Μεταχειρισμένα έπιπλα: Online αγορές σε χαμηλές τιμές

Ανταλλακτικά forum, παζάρια, ιστοσελίδες με αγοραπωλησίες, sites δημοπρασιών. Οι online διευθύνσεις για μεταχειρισμένα έπιπλα στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα.
Μεταχειρισμένα έπιπλα: Online αγορές σε χαμηλές τιμές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σε μια περίοδο όπου οι second hand και vintage αγορές αποτελούν περισσότερο ανάγκη παρά επιλογή, η αγορά επίπλων από δεύτερο ή ακόμα και… τρίτο χέρι παίρνει τα πάνω της.

Τρανή απόδειξη ότι τα sites με αγοραπωλησίες επίπλων από δεύτερο χέρι είναι γεμάτα από κάθε λογής αγγελίες για οποιοδήποτε έπιπλο βάλει ο νου σας. Αν λοιπόν θέλετε να επιπλώσετε το σπίτι σας, χωρίς να «ξεφύγετε» οικονομικά, έχετε δεκάδες επιλογές αγορών.
Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές. 

Umarket
Έκανε το online ντεμπούτο του το 2011 και έκτοτε αποτελεί τόπο ανταλλαγής κάθε λογής στοκ, μεταχειρισμένων και χειροποίητων αντικειμένων και επίπλων για τους κατοίκους των Ιωαννίνων. Στο Umarket βρήκαμε, μεταξύ άλλων, μεταλλική/πλαστική καρέκλα 5€ από το ΙΚΕΑ, διπλό στρώμα με 50€, κομοδίνο – συρταριέρα με ροδάκια με 25€ και γραφείο για υπολογιστή ξύλινο με 40€. Σημειώστε ότι μπορείτε και να πουλήσετε μέσω του site έπιπλα ή αντικείμενα τα οποία δεν χρειάζεστε πια. Οι πληρωμές γίνονται με αντικαταβολή κατά την παράδοση του δέματος ή μέσω paypal.

Sosivio.gr
Στις online αγγελίες του sosivio.gr θα βρείτε αρκετές επιλογές μεταχειρισμένων επίπλων για κατοίκους Αθήνας. Μεταξύ άλλων, βρήκαμε μαύρη καρέκλα γραφείου με 30€, συλλεκτικό κομοδίνο αμερικάνικου τύπου με 200€, γραφείο για υπολογιστή σε άριστη κατάσταση με 135€ και δερμάτινο διπλό καναπέ με 150€. Περισσότερα μεταχειρισμένα έπιπλα εδώ.

Olataepipla.gr
Όνομα και πράγμα σε αυτό το e-shop με εξειδίκευση στα έπιπλα, ένα μεγάλο μέρος του οποίου είναι αφιερωμένο στις μεταχειρισμένες αγορές επίπλων. Έπιπλα γραφείου από 70€, διθέσιος και τριθέσιος καναπές ιταλικής κατασκευής με 150€, έξι καρέκλες σαλονιού από δέρμα και ξύλο με 120€, έπιπλο γραφείου για υπολογιστή με 35€ και καναπές κρεβάτι με 165€ είναι μερικές μόνο από τις ενδιαφέρουσες προσφορές που βρήκαμε στις σελίδες του. Περισσότερες εδώ



Stockbook
Θέλοντας να βρει λύση στην… παραδοσιακή φοιτητική ταλαιπωρία της εύρεσης φθηνών επίπλων, το stockbook ξεκίνησε από την Πάτρα τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων επίπλων και οικιακών συσκευών και δεν άργησε να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα (Aθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Ρέθυμνο, Λάρισα). Φυσικά το site δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές, αλλά σε οποιονδήποτε αναζητεί μεταχειρισμένα έπιπλα σε χαμηλές τιμές. Στην Αθήνα, βρήκαμε διπλό κρεβάτι με 80€, τραπέζι κουζίνα με 50€, βιβλιοθήκη με 20€ και σύνθετο σαλονιού με 120.

