Ημερίδα «Οι διανοητικές αιτίες των φυσικών ασθενειών»

Μια ημερίδα επιχειρεί να ρίξει «φως» στους αθέατους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ψυχολογία μας, στον χώρο λόγου, τέχνης και πολιτισμού Νεφέλη.
Ημερίδα «Οι διανοητικές αιτίες των φυσικών ασθενειών»
Η μνήμη και η λήθη συνεργάζονται.
Η μία δίνει στην άλλη, ό,τι της περισσεύει.
Ό,τι της είναι πολύ.
Όταν η μνήμη παραφορτωθεί, περνάει τα δεδομένα της στην λήθη.
Κική Δημουλά

Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία καλπάζει και η ιατρική μας εκπλήσσει συχνά με τις επιστημονικές της κατακτήσεις. Ωστόσο, οι ασθένειες μοιάζει να επιμένουν πεισματικά, τυραννικά κάποιες φορές, λες και κάποιοι αθέατοι παράγοντες εμποδίζουν την ίαση. Αυτούς τους αθέατους παράγοντες επιχειρούμε να εντοπίσουμε στην ημερίδα που οργανώνει ο χώρος λόγου, τέχνης και πολιτισμού Νεφέλη.

Το αντικείμενο της Ημερίδας
Πολλές φορές συμβαίνουν γεγονότα στην ζωή μας, τόσο τραυματικά ή αναπάντεχα που δεν αντέχουμε να τα θυμόμαστε στο συνειδητό, οπότε σταδιακά απωθούνται στο ασυνείδητο και τελικά σωματοποιούνται. Δεν μιλάμε πια γι’ αυτά, αλλά αισθανόμαστε να σχηματίζονται στον νου μας κάποια αόρατα διανοητικά καλούπια που μας δεσμεύουν τον αυθορμητισμό, την όρεξή μας για ζωή, την ελευθερία μας. Χωρίς να το καταλάβουμε, χάνουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ακόμα και σε αγαπητά μας πρόσωπα, κλεινόμαστε μέσα μας και μερικά κομμάτια της ζωής μας μοιάζουν σκοτεινά και αδιέξοδα.

Κι ύστερα έρχεται η ώρα που αυτά τα γεγονότα «βγαίνουν» στο σώμα μας με την μορφή φυσικών ασθενειών, ξαφνικά και «αναίτια». Τότε είναι που αυτό το παραμελημένο, ξένο και σ΄ εμάς τους ίδιους πολλές φορές σώμα μας, μιλά με τον δικό του τρόπο για τις αγωνιακές μας σκέψεις, τις συγκρούσεις και τα τραύματά μας, τις φοβίες και τις ανασφάλειες που ίσως ποτέ να μην ομολογήσαμε.

Αυτά τα αόρατα διανοητικά καλούπια του νου μας επιχειρούμε να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε στην Ημερίδα που οργανώνει ο πολυχώρος Νεφέλη (Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Λυκαβηττός, σταθμός μετρό Αμπελόκηποι), το Σάββατο 4 Μαρτίου και ώρα 10:00 – 17:00 με τίτλο «Οι διανοητικές αιτίες των φυσικών ασθενειών».

Info:
Δηλώσεις συμμετοχής ως και τις 28 Φεβρουαρίου στο email: info@ nefeli-cult.gr.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213030 2423, 6943024230
Σημείωση: Το σεμινάριο αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη διάγνωση των ιατρών και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί κάποιος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v