Είδη σπιτιού: Οι 11 διευθύνσεις για low budget ανανέωση

Η καλοκαιρινή μας διάθεση φωνάζει "ανανέωση" με χρώματα στο σπίτι αλλά το budget είναι χαμηλότερο του χαμηλού. Τι κάνουμε; Κλικ σε 11 online καταστήματα με funky είδη σπιτιού για να ανανεώσουμε χώρο και διάθεση χωρίς να βγούμε εκτός προϋπολογισμού.
Είδη σπιτιού: Οι 11 διευθύνσεις για low budget ανανέωση
της Ηρώς Κουνάδη

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κάπου ανάμεσα στο μάζεμα των χειμωνιάτικων και το ξέστρωμα των χαλιών, μας πιάνει και η διάθεση να κάνουμε το σπίτι… καλοκαιρινό –με την καλή έννοια. Να στρώσουμε καινούρια σεντόνια με φωτεινά χρώματα, να απλώσουμε πολύχρωμα ριχτάρια πάνω στους καναπέδες, να στολίσουμε με κεράκια κάθε γωνία του σπιτιού, να αλλάξουμε τις κουρτίνες… Και τι γίνεται στην περίπτωση που το budget είναι από περιορισμένο έως ανύπαρκτο, και ό,τι δεν έχουμε εξαντλήσει μέχρι τελευταίας σταγόνας προορίζεται για τις καλοκαιρινές διακοπές; Μένουμε με την όρεξη; Όχι βέβαια!

Ανακαλύψαμε και παρουσιάζουμε 11 online καταστήματα, που θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να ανανεώσετε το σπίτι και τη διάθεσή σας χωρίς να σηκωθείτε καν από τον καναπέ αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα που θα ξοδέψετε τους προσεχείς μήνες σε κάποιο νησάκι.

Zara Home: Περισσότερα από 2.000 είδη από τις συλλογές Zara Home και Zara Home Kids σας περιμένουν στα ηλεκτρονικά ράφια του καταστήματος, για online αγορές ή window shopping. Οι τιμές δε διαφέρουν καθόλου από εκείνες των καταστημάτων, ενώ αν επιθυμείτε να αλλάξετε κάποιο προϊόν που έχετε αγοράσει μέσω internet, θα μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας. Ολοκληρωμένες προτάσεις για την κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο, την τραπεζαρία, το σαλόνι και το παιδικό δωμάτιο, αλλά και μεμονωμένα αντικείμενα –από πετσέτες και σεντόνια μέχρι θήκες για περιοδικά, διακοσμητικά, μουσικές συλλογές, λευκώματα και είδη αλληλογραφίας– σε ιδιαίτερα λογικές τιμές, βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα εδώ.

Linopolis: Μερικά από τα πιο funky σχέδια λευκών ειδών που έχετε δει ποτέ, δημιουργίες της εταιρείας Lei con Lui, περιμένουν εδώ να σας… βάλουν ιδέες για να δώσετε στο σπίτι σας το χρώμα που του αξίζει, δημιουργώντας ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό. Σεντόνια, είδη μπάνιου, ριχτάρια και αξεσουάρ για το παιδικό δωμάτιο, σε τιμές που μπορεί να μην είναι εκ πρώτης ιδιαίτερα χαμηλές, αξίζουν όμως τόσο την ποιότητα όσο και την ιδέα των προϊόντων. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το σετ της φωτογραφίας, σε διαστάσεις 220x240, κοστίζει 62,40 ευρώ. Η αποστολή της παραγγελίας σας είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αντικαταβολής στο courier ή στα ΕΛΤΑ, αν δεν επιθυμείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα.

Spitokosmos: Ένα από τα πλέον καλοσχεδιασμένα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, δε θα μπορούσε παρά να διαθέτει και μία από τις καλύτερες συλλογές ειδών σπιτιού που έχουμε συναντήσει. Μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, σχέδια και υλικά, τόσο σε ό,τι αφορά τα λευκά είδη, όσο και στα διακοσμητικά, τα έπιπλα, τα φωτιστικά, τα αξεσουάρ κουζίνας και τα εποχιακά. Επώνυμα είδη περιλαμβάνουν υπογραφές όπως αυτές των Pierre Cardin, Naf-Naf και Carven Paris. Οι τιμές είναι λογικότατες, αν και το section των προσφορών ήταν άδειο την ημέρα της επίσκεψής μας. Η παράδοση πραγματοποιείται εντός 15 ημερών, ενώ η πληρωμή μπορεί να γίνει με αντικαταβολή ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στα 6 ευρώ για παράδοση εντός Αττικής και στα 8 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ αν η παραγγελία σας ξεπερνά την αξία των 100 ευρώ, η παράδοση γίνεται δωρεάν.

La Redoute: Ο πλέον διάσημος κατάλογος που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία κυρίως σε ό,τι αφορά τα γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ περιλαμβάνει και μία ευρύτατη γκάμα λευκών ειδών, που φέρουν υπογραφές σχεδιαστών όπως ο Christian Lacroix, σε τιμές ανταγωνιστικές και μεγάλη ποικιλία σχεδίων, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή, σε περίπτωση που έχετε ακόμη ενδοιασμούς σχετικά με τη χρήση πιστωτικής κάρτας στο internet.

