"Παραμυθένια" Χριστούγεννα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μέρες γιορτινές και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γεμίζει από... καλικαντζαράκια, «παγωμένες» βασιλοπούλες, παλάτια που αστράφτουν, αστέρια μαγικά και προσφορές αγάπης, προσκαλώντας τους μικρούς μας φίλους να βυθιστούν στην μαγεία των Χριστουγέννων.
Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Οι μέρες τον γιορτών αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών.Τις μέρες των Χριστουγέννων λοιπόν,  το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης θα "γεμίζει" τα Σάββατα των μικρών μας φίλων με κάθε λογής παραμύθια και αναγνώσματα γνωστών συγγραφέων (Άντερσεν, Ντίκενς, Παπαδιαμάντης και άλλοι). Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με μεγάλους συγγραφείς έλληνες και ξένους, μέσω της φωνής της "παραμυθούς" Σάσας Βούλγαρη.

Στις 13 Δεκεμβρίου αλλά και στις 10, 17, 24 & 31 Ιανουαρίου 2009 συγκεκριμένα, η Σάσα Βούλγαρη θα παρουσιάσει μια επιλογή από τα έργα του μεγάλου παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, στηριζόμενη σε πολύ καλές μεταφράσεις των πρωτοτύπων. Η παρουσίαση γίνεται με αφήγηση και αφηγηματική ανάγνωση και υποστηρίζεται – με λιτό τρόπο – από κρουστά μουσικά όργανα, σκηνικά αντικείμενα και θεατρικά καπέλα, που υπογραμμίζουν το κείμενο, χωρίς να το παραμορφώνουν. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει παίζοντας ζωντανά μουσική ο Σπύρος Παν με Hang ένα εξαιρετικά σπάνιο χειροποίητο μουσικό όργανο που ο ιδιαίτερος ήχος του ταιριάζει ιδανικά με τα παραμύθια. 

Για όλες τις ηλικίες από 5 χρονών και άνω
Τιμή εισιτηρίου για μικρούς και μεγάλους: 7 Ευρώ 
Απαράιτητη η κράτηση θέσεων: τηλ. 210 – 7294220.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Νεοφ.Δούκα 4 /
Βασ.Σοφίας & Ηροδότου 1
106 74 Αθήνα 





 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v