10 διευθύνσεις για superfoods και βιολογικά προϊόντα

Βιολογικά προϊόντα, «υπερ-τροφές», ξηροί καρποί, εκλεκτοί καφέδες, τονωτικά ροφήματα και άλλα προϊόντα υγιεινής διατροφής σε δέκα αθηναϊκές διευθύνσεις.
10 διευθύνσεις για superfoods και βιολογικά προϊόντα
Αν αγαπάτε τα βιολογικά τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή, αν στο πρωινό σας συγκαταλέγονται περίεργοι σπόροι και γκότζι μπέρι, και αν τα ροφήματα με superfoods είναι ο αγαπημένος σας τρόπος να παίρνετε ενέργεια, θα λατρέψετε τα παρακάτω μαγαζάκια. Στις διευθύνσεις που ακολουθούν θα βρείτε ό,τι αναζητάτε, από φρεσκοκομμένους βιολογικούς καφέδες και ροφήματα μέχρι ψαγμένους ξηρούς καρπούς, σπάνια βότανα, σοκολάτες και λιχουδιές, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους να σας καθοδηγήσουν για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. 

So Nuts 
Λ. Κηφισίας 103, Αμπελόκηποι, τηλ: 211 2155322

Άνοιξε μόλις πριν λίγους μήνες κοντά στην πιάτσα της Πανόρμου και το πήραμε χαμπάρι από την μυρωδιά του φρεσκοκομμένου, ιδιαίτερου καφέ που ετοιμάζεται στον ειδικό πάγκο, είτε για να πάρετε ποσότητες εσπρέσο ή ελληνικού για να φτιάχνετε στο σπίτι είτε για να τον απολαύσετε επί τόπου. Αλλά μόλις μπείτε, θα ανακαλύψετε πολύ περισσότερους διατροφικούς θησαυρούς: Στο πρώτο τμήμα των πάγκων θα βρείτε αποξηραμένα φρούτα – από τα πιο κοινά μέχρι πιο σπάνια (δοκιμάστε τον συνδυασμό ανανά-κράνμπερι), αποξηραμένα λαχανικά, δημητριακά ελληνικής παραγωγής αλλά και μείγματα ενέργειας, ειδικά συνδυασμένα για την απαραίτητη δόση τόνωσης στο πρωινό σας. Στο βάθος, σειρά έχουν τα βότανα, τα γλυκά του κουταλιού, τα λουκούμια, τα παστέλια αλλά και τα ποτά όπως ελληνικά λικέρ και τσίπουρο από επιλεγμένους έλληνες παραγωγούς. Στα συν, οι φιλικότατοι ιδιοκτήτες που θα σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε και να διαλέξετε. 

Το καλαθάκι της Φωτεινής 
Υμηττού και Φορμίωνος 49, Καισαριανή, τηλ: 210 7566107

Τα μίγματα μπαχαρικών είναι η αδυναμία της «Φωτεινής», που σκορπά σπάνιες μυρωδιές στην Καισαριανή. Εδώ όμως θα βρείτε και άλλα προϊόντα, όπως τσάι, κρόκο Κοζάνης, μαρμελάδες από γνωστούς έλληνες σεφ, superfoods όπως το ιδιαίτερα δημοφιλές θιβετιανό γκότζι μπέρι και παγωμένα ροφήματα που μπορείτε να απολαύσετε επί τόπου στο μαγαζί. Από τα μείγματα μπαχαρικών, όρεξη για πειραματισμό να έχετε και μπορείτε να προμηθευτείτε είτε mix για ιδιαίτερα topping σπιτικής πίτσας, για σάλτσες στο ρύζι ή στις ανατολίτικες συνταγές σας, είτε για να δώσετε ψαγμένες γεύσεις στα κοκκινιστά ή τις σούπες σας, ή ακόμη και στα γλυκά σας – ζητήστε να σας δώσουν μπαχαρικά για ζεστή σοκολάτα. Θα βρείτε επίσης και ωραίες ιδέες για δωράκια και σκεύη για την κουζίνα. 