Pareparepare.gr
Ακόμα ένα «φοιτητικό» site/forum με αγγελίες για μεταχειρισμένα έπιπλα σε όλη την Ελλάδα, οι τιμές των οποίων σε αρκετές περιπτώσεις αναγράφονται, όπως για παράδειγμα αυτό εδώ το σετ καρεκλών γραφείου ή αυτό εδώ το σετ επίπλων. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, οι χρήστες δίνουν τιμές μόνο μέσω e-mail ύστερα από εκδήλωση ενδιαφέροντος, επομένως θα πρέπει να κάνετε (δωρεάν) εγγραφή στο site για να μπορέσετε να τους στείλετε μήνυμα.

Ricardo
Σταθερή αξία για ό,τι έχει να κάνει με αγοραπωλησίες αντικειμένων στο Internet, το Ricardo διαθέτει τεράστια ποικιλία σε μεταχειρισμένα έπιπλα προς πώληση, για κάθε γωνιά του σπιτιού: γραφείο, σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο, χωλ. Ενδεικτικά αναφέρουμε, αυτόν εδώ τον τριθέσιο καναπέ από το ΙΚΕΑ (220€), αυτό το σύνθετο Wege από Art in House με 210€ και η εδώ η δερμάτινη ανακλινόμενη πολυθρόνα με 150€.

Flea Market
Με στόχο του την έμμεση «ανακύκλωση» μεταχειρισμένων ειδών το Flea Market σας διευκολύνει να πουλήσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πια και να αγοράσετε από άλλους χρήστες μεταχειρισμένα. Στην κατηγορία των επίπλων, βρήκαμε γραφείο από μασίφ ξύλο σε σκούρο καφέ χρώμα με 280€, συρταριέρα με 30€, παπουτσοθήκη με καθρέφτη στα 50€, ντουλάπα με καθρέφτη πέντε ράφια και ένα συρτάρι στα 149€, τραπεζαρία με τέσσερεις καρέκλες στα 200€ και κρεβάτι με στρώμα στα 40€.

Bam Bam
Περισσότερες από πέντε χιλιάδες αγγελίες μεταχειρισμένων επίπλων προς πώληση από όλη την Ελλάδα βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Bam Bam για κάθε ενδιαφερόμενο. Βρήκαμε σύνθετο για σαλόνι με 120€, καναπέ/κρεβάτι με 80€, παιδικό σετ κρεβατιού με δύο κουκέτες στα 450€, ραφιέρα κουζίνας με 40€, διπλό κρεββάτι με 70€, και διθέσιο καναπέ με 100€. Περισσότερα εδώ.

eBay
Στο γιγαντιαίο site αγοραπωλησιών κάθε είδους, δεν θα μπορούσε να λείπει η κατηγορία των μεταχειρισμένων επίπλων. Επιλέγοντας την κατηγορία «Σπίτι και Κήπος» και τικάροντας το κουτάκι «μεταχειρισμένα» θα δείτε όλα τα διαθέσιμα προς πώληση προϊόντα από όλον τον κόσμο. Μοναδικό μείον, ότι το αναγραφόμενο κόστος προσαυξάνεται με μεταφορικά έξοδα

Επίσης…
 
* Στις Παλιοσυνήθειες στου Ψυρρή θα βρείτε κάθε λογής vintage και second hand θησαυρούς σε μεγάλη ποικιλία και πολύ χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά, βρήκαμε κρεβάτι με 10€ και κομοδίνο με 20€.

* Σε κάθε κατάστημα ΙΚΕΑ, υπάρχει και από ένα section με second hand και «ελαττωματικά» έπιπλα στο οποίο οι τιμές παίρνουν… την κατιούσα. Τι εννοούμε; Για ένα αμελητέο σκίσιμο/γρατζουνιά η οποία πιθανώς να μην φαίνεται, η τιμή του προϊόντος πέφτει στο μισό (και παραπάνω).

* Στο Χαρισομάγαζο στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να δώσετε παλιά μικροέπιπλα και να πάρετε αντίστοιχα άλλα που πιθανώς να σας κάνουν, αφήνοντας… ό,τι έχετε ευχαρίστηση στον κουμπαρά του καταστήματος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v