10 αγορές για την προσωπική σας γωνία στο σπίτι

Μικρή ή μεγάλη, μια γωνιά χαλάρωσης στο σπίτι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για τον καθένα. Δέκα αγορές που θα την… ενισχύσουν και θα σας προσφέρουν ακόμα περισσότερη αυτονομία.
10 αγορές για την προσωπική σας γωνία στο σπίτι
Προσωπικό ησυχαστήριο, μέρος αυτοσυγκέντρωσης και ηρεμίας, «παλατάκι», γωνιά και άραγμα, πείτε το όπως θέλετε, η αλήθεια είναι μία: όλοι μας θέλουμε να έχουμε έναν χώρο μέσα στο σπίτι όπου δεν θα μας ενοχλεί κανείς και θα μπορούμε να… καταφεύγουμε κάθε φορά που νιώθουμε στρεσαρισμένοι. Έναν χώρο που θα μας χαλαρώνει και θα μας επιτρέπει να περάσουμε τον απαραίτητο χρόνο με τον εαυτό μας. Τι θα μπορούσατε να ενσωματώσετε στον χώρο αυτό; Έπιπλα και gadgets οποία θα ενισχύσουν τον… στόχο του.

Κατ’ αρχήν, το ιδανικό θα ήταν ο χώρος αυτός να μην χρησιμοποιείται από την υπόλοιπη οικογένεια. Επειδή όμως κατανοούμε πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο (και σπάνιο), στις αγορές που προτείνουμε συμπεριλαμβάνονται και μερικά gadgets τα οποία θα εξασφαλίσουν την αυτονομία που τόσο έχετε ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ιδού τι θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει η προσωπική σας γωνιά στο σπίτι.

* Μια άνετη πολυθρόνα ή καναπές. Απαραίτητη όσο τίποτα, συνδυάζεται ιδανικά με σκαμπό για τα πόδια για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση. Καλή επιλογή αποτελεί η Fashion της Neoset (182€) με επένδυση βινύλ, η οποία διατίθεται και σε τριθέσιο καναπέ για ακόμα καλύτερο άραγμα. Για σκαμπό, προτείνουμε το Maxi από τη Neoset (195€) με αφαιρούμενο κάλυμμα και δυνατότητα επιλογής χρώματος. Αν τώρα θέλετε κάτι που να συνδυάζει και σκαμπό και πολυθρόνα, τότε σας παραπέμπουμε στην (όνομα και πράγμα) πολυθρόνα Lazy (249€) με μηχανισμό ανάκλισης.

* Τα κρύα έρχονται και μια ζεστή κουβέρτα είναι ό,τι πρέπει για να σας κρατήσει συντροφιά τις κρύες νύχτες που θα διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο, θα παρακολουθείτε Champions League στην τηλεόραση ή απλά θα αράζετε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική.

* Μουσική είπαμε; Ένα ηχοσύστημα το οποίο θα είναι και MP3 player είναι απαραίτητο για να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική χωρίς να αναγκάζεστε να σηκώνεστε κάθε τρεις και λίγο από την πολυθρόνα για να αλλάζετε CD. «Καίτε» τα αγαπημένα σας τραγούδια σε ένα CD ή τα βάζετε σε ένα USB stick και απολαμβάνετε δεκάδες ώρες non stop μελωδιών της αρεσκείας σας. Εξυπακούεται πως θα επιλέξετε κάποιο με τηλεκοντρόλ για να μη χρειαστεί να σηκωθείτε ούτε στιγμή από τον καναπέ. Μια καλή επιλογή σε αυτόν τον τομέα είναι το DCM2020 της Phillips (129€).

* Επειδή τα μουσικά σας γούστα μπορεί να μην συμβαδίζουν με αυτά της υπόλοιπης οικογένειας ή του έτερου ήμισυ ή του γείτονα τελοσπάντων, ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών για το ηχοσύστημα ή την τηλεόραση θα σας γλιτώσουν από αρκετούς διαπληκτισμούς ή/και μπινελίκια. Ενδεικτικά δείτε αυτά της Phillips με 32€ και αυτά με 19.50€. Περισσότερες επιλογές εδώ.

* Ένα βοηθητικό τραπεζάκι με ρόδες θα σας βολέψει αρκετά για να αφήσετε το ποτό, το αναψυκτικό, τα ξηροκάρπια ή ό,τι άλλο τελοσπάντων έχετε στα χέρια σας και θεωρείτε πως δεν υπάρχει λόγος να σηκωθείτε για να το ακουμπήσετε στο «κεντρικό» τραπέζι του σαλονιού. Πως είπατε; Αν υπάρχει τηλεκατευθυνόμενο; Δυστυχώς, δεν βρήκαμε (αν όμως εσείς τα καταφέρατε περιμένουμε link στα σχόλια), αυτό το Easy Living τραπεζάκι όμως (89€) θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

* Μπορεί να μην βρήκαμε τηλεκατευθυνόμενο τραπεζάκι, όμως ένα τηλεκατευθυνόμενο κουτί για το… κουτί με τα χαρτομάντηλα είναι, αν μη τι άλλο, μια έξυπνη όσο και χρήσιμη αγορά. Όχι τόσο για το ότι θα μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή τα χαρτομάντηλά σας δίπλα σας χωρίς να κουνήσετε ρούπι από τον καναπέ, αλλά γιατί θα μπορείτε να βάζετε πάνω του και τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης/παιχνιδομηχανής/ ηχοσυστήματος και να τα έχετε δίπλα σας όποτε εσείς το θελήσετε. Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή, έχει εύρος σήματος τα οκτώ μέτρα, κοστίζει περίπου 90€ και θα την βρείτε εδώ.


* Ένα ασύρματο τηλέφωνο. Αν δεν έχετε ήδη, θα βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη, σε τιμές που ξεκινούν από 20€.

* Μια εύκαιρη κοντινή πρίζα - πολύμπριζο, για να φορτίζεται κοντά σας το κινητό ή το laptop και να τα έχετε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.

* Μιλώντας για laptop. Επειδή έχουν την τάση να υπερθερμαίνονται όταν τα έχετε πάνω σας ενώ κάθεστε στον καναπέ, καλό θα ήταν να πάρετε μια βάση – σύστημα ψύξης ώστε να μην πάρουν φωτιά τα… μπατζάκια σας. Καλή επιλογή αποτελεί αυτή εδώ, η οποία μάλιστα διαθέτει δύο ανεμιστηράκια για ψύξη του υπολογιστή και ειδικό χώρο για το ποντίκι.

* Αν έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες, τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο αγαπημένο σας έργο τέχνης σε κάδρο στον τοίχο. Αν δεν έχετε κάτι κατά νου, τότε ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο του Bizart και πάρτε ιδέες.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v