Υγείας Χάριν 
Δροσίνη 7, Κηφισιά, τηλ: 210 8013428

Το πιο βιολογικό στέκι της Κηφισιάς έχει βάλει στόχο να «αναβαθμίσει» την καθημερινή διατροφή των βορείων προαστίων με βιολογικά προϊόντα όπως μέλι, βασιλικό πολτό, λάδι, άλευρα, νιφάδες, μούσλι, όσπρια, ζυμαρικά, σάλτσες, μπαχαρικά και καρυκεύματα. Θα βρείτε επίσης φυσικά γλυκαντικά και υποκατάστατα άλλων τροφίμων, χυμούς, τονωτικά ποτά, καφέδες, θεραπευτικά βότανα και μεγάλη ποικιλία superfoods. Πέρα όμως από τα τρόφιμα, το βιολογικό κατάστημα διαθέτει και φυτικά καλλυντικά, από σαμπουάν και λοσιόν μέχρι οδοντόκρεμες, βαφές και λάδια για μασάζ, αλλά και τομέα με συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες. 

Fontana Living Well Store 
Ερμού και Αιόλου 17, τηλ. 210 3254112

Ένα νέο στέκι στην Αιόλου μας μυεί στην καλή διατροφή και τα superfoods, όχι απλώς σε πακέτα και σακουλάκια που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι, αλλά σε μορφή κρύων ή ζεστών ροφημάτων που θα απολαύσετε στα τραπεζάκια του. Τα βότανα, τα μείγματα τσαγιού και οι χυμοί με “υπερτροφές” ειδικά συνδυασμένες από διατροφολόγους καταφθάνουν σε χαριτωμένα μπουκαλάκια και καλύπτουν όποια ανάγκη έχετε: Ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα, αποτοξίνωση μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, βοήθεια στο αδυνάτισμα κ.ο.κ. Εκτός από τα ροφήματα –δοκιμάστε το pure energy με πράσινο τσάι, τζίνσενγκ, ανανά και πιπερόριζα – μπορείτε να απολαύσετε και σαλάτες, γιαούρτι, δημητριακά και αραβικό καφέ για πρωινό. 

Carpo 
Δημητρίου Βασιλείου 1, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106712384 (και Κανάρη 6, Κολωνάκι)

Μοντέρνο και καλαίσθητο, το Carpo ξεκίνησε από το Κολωνάκι, έφτασε μέχρι το Λονδίνο και πλέον άνοιξε μία από τις πιο γευστικές γωνιές στον Φάρο του Νέου Ψυχικού. Εκεί θα βρείτε ξηρούς καρπούς, σοκολάτες και καφέ, όλα τους σε εκπληκτική ποικιλία. Οι ξηροί καρποί συνδυάζονται και σε εξαιρετικές προτάσεις πακέτων μίνι σνακ, οι σοκολάτες περιλαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας χειροποίητες κουβερτούρες και πραλίνες με γεύσεις από τζίντζερ μέχρι μαστίχα, ενώ οι εσπρεσιέρες ετοιμάζουν συνεχώς αρωματικούς καφέδες, από σκούρο ελληνικό μέχρι βιολογικό φίλτρου. Εδώ πωλούνται επίσης σπόροι και superfoods όπως κινόα, ιπποφαές, παπαρουνόσπορος, λιναρόσπορος και φυσικό σησάμι, καθώς και αποξηραμένα φρούτα, μέλι και όμορφες συσκευασίες δώρων με ποικιλίες από καλούδια. 

