτείτε να αποκτήσετε και δώρο και λαμπάδα, ενώ αν έχετε κάποια άλλη προτίμηση στα καταστήματα που σας προτείνουμε θα βρείτε αμέτρητες ακόμα ιδέες για κάθε γούστο, χόμπι και… βαλάντιο. Πάρτε, λοιπόν, μια γεύση από τις επιλογές μας και αφήστε τις κουραστικές, πολύωρες (και πολυέξοδες) βόλτες στα μαγαζιά για αυτούς που… δεν διαβάζουν In2life!

Λαμπάδες

* Λαμπάδα με Κόκκινο Αυτοκινητάκι από την Unicef
Στους καιρούς που διανύουμε απαιτείται ακόμα περισσότερη προσοχή στα χρήματα που ξοδεύουμε, ακόμα και όταν πρόκειται για δώρα. Ένας λόγος παραπάνω να αγοράσετε πασχαλινή λαμπάδα από την Unicef είναι ότι τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο, αφού θα διατεθούν στους φιλανθρωπικούς σκοπούς της επιτροπής. Στην ιστοσελίδα της Unicef θα δείτε μία αξιόλογη συλλογή παιδικών (και μη) λαμπάδων, από την οποία επιλέξαμε και αυτήν της φωτογραφίας. Η λαμπάδα με το κόκκινο αυτοκινητάκι διατίθεται σε ένα όμορφο εκρού κουτί και η τιμή της είναι στα 22 ευρώ.
Μπορείτε να αγοράσετε λαμπάδες Unicef είτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Unicef ή από τα διάφορα σημεία πώλησης ειδών Unicef (δείτε εδώ).

* Χειροποίητη λαμπάδα για κορίτσια από το Yfes
Το κατάστημα Yfes είναι γνωστό για τα υπέροχα δώρα που μπορεί να ετοιμάσει για εσάς, για κάθε περίσταση, αλλά με κεντρική ιδέα την ποιότητα και την πρωτοτυπία. Για το Πάσχα έχει να μας προτείνει πανέμορφες λαμπάδες, για αγόρια και κορίτσια, όπως αυτή της φωτογραφίας. Πρόκειται για μία πολύ χαριτωμένη λαμπάδα (ύψους 30 εκατοστών) με χειροποίητη διακόσμηση σε ροζ αποχρώσεις, αλλά ακόμα πιο όμορφο σε αυτήν είναι το τζιν κουτί, με το οποίο διατίθεται, με το υφασμάτινη κοριτσάκι που το κοσμεί. Άλλωστε, το κουτί είναι αυτό που θα μείνει όταν λαμπάδα θα έχει επιτελέσει τον σκοπό της. Η τιμή της είναι στα 26 ευρώ.
Μπορείτε να παραγγείλετε λαμπάδες από το YFES είτε από το ηλεκτρονικό του κατάστημα ή μέσω τηλεφώνου στο 0030-2109657724.

* Χειροποίητες λαμπάδες από το Candleshop
Το Candleshop ασχολείται με την παραγωγή και εισαγωγή χειροποίητων αρωματικών κεριών και ειδών διακόσμησης εδώ και χρόνια γι’αυτό μπορούμε να στραφούμε και σε αυτό όταν πρόκειται για λαμπάδες. Συνεργάζεται με αμέτρητα καταστήματα στην Ελλάδα αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες του και μέσω του νέου ηλεκτρονικού του καταστήματος το οποίο μας ενημερώνει ότι με αγορές άνω των 40 ευρώ τα μεταφορικά έξοδα είναι εντελώς δωρεάν. Εκεί βρήκαμε μία μικρή αλλά ενδιαφέρουσα συλλογή με πασχαλινές λαμπάδες, για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτές που βλέπετε στην φωτογραφία είναι χειροποίητες από γνήσιο μελισσόκερο, με ένα διακριτικό διακοσμητικό κρινάκι, και διατίθενται μαζί με ένα οικολογικό κουτί. Η τιμή της μίας είναι στα 14 ευρώ.
Μπορείτε να την αγοράσετε On-line από το e-shop του Candleshop ή να επικοινωνήσετε με την εταιρία για να σας ενημερώσουν για τα συνεργαζόμενα καταστήματα στο τηλέφωνο 26510 - 25006, 35547.

