Η Miele καταγράφει αύξηση των πωλήσεων παγκοσμίως

5,9% αύξηση των πωλήσεων καταγράφει η Miele παγκοσμίως – περισσότεροι από 1000 επιπλέον υπάλληλοι και αύξηση των επενδύσεων.
Η Miele καταγράφει αύξηση των πωλήσεων παγκοσμίως
Η οικογενειακή επιχείρηση Miele, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο καταγράφει ένα ακόμα ρεκόρ πωλήσεων. Η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία premium οικιακών συσκευών έκανε 3,93δις € το οικονομικό έτος 2016-2017 που ολοκληρώθηκε 30 Ιουνίου 2017. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 218εκ€ ή 5,9%. Οι εντοιχιζόμενες συσκευές και οι ηλεκτρικές σκούπες συνέβαλλαν πάνω από το μέσο όρο στην ανάπτυξη αυτή. Αυτή τη στιγμή η Miele απασχολεί περισσότερους από 19,500 υπαλλήλους ενώ πραγματοποίησε επενδύσεις τη συγκεκριμένη χρονιά ύψους 225εκ€.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη κρίνεται «ιδιαίτερα ικανοποιητική» παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν αρκετές αγορές. Παράλληλα, οι τιμές τις εταιρείας έχουν συμπιεστεί σημαντικά σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες λανσάροντας προϊόντα και γκάμες που να έχουν χαμηλότερη τιμή εκκίνησης διατηρώντας πάντα την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που καθιστά τη Miele επιτυχημένη και κορυφαία στο είδος της από το ξεκίνημα της ως σήμερα.

Η μεγάλη ανάπτυξη ήρθε από τη Γερμανία, όπου η Miele κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά ενώ σημαντική ανάπτυξη σημειώθηκε τόσο σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά και Αυστρία. Αξιοσημείωτη είναι η ανάκαμψη που σημειώθηκε σε Ιταλία και Ισπανία αλλά και Μεγάλη Βρετανία. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις της εταιρείας διατηρήθηκαν σε σταθερό επίπεδο παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς.

Το οικονομικό έτος 2016-2017 προσλήφθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότεροι από 1000 επιπλέον άνθρωποι σημειώνοντας μια αύξηση προσωπικού 6%. Εκτός από επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό η Miele προχώρησε σε σημαντική αύξηση επενδύσεων κατά 23%. Μέρος των επενδύσεων αφιερώθηκε στην ανανέωση και περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής και σε έρευνα για νέες συσκευές. Παράλληλα, σημαντική ήταν και η επίτευξη μείωσης στην κατανάλωση ενέργειας και νερού. Συγκεκριμένα, μέσα σε μια δεκαετία η Miele έχει μειώσει στο μισό τις καταναλώσεις των συσκευών ενώ θεαματικές βελτιώσεις σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση πόρων έχουν επιτευχθεί και στις παραγωγικές μονάδες με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα περισσότερο από 50%.

Στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο, η Miele με μια εντυπωσιακή παρουσία έκλεψε τις εντυπώσεις και πιστοποιώντας για ακόμα μια φορά ότι παραμένει στην κορυφή και πιστή στην αρχή της εταιρείας που είναι «πάντα καλύτερα».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v