To ούζο και το τσίπουρο Κατσάρος "συναντούν" τον Κόλλια

Το Εστιατόριο Κόλλιας εντάσσει στον κατάλογό του νέα πιάτα μεζέδων, σχεδιασμένα από τον Τάσο Κόλλια αποκλειστικά για το ούζο και το τσίπουρο Κατσάρος.
To ούζο και το τσίπουρο Κατσάρος συναντούν τον Κόλλια

Ένα ιδιαίτερο "πάντρεμα" λαμβάνει χώρα εδώ και μερικές ημέρες στον χώρο του Εστιατορίου Κόλλιας, και όπως όλα δείχνουν θα... κρατήσει καιρό. Και πολύ καλά θα κάνει. 

Το αγαπημένο ψαροφαγικό εστιατόριο εντάσσει στον κατάλογό του νέα πιάτα μεζέδων, σχεδιασμένα από τον Τάσο Κόλλια αποκλειστικά για το ούζο και το τσίπουρο Κατσάρος, τα οποία θα διατίθενται μαζί με μία συλλεκτική φιάλη 200ml του ανάλογου αποστάγματος, σε ειδική τιμή, ως απεριτίφ.

Ο «μαιτρ της ψαροφαγίας», Τάσος Κόλλιας, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζω και εκτιμώ το ούζο και το τσίπουρο Κατσάρος εδώ και πολλά χρόνια, τόσο για την καθαρότητα των αρωμάτων και της γεύσης τους, όσο και για την κορυφαία ποιότητά τους. Με μεγάλη χαρά συνεργάζομαι με την Foodrinco, βάζοντας σε πράξη την έμπνευση που μου έδωσαν τα εκλεκτά αυτά αποστάγματα, προκειμένου να προσφέρω στους πελάτες μου ακόμα περισσότερες απολαυστικές επιλογές σε κάθε τους επίσκεψη στο Εστιατόριο Κόλλιας».

Το Ούζο Κατσάρου είναι προϊόν εξ αποστάξεως 100%, ενώ το Τσίπουρο Κατσάρου παράγεται από την απόσταξη στεμφύλων της ποικιλίας Μοσχάτο Τυρνάβου, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αρωματικό. Και τα δύο προϊόντα διατίθενται σε φιάλες διαφόρων μεγεθών, ανάμεσά σε αυτές και σε συλλεκτικές φιάλες βασισμένες στο μπουκάλι στο οποίο η οικογένεια Κατσάρου εμφιάλωνε τα πρώτα της αποστάγματα, στα μέσα του 19ου αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η Αποσταγματοποιία Κατσάρου ιδρύθηκε στον Τύρναβο το 1856 από τον Νικόλαο Κατσάρο, εφευρέτη του ούζου.

Τα αποστάγματα Κατσάρος έχουν ισχυρή παρουσία παγκοσμίως, καθώς εξάγονται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Ταϋλάνδη και άλλες χώρες. Με την νέα αυτή ενέργεια, το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα γνωρίσει καλύτερα, απολαμβάνοντάς τα τέλεια ταιριασμένα με γεύσεις δια χειρός ενός από τους κορυφαίους γαστρονόμους της θαλασσινής κουζίνας.

Συγκεκριμένα:

Το τσίπουρο Κατσάρος συνδυάζεται άψογα με ελιές θρούμπες τηγανιτές με ρίγανη, καπνιστό χέλι φιλέτο φλαμπέ με τσίπουρο Κατσάρος, χταποδάκι μαγειρευτό με μελιτζάνα Τσακώνικη και γνήσια ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο.

Το ούζο Κατσάρος μέσα από το μενού του εστιατορίου "παντρεύεται" με ποικιλία οστράκων φουρνιστών, φιλέτο ρέγγας φλαμπέ σβησμένο με ούζο, σαλατούρι Αξιώτικο αρωματισμένο με δενδρολίβανο και γιουβέτσι φρέσκιας σουπιάς με το μελάνι της.

Μια δοκιμή θα σας, πείσει. Εμάς, πάντως, μας έπεισε!

Εις υγείαν!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v