Ελληνικές διακρίσεις στο S.Pellegrino Young Chef 2018

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έλληνας chef θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Μεσογείου στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef.
Ελληνικές διακρίσεις στο S.Pellegrino Young Chef 2018
Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου, στον Τοπικό Διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο το 2018.

Μετά από μια ημέρα γεμάτη ένταση, μαγειρικό πάθος, μυρωδιές και χρώματα από όλες τις περιοχές της Μεσογείου, οι 10 ημιφιναλιστ του διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef παρουσίασαν τα signature dishes τους σε μια κριτική επιτροπή από 3 διακεκριμένα μέλη: ο πολυ-βραβευμένος Έλληνας Νίκος Ρούσσος, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Funky Gourmet" με δύο αστέρια Michelin, καθώς και του OPSO στο Λονδίνο, ο Ισραηλινός Chef Chaim Cohen, μια ηγετική φυσιογνωμία στην γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show "Master Chef" και ο Τούρκος Chef İsmet Saz, Chef & Ιδιοκτήτης του εστιατορίου TOI Akaretler.

Όλοι οι κριτές δοκίμασαν και αξιολόγησαν κάθε signature πιάτο που μαγείρεψε και παρουσίασε κάθε ένας από τους 10 φιναλίστ, με γνώμονα τους πέντε ‘’Χρυσούς Κανόνες’’: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα.

 

Νικήτρια στον Τοπικό Διαγωνισμό ανακυρύχθηκε η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, με το πιάτο "Ελλήνων Γεύσεις", ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα Ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους... μια ωδή στις γαστρονομικές ρίζες της χώρας μας.



Σημαντική ελληνική παρουσία και αυτή του Νίκου Μαυρόκωστα, που με το πιάτο του «Μεσογειακή “ψυχή” με θαλασσινά και αυγοτάραχο» κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών για την άριστη τεχνική και τις αυθεντικές γεύσεις του.



Η Κωνσταντίνα προχωρά στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018 στο Μιλάνο της Ιταλίας, ανάμεσα σε 21 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. "Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα μέρος στον διαγωνισμό και κατάφερα μέσα από τη δουλειά μου να αναδείξω τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μου! Είναι μοναδική εμπειρία να γνωρίζεις, να μαγειρεύεις και να κρίνεσαι από έμπειρους Chef από διαφορετικές χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις και είναι μοναδική εμπειρία να έρχεσαι κοντά με ανθρώπους στην ηλικιά σου, που μπορεί να μη μιλάτε την ίδια γλώσσα αλλά έχετε ένα κοινό πάθος: την ανάδειξη της σύγχρονης γαστρονομίας".

Μέχρι τον μεγάλο τελικό, η Κωνσταντίνα, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του μέντορά της Νίκου Ρούσσου, καλείται να εξελίξει το signature πιάτο της και να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα υλικά, τις τεχνικές, την παρουσίαση και την ιστορία του.

Αποκλειστικό υλικό και σχετικές ενημερώσεις για την εξέλιξη του S.Pellegrino Young Chef 2018 διαγωνισμού θα δημοσιεύονται τακτικά στο www.sanpellegrino.com. Ακολουθείστε επίσης το Facebook και το Instagram, μέσω του #SPYoungChef.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v