Η Ιόνιος Σχολή επιβραβεύει τους καλύτερους με υποτροφίες!

Το πιο ιστορικό σχολείο της Ελλάδας αναζητά και αναδεικνύει τη νέα γενιά αρίστων.
Η Ιόνιος Σχολή επιβραβεύει τους καλύτερους με υποτροφίες!

Για μία ακόμη χρονιά, η ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ προετοιμάζει τη γενιά που θα διαπρέψει σε όλους τους τομείς της επιστημονικής, κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Με στόχο να προσελκύσει στην εκπαιδευτική της οικογένεια τους αρίστους, υλοποιεί, κι εφέτος, σε όλες τις βαθμίδες, ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα υποτροφιών, καλώντας μαθητές και μαθήτριες που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους, να τις διεκδικήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, η ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, θα χορηγήσει ολικές και μερικές υποτροφίες σε μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν:

• Στην Α’ Τάξη του Γυμνασίου,
• Στην Α’ Τάξη του Γενικού Λυκείου (Υποτροφίες “Θέτιδος Καβαλιεράτου 100’’),
• Στη Β’ Τάξη του Γενικού Λυκείου (Υποτροφίες “Απόλλωνος Καβαλιεράτου”),
• Στο πρώτο έτος του International Baccalaureate Diploma Programme, καθώς και
• Αθλητικές Υποτροφίες, σε μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν στο Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και το ΙΒ Diploma Programme κι έχουν διακριθεί, ατομικά ή ως μέλη Εθνικών Ομάδων, σε Ολυμπιακά Αθλήματα, σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Οι επιμέρους διαγωνισμοί για τις υποτροφίες ανά βαθμίδα εκπαίδευσης θα διεξαχθούν στα διδακτήρια της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ στη Φιλοθέη, στο χρονικό διάστημα από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως το Σάββατο 1η Απριλίου 2017.

Η υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ www.ionios.gr ή στη Γραμματεία (οδός Λουκή Ακρίτα 10, Φιλοθέη).
Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των διαγωνισμών, καθώς και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ. Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Σχολείου, στο τηλ. 210 685 7130.

Further Mathematics στο IB της Ιονίου Σχολής

Παράλληλα, το IB της Ιονίου Σχολής, είναι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα προσφέρει εντός του κανονικού Ακαδημαϊκού Προγράμματος το μάθημα των Further Mathematics Higher Level το οποίο απαιτεί τη συμπαρακολούθηση του μαθήματος Mathematics Higher level. Η Ιόνιος Σχολή συγκαταλέγεται έτσι διεθνώς στα σχολεία που προσφέρουν αυτό το ιδιαιτέρως απαιτητικό μάθημα.


Το μάθημα, απευθύνεται σε μαθητές με εξαιρετική επίδοση και έφεση στα μαθηματικά με πολύ υψηλούς στόχους, όπως τα πανεπιστήμια του Cambridge, Oxford,Imperial College, London School of Economics κλπ. Οι μαθητές που έχουν προς το παρόν δηλώσει ενδιαφέρον ανταποκρίνονται απόλυτα σε αυτές τις απαιτήσεις.

Το μάθημα διδάσκεται 6 ώρες την εβδομάδα, επιπλέον του Mathematics Higher level, και αποτελείται από τα 4 Options αυτού του μαθήματος δηλαδή: Discrete Mathematics, Sets Relations and Groups, Statistics and Probability and Calculus, αλλά και 2 ακόμη Topics δηλαδή Linear Algebra και Classical and Analytic Geometry.

Το μάθημα θα διδάξει ο καθηγητής μαθηματικών του IB της Ιονίου Σχολής Νικόλαος Ευσταθίου Σταθάκης, Πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστημίου Harvard, διδάκτωρ Μαθηματικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Columbia, κάτοχος τίτλου Postdoc, με ερευνητική θητεία στη NASA και στο τμήμα Θεωρητικής Φυσικής στο Columbia και σε άλλα ερευνητικά κέντρα των Η.Π.Α καθώς και διδακτική εμπειρία σε αυτά και που επίσης διδάσκει το μάθημα Further Mathematics του G.C.E. A- Levels.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v