Βιολογική Αγορά 
Δημητρίου Γούναρη 144, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 2109622820

Και τα νότια προάστια θέλουν… τα βιολογικά τους, και τα βρίσκουν στο μεγάλο κατάστημα της Βιολογικής Αγοράς, όπου διατίθενται τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, άλευρα, σάλτσες, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, λαχανικά, μέλι, ξηροί καρποί, μπάρες και σνάκ, σοκολάτες, μπισκότα και μαρμελάδες), ροφήματα (από γάλα και χυμούς μέχρι αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά, κρασιά, καφές και φυτικά ροφήματα, όλα βιολογικά) και προϊόντα ειδικής διατροφής (συμπληρώματα, υπερτροφές, βότανα, εκχυλίσματα, μακροβιοτικά, χορτοφαγικά, διαβητικά, παιδικές τροφές). Θα βρείτε επίσης καλλυντικά και οικιακά είδη – σημειώστε ότι μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας τηλεφωνικά και να σας παραδίδονται κατ’ οίκον. Για αγορές άνω των 20€, παρέχεται 10% έκπτωση. 

Martha’s 
Λ. Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ: 2108081193

Υπέροχα χειροποίητα σοκολατάκια. «Healthy cocktails» ξηρών καρπών σε σακουλάκια (δοκιμάστε το "μίγμα 1" με αποξηραμένο ακτινίδο, σύκο, δαμάσκηνο, σταφίδες, φράουλα, πεπόνι, goji, ωμό αμύγδαλο, κάσιους, καρύδι, pecan και brazil nut) ή μπάρες δημητριακών (αγαπημένη μας αυτή με την βρώμη, το πορτοκάλι, το φουντούκι και τη μαύρη σοκολάτα). Μελωμένοι καρποί και γλασαρισμένα φρούτα. Παραδοσιακά γλυκά και λικέρ. Σπόροι για να χρησιμοποιήσετε ως πρώτες ύλες στους δικούς σας πειραματισμούς, όπως καραμελωμένα κροκάν, σησάμι, σκαλιέτα γάλακτος, τρούφα και φιλέ αμυγδάλου. Και τέλος δώρα με κρασιά και ξηρούς καρπούς ή φρούτα για τους φίλους σας. Όλα τα παραπάνω θα τα βρείτε στην γευστική γωνιά της Μάρθας στην Κηφισιά – σημειώστε ότι μπορούν να σταλούν και στο σπίτι σας. 

Το Μαγικό Παντοπωλείο
Ανδρέα Παπανδρέου 81, Χαλάνδρι, τηλ: 2106839590

Ένας ολόκληρος κόσμος από βότανα και μπαχαρικά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σας περιμένει στο Χαλάνδρι, στη μικρή φιλόξενη όαση του «Μαγικού Παντοπωλείου». Στους ξύλινους πάγκους του απλώνονται τσάγια, μείγματα βοτάνων για χαλάρωση, τόνωση και ευεξία, θεραπευτικά μείγματα ροφημάτων, έλαια για το σώμα και τα μαλλιά, αιθέρια έλαια και κρέμες. Εδώ πωλείται αποκλειστικά και η υπερτροφή Anax, ένα μείγμα από κανέλα, μαστίχα Χίου, γκότζι μπέρι, θυμαρίσιο μέλι και ιπποφαές, καθώς και ειδικά mix που βοηθούν με πάσης φύσης προβλήματα όπως η πίεση, το ζάχαρο, η τριχόπτωση, η δυσκοιλιότητα και η χοληστερίνη.

Τα μπαχαράδικα της Ευριπίδου
Στην σκιά της Βαρβακείου, στην καρδιά της Αθήνας, απλώνεται μια σειρά μικρομάγαζων που μοσχομυρίζουν μπαχάρι και ethnic γεύσεις, στα οποία όμως θα βρείτε και βότανα, σπόρους και superfoods. Δείτε εδώ τις καλύτερες διευθύνσεις της γειτονιάς, όπως τις συγκεντρώσαμε σε παλαιότερο αφιέρωμα του In2life

Οι βιολογικές λαϊκές αγορές
Οι βιοκαλλιεργητές από όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν τακτικά ραντεβού με τους φίλους των βιολογικών τροφίμων και της υγιεινής διατροφής σε ειδικές λαϊκές βιο-αγορές, τις διευθύνσεις και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v