Χειμωνιάτικα αξεσουάρ για ζεστό σπίτι

Όμορφα χαλιά, ζεστά ριχτάρια και απαλές κουβέρτες. Ντύστε το σπίτι σας στα χειμωνιάτικα και χουχουλιάστε ελεύθερα με στιλ, κάνοντας απλές αγορές που δίνουν άλλη νότα στον προσωπικό σας χώρο.
Χειμωνιάτικα αξεσουάρ για ζεστό σπίτι
Παρ’ όλα τα πισωγυρίσματα του καιρού, δεν υπάρχει αμφιβολία: ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών. Ήδη έχετε κατεβάσει τα χοντρά σας ρούχα και τα ζεστά πουλόβερ σας από το πατάρι και προετοιμάζεστε για χειμερινές εμφανίσεις. Δεν θα πρέπει να κάνετε το ίδιο και για την εμφάνιση του σπιτιού σας;

Με μερικές αγορές-προσθήκες στην διακόσμηση του χώρου σας, το σαλόνι και το δωμάτιό σας μπορούν να μετατραπούν από «παντός καιρού», σε ειδυλλιακό περιβάλλον για ζεστές συγκεντρώσεις φίλων, cocooning κάτω από απαλές κουβέρτες και χαλάρωση στον αναπαυτικό καναπέ σας, όσο έξω η θερμοκρασία παίρνει την κατιούσα.

Ο χειμώνας στο πάτωμά σας
Την ζεστασιά και τον χαρακτήρα ενός χώρου καθορίζουν κατά μεγάλο μέρος τα χαλιά. Μοκέτες σε γήινα χρώματα και χαλιά σε φωτεινούς τόνους «στρώνουν» τον χειμώνα στο σπίτι σας, κρατώντας τον χώρο ζεστό.

Ξεκινώντας από τις πιο οικονομικές επιλογές, στην IKEA θα βρείτε το χαλί Gislev (φωτό) στα 19,50 ευρώ. Το γκρίζο χρώμα επιστρέφει με φόρα τον χειμώνα, εκτός από την ντουλάπα σας, και στο δάπεδό σας, ενώ τα διακριτικά σχέδιά του δεν θα σας δημιουργήσουν πονοκέφαλο για το πώς θα συνδυαστεί με τα έπιπλά σας.

Ελλείψει καλοκαιρινού φωτός, μια νότα φωτεινότητας είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Τα shaggy χαλιά, όπως αυτό της φωτογραφίας κάτω δεξιά, σε πράσινο χρώμα, είναι η λύση στο πρόβλημα, καθώς χρωματικά φωτίζουν τον χώρο, ενώ η «μαλλιαρή» υφή τους τα κάνει ιδανικά για την εποχή. Τέτοια χαλιά μπορείτε να παραγγείλετε online από το site GoldenCarpets.gr, σε τιμές που ξεκινούν από 168 ευρώ.

Επίσης, στο κατάστημα «Όμορφο Σπιτικό» θα βρείτε δημιουργίες από τους οίκους Guy Laroche, Azzaro και Παλαμαϊκή, παραγγέλοντας τα χαλιά σας τηλεφωνικά, αν και αυτόί που ξέρουν από χαλιά θα σας απαγόρευαν διά ροπάλου μια εξ αποστάσεως αγορά. Τα χρώματα της γης και η ζεστασιά που αποπνέει το χαλί της Παλαμαϊκής (photo gallery) θα σας στοιχίσει 500 ευρώ.

Περισσότερα ιδέες και προσφορές για χαλιά, μπορείτε να βρείτε online στα sites e-tapis.grFlyCarpet.gr για τιμές από 59 ευρώ, και στο Carpet.gr, για να πληροφορηθείτε για όλη την ελληνική παραγωγή χειροποίητου και μηχανοποίητου χαλιού.

Ένδυση για… καναπέδες
Όταν η βροχή έξω μαίνεται και ο υδράργυρος κολλά στα… χαμηλά διαμερίσματα, μια καλή ταινία στο DVD player, ένα ζεστό ρόφημα, καλή παρέα και "λιώσιμο" στον καναπέ είναι η αγαπημένη μας δραστηριότητα. Το απαραίτητο φόντο και τα κατάλληλα «αξεσουάρ» κάνουν αυτήν την δραστηριότητα ακόμα πιο απολαυστική. Όμορφα ριχτάρια στους καναπέδες, διακοσμητικά μαξιλάρια και κουβέρτες-πρόκληση αποτελούν το «οικιακό οπλοστάσιο» του χειμώνα.

Στο Fabrics eShop, θα βρείτε κλασικά σχέδια, ανατολίτικες προτάσεις και χρωματιστές επιλογές σε ριχτάρια. Σε τιμές που ξεκινούν από τα 39 ευρώ μπορείτε να βρείτε βαμβακερά σενίλ υφάσματα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Το μοβ μελανζέ Guy Laroche (φωτό) θα το βρείτε στο OmorfoSpitiko.gr στην τιμή των 91 ευρώ, ενώ για low budget επιλογές, μπορείτε να στραφείτε στην σίγουρη λύση της ΙΚΕΑ με ριχτάρια και μικρές κουβέρτες που ξεκινούν από 2,50 ευρώ και διακοσμητικά μαξιλάρια από 4,50 ευρώ

Στο online κατάστημα ΛευκάΕίδη.gr, θα βρείτε ποικιλία από όμορφες βαμβακερές κουβέρτες που ξεκινούν από τα 29 ευρώ. Προτιμήστε χρώματα που σας κάνουν να νιώθετε θαλπωρή και ξεκούραση και αφεθείτε στην απαλή υφή τους. Για να γίνουν τα παιδικά κρεβάτια ακόμα πιο «γλυκά», προτιμήστε όμορφες κουβέρτες με σχέδια από ήρωες του Disney, που μπορείτε να βρείτε εδώ

Φως… Περισσότερο φως
Επειδή αυτό που λείπει από τις χειμερινές ημέρες είναι το φως του ήλιου, αυτό που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στο καθιστικό σας την κατάλληλη νότα, είναι να επενδύσετε σε διακριτικά φωτιστικά, είτε επιδαπέδια είτε επιτραπέζια, τα οποία θα προσδώσουν στον χώρο τον γλυκό φωτισμό που χρειάζεται για να νιώσετε οικεία.

Στο Getitnow.gr θα βρείτε αρκετές προτάσεις για να… φωτιστείτε, ενώ στην ΙΚΕΑ, τα λιτά ντιζαϊνάτα προϊόντα ταιριάζουν σε κάθε τσέπη. Περισσότερα σχέδια για το «φως του χειμώνα» μπορείτε να δείτε εδώ

Παράλληλα, κατά την χειμερινή περίοδο, αυξήστε τα αρωματικά κεριά στους χώρους του σπιτιού και ετοιμαστείτε για όμορφες στιγμές με όμορφο φως, γλυκά χρώματα, διακριτικές μυρωδιές και ζεστασιά. Ποιος δεν θα ανυπομονούσε να γυρίσει από την δουλειά σε ένα τέτοιο σπίτι;

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v