Quelle: Το «αδελφάκι» της La Redoute, που ακολουθεί ακριβώς την ίδια φιλοσοφία –κατάλογος, site, τηλεφωνικές, ταχυδρομικές και online παραγγελίες– διαθέτει επίσης μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή ειδών σπιτιού, από μικρά έπιπλα και λευκά είδη μέχρι ιδέες για ντεκόρ, σερβίτσια και αξεσουάρ για την κουζίνα. Μπορείτε να πληρώσετε την παραγγελία σας με πιστωτική κάρτα ή με αντικαταβολή, ενώ υπάρχει μια επιβάρυνση της τάξεως των 6,95 ευρώ για έξοδα αποστολής σε κάθε παραγγελία.

Bon Prix: Το όνομά του σημαίνει «καλή τιμή», και το δικαιολογεί απόλυτα. Πανέμορφα ριχτάρια σε τιμές που ξεκινούν από 9,90 ευρώ, πολύχρωμες πετσέτες μπάνιου από 4,50 ευρώ, αέρινα κουρτινάκια από 4,90 ευρώ, αξεσουάρ κουζίνας από 12,90 ευρώ. Το μόνο… μελανό σημείο είναι ότι η επιβάρυνση για τα έξοδα αποστολής είναι 10,95 ευρώ, ενώ μπορείτε να πληρώσετε το σύνολο της παραγγελίας σας με αντικαταβολή ή με πιστωτική κάρτα.

Vast Design: Value for money χρηστικά αλλά και διακοσμητικά κεραμικά, σχεδιασμένα στην Ελλάδα και εμπνευσμένα από την αρχαία ιστορία, την καθημερινή ζωή στην Αθήνα και τα μοτίβα των χρηστικών αντικειμένων της γεωμετρικής και αρχαϊκής περιόδου που ταιριάζουν τόσο πολύ με τη διάθεση της εποχής, χάρη στο λευκό των υλικών και την καθαρότητα των γραμμών τους. Τα έξοδα αποστολής περιλαμβάνονται στην τιμή του κάθε αντικειμένου, ενώ η παράδοση των αγορών σας δε θα καθυστερήσει περισσότερες από 10 ημέρες.

Décor Home: Είναι πολύ πιθανό ο σχετικά φτωχός σχεδιασμός αυτού του online καταστήματος να μη σας ενθουσιάσει αρχικά. Αν, όμως, του δώσετε μια ευκαιρία, θα ανακαλύψετε ανάμεσα στις συλλογές του μικρά διαμαντάκια, από ριχτάρια για τους καναπέδες σας μέχρι αρωματικά κεριά και πρωτότυπα φωτιστικά, που αναμφισβήτητα θα σας βάλουν σε πειρασμό. Οι τιμές είναι λογικές, ενώ η πλειονότητα των σχεδίων ξεφεύγει από τη λογική του funky, και αποπνέει τον αέρα του κλασικού, που όμως δεν είναι βαρετό. Πέραν της πιστωτικής κάρτας, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή –για αγορές κάτω των 300 ευρώ– και με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται σε 8,33 ευρώ, ενώ ο χρόνος παράδοσης δεν ξεπερνά τις επτά ημέρες.

Diakosmitika: Αρωματικά κεριά, κηροπήγια, φωτιστικά, κεραμικά, πρωτότυπα ρολόγια τοίχου και ό,τι άλλο μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση διακοσμώντας το χώρο θα το βρείτε εδώ, σε ένα καλοσχεδιασμένο και εύκολο στην πλοήγηση ηλεκτρονικό κατάστημα, που διαθέτει, επίσης, ένα πολύ χρήσιμο section προσφορών, το οποίο ανανεώνεται τακτικά.

Afisorama: Οι συστάσεις μάλλον περιττεύουν. Το κατάστημα που μας προμηθεύει εδώ και χρόνια με πόστερ, πίνακες και διακοσμητικά αντικείμενα που ομορφαίνουν το σπίτι και μας φτιάχνουν τη διάθεση, είναι τώρα και online, για να μπορούμε να χαζεύουμε και να παραγγέλνουμε τις αγαπημένες μας αφίσες οποτεδήποτε και από οπουδήποτε. Ρολόγια τοίχου, γλυπτά, βάζα, διακοσμητικά, καθρέπτες και παζλ συμπληρώνουν τη συλλογή στα ηλεκτρονικά ράφια του καταστήματος. Υπάρχει, επίσης, το πάντα ενδιαφέρον section προσφορών. Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται σε 7 ευρώ ανά παραγγελία.

Petite Maison: Ομολογουμένως, τα χαριτωμένα σχέδια των πουφ, όπως αυτό της παρακείμενης φωτογραφίας, που κοστίζει 165 ευρώ, ήταν που μας τράβηξαν την προσοχή. Η συλλογή αυτού του online καταστήματος, όμως, δεν εξαντλείται εδώ: πίνακες ζωγραφικής, έπιπλα βεράντας, συνθέσεις τοίχου, έπιπλα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμα και βιβλία διακόσμησης συγκεντρώνονται στα ράφια του. Ένα άκρως ενδιαφέρον section με συμβουλές και ιδέες διακόσμησης, καθώς και κείμενα σχετικά με τη φιλοσοφία του Feng Shui, μας εμπνέει να ανανεώσουμε το χώρο μας με tips από τους ειδικούς. Πέραν της πιστωτικής κάρτας, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Τα έξοδα αποστολής δε βαρύνουν τον παραλήπτη, αν πρόκειται για παράδοση εντός νομού Αττικής, ενώ η συναρμολόγηση και η τοποθέτηση των νέων σας επίπλων γίνεται εντελώς δωρεάν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v