* Λαμπάδα Super Ήρωας από το Keri.gr
Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του παραδοσιακού κηροπλαστείου Keri, θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή λαμπάδων για αγόρια και κορίτσια σε εξαιρετικές τιμές. Ενδεικτικά από εκεί επιλέξαμε την λαμπάδα της φωτογραφίας, που μάλλον σε αγοράκι απευθύνεται αφού διατίθεται με μία κούκλα Superman ύψους 30 εκ. Η τιμή της λαμπάδας είναι στα 5,65 ευρώ, αλλά το Keri.gr μας παροτρύνει πριν την παραγγείλουμε να επικοινωνήσουμε με το κατάστημα για να βεβαιωθούμε πως το δείγμα δεν έχει εξαντληθεί και να μας προτείνουν, αν υπάρχει, κάτι αντίστοιχο.
Μπορείτε λοιπόν να την αγοράσετε on-line από εδώ ή να επικοινωνήσετε με το κατάστημα στο τηλέφωνο 23810 23709.

* Λαμπάδες σε δημοπρασία από το E-Market.gr
Το γνωστό site δημοπρασιών E-Market ειδικεύεται και στις λαμπάδες, ανανεώνοντας τακτικά τα προϊόντα του, ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση. Εκεί βρήκαμε και την λαμπάδα της φωτογραφίας, η οποία αποτελείται από ένα ροζ χειροποίητο τετράγωνο κερί ύψους 38 εκ. και υπέροχο άρωμα κεράσι, και μία όμορφη διακοσμητική πεταλούδα. Η αρχική τιμή πώλησης είναι 12 ευρώ, αλλά μην παραξενευτείτε αν δεν βρείτε την συγκεκριμένη λαμπάδα την στιγμή που θα διαβάζετε αυτό το άρθρο, γιατί μπορεί κάποιος να την έχει προλάβει. Βιαστείτε λοιπόν!
Μπορείτε να την αποκτήσετε άμεσα από εδώ, ενώ μεγάλη συλλογή σε παρόμοιες λαμπάδες θα βρείτε στο www.emarket.gr.

Δώρα

* RKB Mountainboard R1 από το Ε-Gadgets.gr
Το βαφτιστήρι σας θα ενθουσιαστεί με αυτό το μοναδικό δώρο που θα του χαρίσει αμέτρητες ώρες έντονων συγκινήσεων. Η σανίδα RKB Mountainboard, που απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά που έχουν ήδη ασχοληθεί τουλάχιστον με το skateboard, είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση, είναι εξοπλισμένη με υλικά υψηλής ποιότητας (είναι σχεδόν αδύνατο να σας σκάσει κάποιο λάστιχο), και μπορεί να βοηθήσει τον αναβάτη να πραγματοποιήσει τα πρώτα του freestyle κόλπα με power kites. Έχει εντυπωσιακά γραφικά σχέδια, ενώ οι λαβές της είναι επενδυμένες από γυαλόχαρτο και προσφέρουν καλύτερη προσαρμοστικότητα, ενώ είναι πιο ανθεκτικές. Η τιμή της είναι 179 ευρώ.
Μπορείτε να την αγοράσετε από το on-line κατάστημα E-Gadgets.gr, εκεί που θα βρείτε και πολλές ακόμα ιδέες για πρωτότυπα δώρα.

* Light Up Lantern από το Gadgetlife.gr
Αν πάλι ψάχνετε ένα δώρο για το βράδυ της Ανάστασης που να είναι όμως πιο πρωτότυπο από μία λαμπάδα, τα Light Up Lantern είναι σίγουρο ότι θα μαγέψουν όλους όσους θα βρίσκονται γύρω τους (ή καλύτερα από κάτω τους). Πρόκειται για μεγάλα χάρτινα φαναράκια με ένα φιτίλι στη βάση τους. Αν ανάψετε το φιτίλι (σε εξωτερικό χώρο πάντα) σε περίπου 30 δευτερόλεπτα γεμίζουν ζεστό αέρα από τη φλόγα και είναι έτοιμα να πετάξουν αργά σε απόσταση μέχρι και 300 μέτρα μέσα στη νύχτα. Είναι, ωστόσο, προτιμότερο να χαρίσετε αυτό το δώρο σε μεγαλύτερα παιδιά που δεν θα διατρέχουν κίνδυνο από την φωτιά. Διατίθενται σε συσκευασία των 4 τεμαχίων (με 15,99 ευρώ) και σε συσκευασία των 10 τεμαχίων (με 39,99 ευρώ).
Μπορείτε να τα αγοράσετε από το on-line κατάστημα του Gadgetlife.gr όπου θα βρείτε πολλές ακόμα πρωτότυπες ιδέες για δώρα.

