SPECIALSΠΑΝΔΕΚΤΗΣ

Σχολή σύγχρονων γονέων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο μας συστήνει μία… σχολή για σύγχρονους γονείς αυτό τον Ιανουάριο, καθώς και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα σεμινάρια για το 2017.

Σχολή σύγχρονων γονέων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Η ζωή του σύγχρονου γονιού είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας. Πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο «ιδρύει» μια… Σχολή Σύγχρονων Γονεών, έναν κύκλο διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή. Φροντίζει δε αυτό να γίνεται παρέχοντάς στα παιδιά σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Τα εργαστήρια:

Τραβήγματα με το σχολείο: Σωστή επικοινωνία σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά και απόδοση των παιδιών μας
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, 7-9 μ.μ.
Μέσα απ’ τα χρόνια του σχολείου, τα παιδιά αποκτούν γνώσεις και αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες που θα αποτελέσουν τις βάσεις για μελλοντικές σπουδές αλλά και ισορροπημένες συναισθηματικές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις. Είναι σημαντικό η επικοινωνία του γονιού και η συνεργασία με το σχολείο να είναι αποδοτική και να υπηρετεί αυτό τον στόχο. Σε αυτή τη συνάντηση θα δούμε, σαν γονείς, πώς:
• αποφεύγουμε παγίδες στην επικοινωνία (άμυνα, επιθετικότητα, άρνηση)
• αναπτύσσουμε εποικοδομητικά την κουβέντα μας με τον δάσκαλο και τη διεύθυνση του σχολείου
• εστιάζουμε στην ουσία προς όφελος του παιδιού μας
• κάνουμε τον εκπαιδευτικό συνεργάτη μας
• διατηρούμε τον έλεγχο της κουβέντας σε θέματα ακανθώδη, όπως το bullying

Παιδιά και ζόρια: Ζήλιες, τεμπελιές, πεισμώματα, καμώματα
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, 7-9 μ.μ.
Η αρμονική συμβίωση μιας οικογένειας είναι στόχος δύσκολος, που απαιτεί καθημερινές ασκήσεις. Στη συνάντησή μας αυτή θα συζητήσουμε πώς προλαμβάνουμε και διαχειριζόμαστε έκρυθμες καταστάσεις και τους τρόπους που πρέπει να ακολουθήσουμε για να γίνουν τα παιδιά μας πιο ήρεμα και συνεργάσιμα. Θα δούμε ακόμα γιατί τα αδέλφια τσακώνονται μεταξύ τους και πότε και πώς εμείς οι γονείς πρέπει να παρεμβαίνουμε. Θα μάθουμε για τις νευρο-επιστήμες και τι μας αποκαλύπτουν για τον παιδικό εγκέφαλο και θα καταλήξουμε εάν κανείς γεννιέται ή γίνεται πεισματάρης, ζηλιάρης, τεμπέλης.

Βοήθεια! Πανελλήνιες ενόψει!
Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, 7-9 μ.μ.
Εξετάσεις = στρες, άγχος και αγωνία για όλους, κυρίως για τους εφήβους. Οι γονείς καλό είναι να συνειδητοποιήσουν όσο πιο νωρίς γίνεται ότι τα παιδιά των εξετάσεων διανύουν μια κρίσιμη ηλικία όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν την ενδεχόμενη αποτυχία, αλλά και την αγωνία της σωστής επαγγελματικής επιλογής. Καλούνται δηλαδή να αποφασίσουν πρώτη φορά για το μέλλον τους. Στη συνάντηση αυτή θα δούμε:
• πώς βοηθάμε τα παιδιά μας να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων
• τι κάνουμε με τις δικές μας αγωνίες
• πώς αντιμετωπίζουμε νεύρα, εκνευρισμούς και άρνηση
• μέχρι πού παρεμβαίνουμε υποστηρικτικά και παραινετικά και πότε κάνουμε πίσω
Τέλος, θα μιλήσουμε για τη ζωή μετά το σχολείο και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη σχέση μας με τα παιδιά μας ως ενήλικες.

Περισσότερα σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει από το 2016 σεμινάρια για ενηλίκους που προάγουν την αυτομόρφωση και τη διά βίου μάθηση. Το 2017, συνεχίζει δυναμικά με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων. Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
-Εργαστήριο δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου για αρχάριους
-Η τέχνη να γράφεις – η τέχνη να διαβάζεις
-Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας
-Εντατικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής: Πώς έρχονται οι λέξεις
-Κατάρτιση επιμελητών-διορθωτών κειμένων
-Σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας/παραγωγής βιβλίου

Μάθετε λεπτομέρειες για τα σεμινάρια και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

SPONSORED LINKS

"Η ομορφιά έχει να πει ακόμα πιο λίγα και από την ευτυχία."

Σιμόν ντε Μποβουάρ

  • 356 π.Χ. - Γεννιέται ο Μακεδόνας βασιλιάς και μέγας στρατηλάτης, Αλέξανδρος.
    1913 - Μετά την άρνηση των βουλγαρικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν στρατοπεδεύσει, η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Βουλγαρίας (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
    1929 - Πεθαίνει ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και μεγάλος εθνικός ευεργέτης Εμμανουήλ Μπενάκης.
    2007 - Τελειώνει η επιτυχημένη ελληνική σειρά του Mega Ευτυχισμένοι μαζί.

© 2002-2018 MEDIA2DAY