Χριστουγεννιάτικα bazaar: Οικονομικές αγορές με νόημα

Χειροποίητα στολίδια, ρούχα, δώρα κοσμήματα σε συμβολικές τιμές. Προθερμαινόμαστε για την χριστουγεννιάτικη περίοδο ψωνίζοντας και συνεισφέροντας στα εορταστικά bazaar.
Χριστουγεννιάτικα bazaar: Οικονομικές αγορές με νόημα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η προ-Χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι μια καλή ευκαιρία να συνδυάσουμε άκρως οικονομικές αγορές χριστουγεννιάτικων ειδών πάσης φύσεως και παράλληλα να συνεισφέρουμε στο έργο φιλανθρωπικών σωματείων, αλλά και πολιτιστικών συλλόγων.

Αν λοιπόν θέλετε να εξοπλιστείτε κατάλληλα για τις γιορτές και παράλληλα να… κάνετε το καλό, ιδού δέκα bazaar για να το κάνετε.

* Ίδρυμα Ανδρέας Λεντάκης
Στο bazaar του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης θα βρείτε είδη κουζίνας, διακόσμησης, δώρα μέσα από μια γκάμα ηλεκτρικών ειδών, ποικιλία γλυκών, ποτών, κέικ (χειροποίητα και μη), πρωτότυπες φρέσκες συνθέσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και πολλά ακόμα αντικείμενα. Φέτος, για πρώτη φορά σε αρκετά αντικείμενα θα μπορείτε να διαμορφώσετε και να προτείνετε εσείς οι ίδιοι την τιμή.

Info: Από 29 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου. Σάββατο 30 Νοεμβρίου 10.00 π.μ.-15.00μ.μ. Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 10.00 π.μ.-15.00μ.μ. Καθημερινές: 10.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. Αγίων Ασωμάτων 47, Κεραμεικός. Περισσότερα εδώ.

* Φίλοι της Μέριμνας
Πρωτότυπα και χρηστικά δώρα, μεγάλη ποικιλία βιβλίων, παιχνίδια, σπιτικές λιχουδιές, γούρια για τον καινούργιο χρόνο, και εξαιρετικά ρούχα, παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα σε πολύ προσιτές τιμές θα βρείτε μεταξύ άλλων στο bazaar των Φίλων της Μέριμνας. Τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν για το πρόγραμμα της Μέριμνας «Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι». Η Υπηρεσία αυτή δίνει την επιλογή σε παιδιά και εφήβους, έως 18 ετών, που πάσχουν από μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια, ή αντιμετωπίζουν το τελικό στάδιο αυτής, να παραμένουν στον οικείο χώρο του σπιτιού με την οικογένεια τους και με την υποστήριξη των ειδικά εκπαιδευμένων ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Info: Σάββατο και Κυριακή 23 και 24 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη. Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 και Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 19:00. Περισσότερα εδώ.

* Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Ιταλική Σχολή Αθηνών
Η ένωση CO.AS.IT. διοργανώνει ακόμα μια χρονιά χριστουγεννιάτικο bazaar στην Ιταλική Σχολή της Αθήνας με λαχειοφόρο αγορά, ιταλικές γεύσεις, δώρα και ζωντανή μουσική.

Info:
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 10:30 μέχρι τις 15:30. Μητσάκη 18, Αθήνα. Περισσότερα εδώ.

* Φιλανθρωπικό Σωματείο «Αρωγή» 
Για ένατη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το ετήσιο χριστουγεννιάτικο bazaar για τη στήριξη των λειτουργικών αναγκών του Κέντρου ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ», του Δήμου Αχαρνών. Το πρότυπο αυτό Κέντρο Διημέρευσης προσφέρει καθημερινά, σε 55 άτομα με ειδικές ικανότητες, δημιουργική απασχόληση, θεραπευτική άθληση και λογοθεραπεία, βοηθώντας την ομαλή κοινωνικοποίησή τους.
Στο bazaar θα βρείτε δώρα, γλυκά, στολίδια, χριστουγεννιάτικα είδη, παιχνίδια, κ.α., φτιαγμένα από τα παιδιά και τους εθελοντές του Κέντρου, καθώς και καταναλωτικά είδη σε τιμές ευκαιρίας.

