Τα παιδία... ζωγραφίζει με τον Άντερσεν στο Κυκλαδικό Μουσείο

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια του αποτελούν την πηγή έμπνευσης για το εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από 8 έως 12 ετών, που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη, την παιδαγωγό Γκέλυ Τζαμουράνη και την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη.
Τα παιδία... ζωγραφίζει με τον Άντερσεν στο Κυκλαδικό Μουσείο
Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, κάθε Σάββατο τα παιδιά από 8 έως 12 ετών περνούν καλά. Στο Εργαστήριο Ζωγραφικής με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την παιδαγωγό Γκέλυ Τζαμουράνη, ο Άντερσεν και τα παραμύθια του είναι η πηγή της έμπνευσής τους. Το πρόγραμμα είναι διαθεματικό.

Η εναλλαγή παραμυθιού και ζωγραφικής θα βοηθήσει τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, να διακοσμήσουν και να δημιουργήσουν σκηνές από τa παραμύθιa με κολλάζ, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές. Στη δεύτερη συνάντηση η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη θα διηγηθεί στα παιδιά ένα παραμύθι του Άντερσεν. Με μολύβι και κάρβουνο θα δουλέψουν και θα αποτυπώσουν με διαφορετικές τεχνικές σε χαρτί την Γοργόνα – γλυπτό δημιούργημα, σύμβολο της πόλης της Κοπεγχάγης, εμπνευσμένο από τη «Μικρή Γοργόνα» του Άντερσεν.

Ημερομηνίες συναντήσεων: 03/01, 10/01, 17/01, 24/01, 31/01 Ώρα: 13.00 - 15.00
Συμμετοχή για τις 5 συναντήσεις: 80 ευρώ (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 65€ το καθένα)
Συμπληρώστε την επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: τηλ. 210-7294220, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00

* Οι αφηγήσεις με θέμα τον Άντερσεν πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v