* Κιτ Δεινοσαύρων του National Geographic από το Ouaou.gr
Αν πάλι το βαφτιστήρι σας είναι ένας μικρός Ρος (των Friends) και έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στους δεινοσαύρους και γενικότερα στην προϊστορική εποχή, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό το μοναδικό kit που θα το βοηθήσει να εξερευνήσει περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια ζωής πάνω στην γη. Πολύ πριν η ιστορία του πλανήτη καταγραφεί, μαγευτικά πλάσματα περπατούσαν στην γη, κολυμπούσαν στους ωκεανούς και πετούσαν στον ουρανό. Πλάσματα σαν αυτά που μόνο στο κινηματογραφικό Jurassic Park έχουμε δει. Το Kit Δεινοσαύρων είναι τόσο εκπαιδευτικό όσο και συναρπαστικό για τα μικρά παιδιά που μπορούν έτσι να αποκτήσουν μοναδικές πληροφορίες για αυτά τα πλάσματα. Μπορούν, μάλιστα, να εξερευνήσουν την Μεσοζωική Εποχή, κατασκευάζοντας μόνα τους το φυσικό περιβάλλον, ενώ στην συσκευασία περιλαμβάνεται ένα πραγματικό απολιθωμένο δόντι καρχαρία. Η τιμή του Kit Δεινοσαύρων είναι στα 45,95 ευρώ.
Μπορείτε να αγοράσετε το Kit Δεινοσαύρων on-line από του Ouaou.gr όπου θα βρείτε πολλά ακόμα πρωτότυπα δώρα και μικρούς και μεγάλους.

* Ξύλινο Κουκλοθέατρο από το G-Store.gr
Για παιδιά μικρότερης ηλικίας ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι είναι πάντα το κουκλοθέατρο. Με το Wooden Spoon Puppet, οι ξύλινες κουτάλες της μαμάς αποκτούν άλλη αξία, αφού μπορούν να μεταμορφωθούν σε αστείες κούκλες και να πρωταγωνιστήσουν σε ευφάνταστες παραστάσεις. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να αποκτήσετε νέες κουτάλες. Η συσκευασία του Wooden Spoon Puppet περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξουν τα παιδιά τις δικές του ξύλινες φιγούρες, καθώς και μία σκηνή κουκλοθέατρου όπου θα «ανεβάσουν» την δική τους παράσταση. Η τιμή του δώρου αυτού είναι στα 24,99 ευρώ.
Μπορείτε να το αγοράσετε από το on-line κατάστημα του G-Store, όπου θα βρείτε αμέτρητα και εκλεκτά δώρα για μικρούς και μεγάλους.

* «Πού πήγε το Πάσχα;»: Βιβλίο από το Protoporia.gr
Ένα καλό παιδικό βιβλίο αποτελεί πάντα ένα ανεκτίμητο δώρο. Και πού αλλού θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα παιδιά βιβλία της αγοράς, αν όχι στο site του βιβλιοπωλείου Πρωτοπορία. Από εκεί επιλέξαμε το επίκαιρο "Πού πήγε το Πάσχα" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (εκδ. Πατάκη), το οποίο έχει ως εξής: Η Νιάνια με μια απίθανη παρέα από κότες, αρνάκια και κουνέλια τριγυρνά και ψάχνει από που έρχεται το Πάσχα! Κι όταν έχει έρθει, πού το βρίσκει κανείς; Στα καταστήματα με τα τρόφιμα; Στις σούβλες για τα αρνιά; Στις λαμπάδες-παιχνίδια; Ή μήπως στις ατέλειωτες ουρές των εθνικών οδών; Ίσως κάπου αλλού, που δεν πάει το μυαλό μας κι ας είναι τόσο απλό: Εκεί όπου η αγάπη και η θυσία έδωσαν στη ζωή αληθινή ουσία...
Η τιμή του είναι 13,41 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε on-line από εδώ.

Καλές αγορές και Καλό Πάσχα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v