Έργα τέχνης με στιλ και… καταγωγή

Γνωρίστε τα έργα τέχνης που «παντρεύουν» τις παραδοσιακές τεχνοτροπίες με το σύγχρονο design και φιλοδοξούν να δώσουν προσωπικότητα στον χώρο σας.
Έργα τέχνης με στιλ και… καταγωγή
Τα διακοσμητικά και τα έργα τέχνης που κοσμούν τον χώρο μας δεν είναι απλώς αντικείμενα: Είναι κομμάτια από τις ζωές των καλλιτεχνών που τα έφτιαξαν. Είναι δείγματα παραδοσιακών τεχνοτροπιών από περιοχές που δεν έχουμε δει ποτέ μας. Είναι «ζωντανοί οργανισμοί» που «αναπνέουν» την τέχνη άλλων πολιτισμών.

Αυτή είναι η λογική πίσω από τα πιο στιλάτα έργα τέχνης που συναντήσαμε τον τελευταίο καιρό στον κόσμο του διαδικτύου. Επισκεφθήκαμε το Benu Arts, ένα e-shop με καλλιτεχνήματα που υπακούν στην παραπάνω λογική και εντυπωσιαστήκαμε.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο brand που στηρίζει το έργο καλλιτεχνών, οι οποίοι ζουν σε δύσκολες συνθήκες, αλλά αφήνουν τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία τους να διοχετευτούν στα προϊόντα τους. Από ένα παγκόσμιο δίκτυο designers, που παντρεύει τα παραδοσιακά υλικά (πάντα φυσικά και ανακυκλώσιμα) με τις αναφορές στο σύγχρονο δυτικό design, τα έργα τέχνης φτάνουν σε εμάς τηρώντας όλες τις αρχές του Δίκαιου Εμπορίου, ενώ μέρος των εσόδων πηγαίνει σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.

Όσο για τα προϊόντα; Πάρτε μια γεύση από αφρικανικά καλάθια, μεταλλικά δοχεία, χρυσοποίκιλτα βάζα και άλλα καλλιτεχνήματα-statements:







…και δείτε ακόμη περισσότερα στο benuarts.com και στο κατάστημα Benu (Τατοΐου 102, 1ος όροφος, Νέα Ερυθραία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v