Info: 7 και 8 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 19:00. Μπόσκιζας & Πλαταιών 23Α, Αχαρναί. Περισσότερα εδώ.

* Σύλλογος Υποστήριξης ΑΜΕΑ "ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ"
Στο bazaar του Συλλόγου θα βρείτε Χριστουγεννιάτικα και χειροποίητα δώρα, έργα τέχνης, συνθέσεις, βιβλία, παιχνίδια και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους φίλους και είδη ρουχισμού από τα καταστήματα της περιοχής σε συμβολικές τιμές. Ο στόχος του bazaar είναι να συγκεντρωθούν χρήματα με τα οποία θα καλυφθούν βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας ΑμΕΑ που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Info: Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τις 17:00 μέχρι τις 21:00 και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στην Αργυρούπολη.

* Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»
Στο bazaar του Συλλόγου θα βρείτε κοσμήματα, είδη δώρων, ζαχαρωτές λιχουδιές, βιβλία, είδη διακόσμησης, λευκά είδη, καθώς και κατασκευές και χειροτεχνίες των παιδιών, γονέων κι εθελοντών του Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ.

Info: Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» (Δηληγιάννη 66, Κεφαλάρι). Περισσότερα εδώ

* Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
Εδέσματα απ’ όλον τον κόσμο, χειροποίητα δώρα, χριστουγεννιάτικα είδη, μεταχειρισμένα βιβλία και μπόλικες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει φέτος το bazaar του Συλλόγου, στο οποίο φέτος φιλοξενούνται η Οργάνωση Γη, το Make a Wish, το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ "ΕΡΜΗΣ" , ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΕΣΠΙ, ο Σύλλογος "Βοήθεια-Ελπίδα-Ζωή" για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά και ο εθελοντικός οργανισμός Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού" ΕΔΝΥ.

Info: 7 και 8 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη Βάση). Περισσότερα εδώ.

* Χριστουγεννιάτικο Bazaar απ' το ξεblogάρισμα
Πρόκειται για μια ομάδα bloggers που βοηθάει τις μαμάδες που βρίσκονται φυλακισμένες στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας μαζί με τα παιδιά τους. Στο bazaar θα βρείτε βιβλία, φο μπιζού, κατασκευές, σπιτικές λιχουδιές, ενώ μπορείτε αν θέλετε να προσφέρετε και εσείς στα δώρα του bazaar εφ’ όσον το επιθυμείτε επικοινωνώντας σε αυτό εδώ το mail. [email protected]

Info: Σάββατο 30 Νοεμβρίου και Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού Άρδην (Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα). Σάββατο 10:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 19:00.

* Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης - Πεύκης
Παιχνίδια, βιβλία, CD, DVD, στολίδια, κοσμήματα, γλυκά, ποτά και νόστιμα σουβλάκια θα βρείτε στο bazaar του σχολείου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τα παιδιά.

Info: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τις 9:00 μέχρι τις 21:00 (Πλάτωνος 22 και Βουλγαροκτόνου γωνία, Πεύκη).

* Κέντρο ειδικών ατόμων «Η Χαρά»
Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων & Οικοτροφείο "η Χαρά" αποτελεί στέγη φιλοξενίας 50 παιδιών με σοβαρά νοητικά και σωματικά προβλήματα, ενώ λειτουργεί από το 1983 ως φιλανθρωπικό σωματείο. Στο bazaar του Κέντρου στην Παλλήνη θα βρείτε χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, κοσμήματα, γούρια, ρούχα και αξεσουάρ σε πολύ χαμηλές τιμές.

Info: Από 28 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 στον χώρο του οικοτροφείου (Λεωφ. Μαραθώνος 118, Παλλήνη). Περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v